Sök
Panasonic TX28PL1

Panasonic TX28PL1

Ett vettigt budgetval

2002-08-22

En kompetent widescreen-tv till bra pris är Panasonic TX28PL1, som får beröm för pris, design, bildkvalitet och användarvänlighet.
Testkälla Betyg Kommentar
TV Advisor 4/5 "Compact and attractive"
Essential Home Cinema 4/5 "Perfect widescreen entry-level TV"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Will fit the bill magnificently"

Vad tycker testarna?

Testkällorna är ense om att Panasonic TX28PL1 presterar mycket bra med tanke på sitt pris och att bilden ofta är riktigt bra. Fjärrkontrollen får också positiva omdömen liksom dess användar­vänlighet. Någon saknar fler SCART-kontakter men man tycker i stort att det är en bra TV.

TV Advisor

"Compact and attractive"

TV Advisor anser att Panasonic TX28PL1 är en snygg och kompakt apparat som tar minimalt med plats. Med autotuning kommer du igång direkt utan problem. Q-link är kanske den mest användbara funktionen då den ger direkt kontakt mellan TV och (Panasonic) video. TV Advisor menar att bild och ljud är OK och färgerna riktigt bra. Komplicerade bilder med mycket grafik saknar dock lite klarhet och styrka. Ljudet har förvånansvärt mycket bas, men är i övrigt inte mycket att orda om. Fjärrkontrollen är bra och lätt att förstå. Genom att ändra inställningarna kan man få en riktigt bra bild. TV Advisor testar även Hitachi C28WF53ON, JVC AV28T1O, Philips 28PW6515 (best buy), Sharp 66GF-63H, Thomson 28WF25U och Toshiba 28Z13B.

Källa: TV Advisor, dec 2001
Essential Home Cinema, nr 13 2002
Home Cinema Choice, juli 2002

Essential Home Cinema

"Perfect widescreen entry-level TV"

Essential Home Cinema menar att Panasonic TX28PL1 är relativt billig trots att den ser dyr och påkostad ut. Det är en bra produkt och det som saknas gällande funktioner väger den utmärkta bilden upp. TV:n är enkel att använda och Q-linkfunktionen är en trevlig bonus. Bildröret klarar enligt testaren de svåraste scener med mycket rörelse och ljusa färger utan problem. Ljudet är mer begränsat och det kan vara bra att överväga en extern ljudkälla. Men detta är trots allt en budgetvinnare som kan rekommenderas.

Home Cinema Choice

"Will fit the bill magnificently"

Home Cinema Choice testar JVC AV-28T25EKS, Goodman F28WTF, Thomson 28Wx211S, Sanyo CE28FWN2-B och Toshiba 28Z13B förutom Panasonic TX-28PL1 som tillsammans med JVC tar hem titeln Best buy. Panasonics TV är oerhört kompetent trots sitt låga pris med utmärkta färger. Den är överlag attraktiv med bra anslutningar, även om man gärna sett fler Scart. Funktionen testaren tycker bäst om är Al som automatiskt ser till kontrasten hos bilden. Ljudet är dock något bristfälligt.

Cirkapris: 8500 kronor

Produktfakta: Panasonic TX28PL1 är en 28 tums platt widescreen-tv som väger 41 kg och har måtten 509x763x512 mm. Anslutningar är hörlursutgång, S-video ingång, kompositvideo ingång, stereo audio ingång, två SCART. PAL, NTSC video playback, auto tuning och Q-link. 50 Hz frekvens och sex olika widescreeninställningar liksom ett system som ser till kontrasten. Nicam stereo med en uteffekt på 30 watt. I övrigt finns owner ID och Fast text. Färgen är silver, tv-bänk som tillval.

Modell: Panasonic TX28PL1