Sök
Philips 23PF9945

Philips 23PF9945

Hygglig kvalitet

2004-05-28

Philips 23PF9945 är en liten LCD-skärm till vettigt pris som kan anslutas till TV och PC. Den får totalt sett ganska bra kritik, även om testarna också finner några småbrister.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 61/100 "Schärfstes Bild im Test"
DVD & Hjemmekino 86/100 "Kompakt HDTV"
What Video 4/5 "Sensibly priced"

Vad tycker testarna?

Philips 23PF9945 vinner inga förstapriser i testerna, men det är en hygglig skärm med några bra finesser. Testarna framhåller framförallt radion och de automatiska inställningarna. Skärmen ser snygg ut. Bilderna blir skarpa med bra detaljer, konstrasten skulle kunna vara bättre framförallt i de mörka partierna. Två testare tycker att den uppvisar reflexer och ganska mycket bildbrus. En testare anmärker på att det inte finns PC-ingång. Här får man nöja sig med VGA-anslutning. Totalt sett är det inget större fel på skärmen. Den fungerar bra både för TV och PC-spel.

Video

"Schärfstes Bild im Test"

Video testar 10 LCD-skärmar med en bildskärmsdiagonal på mellan 50 till 60 cm. Philips 23PF9945 är en mycket enkel skärm att hantera när den väl står på plats, för installationen är onödigt krånglig. Sedan räcker det dock med ett tryck på knappen så har den ställt in allt. Även PC kan anslutas till skärmen utan problem tack vare VGA-anslutning. Som datorbildskärm kan man konstatera att bilden saknar riktigt djup och mörka partier verkar lite för bleka. Dessutom upptäcker man reflexer på skärmen som är störande mär man arbetar. Kopplad till TV:n gör den däremot mycket bra ifrån sig och skärmen är skarpare än flera av sina konkurrenter. Två skärmar blir bäst i test, Bang & Olufsen Beovision 6 för sin fenomenala skärpa och Grundig Tharus 51-9410 Dolby för sin klara bild och sina fina färger. Dessutom väljer man två skärmar som bästa köp, Sony KLV-23HR2 och Schneider 20 M301, båda är hyggliga och prisvärda.

Källa: Video nr 2, 2004
DVD & Hjemmekino nr 3, 2004
What Video maj 2004

DVD & Hjemmekino

"Kompakt HDTV"

DVD & Hjemmekino tycker det är intressant att modellen både kan fungera som radio eller TV och den har en mycket fin upplösning av närmast HDTV-klass med skarpa, helt flimmerfria bilder. Den har en bra konstrast även i dagsljus och med progressive scan ser man inga bildlinjer alls. Lika bra fungerar den kopplad till en PC, utmärkt för spel och liknande. Modellen är snygg och slank och högtalarna sitter snyggt placerade längs sidorna. Basen är inte helt perfekt men ljudet blir ändå acceptabelt. 100 sidor får plats i textminnet, vilket är mer än tillräckligt. Sammanfattningsvis anser man att denna platta LCD-skärm är både kompakt och tekniskt bra.

What Video

"Sensibly priced"

What Video konstaterar att detta är en mycket välutrustad LCD-skärm med hyggliga anslutningsmöjligheter och dessutom tillverkad i en vacker silverfinish. Den har många bra finesser som radio, bild-i-bild och Virutal Dolby. Man hade dock hellre sett PC-ingång istället för VGA. Smart Control ställer in alla funktioner automatiskt, men skärmen kan även justeras individuellt. Bildkvaliteten är mycket bra. Bilderna blir otroligt skarpa med fin detaljrikedom och upplösning. Det man anmärker på är kontrasten när det gäller mörka partier och förvånansvärt mycket bildbrus. Kvaliteten bör ligga högre på en modern TV. Ljudet är bra och omfångsrikt. Testaren anser att detta är en skaplig skärm som varken är exceptionellt bra eller dålig.

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Philips 23PF9945 är en 23-tums LCD/TFT-skärm med WXGA-upplösning. Den fungerar som platt TV, som både kan stå eller sättas på väggen. Bilden är i widescreen på 1280x768 pixlar. Digitalt kamfilter samt progressiv avsökning. Aktiv kontroll som reglerar bakgrund, skärpa, färg, kontrast och format. Skärmen har två inbyggda högtalare med en total uteffekt på 10 W RMS och ljudet baseras på Dolby Virtual. Bland finesserna finns AVL, Smart Text på 100 sidor samt split screen. Bland anslutningarna finns dubbla Scart, datoringång, ljudingångar, S-video och kompositvideo samt uttag för hörlurar och extern bas. Skärmen är 71x38x84 cm stor och finns i silverfinish.

Modell: Philips 23PF9945