Sök
Panasonic TX-P46Z1

Panasonic TX-P46Z1

Panasonic TX-P46Z1: Priset är kruxet

2010-01-18

Panasonic TX-P46Z1 erbjuder möjligheten att göra sig av med nästan alla sladdar. Dessutom har den gott om anslutningsmöjligheter och mycket fin bildkvalitet. Men smakar det så kostar det.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 ”Wireless TV works well – at a cost”
What video 4/5 ”A sensational, but pricey plasma with 600Hz processing”
Home cinema choice 5/5 ”Look Ma, no wires”

Vad tycker testarna?

Testarna är alla överens om att Panasonic TX-P46Z1 är en mycket spännande produkt som erbjuder möjligheten att slippa trassel med sladdar. Den trådlösa nätverksanslutningen anses fungera mycket bra och imponerar på testarna. När det gäller bildkvaliteten så är den överlag bra även om det finns en del invändningar mot att den borde vara bättre med tanke på priset. Pluspoäng delas ut för att den har gott om anslutningsmöjligheter, men totalt sett så ställer sig testarna frågan om det verkligen är värt så mycket pengar bara för att bli av med sladdarna.

What hifi

”Wireless TV works well – at a cost”

 

5008_02

Brittiska What hifi menar att även om Panasonic TX-P46Z1 är en spännande tv så har den ett väldigt högt pris. Plus delas ut till att den mer eller mindre är sladdlös och att detta fungerar mycket bra. När det gäller bildkvaliteten så anses den inte vara något extra även om den har fin svärta och bra kontrast. Testaren menar att en hel del störningar i bilden sänker helhetsbetyget och att med tanke på priset så borde bilden vara mycket bättre. Dessutom menar What hifi att tv:n inte är så tunn som den ger sken av att vara. Slutligen anses att det är tveksamt om det är värt så mycket pengar att bli av med alla sladdar.

Källa: What hifi (GB) augusti 2009

What video

”A sensational, but pricey plasma with 600Hz processing”

Brittiska What video menar att Panasonic TX-P46Z1 är en spännande produkt med en hel del smarta finesser där den främsta är möjligheten att göra sig av med en hel del sladdar. Tv:n anses vara mycket enkel att använda då både menyer och fjärrkontroll är välorganiserade. När det gäller bildkvaliteten så bedöms den vara ganska sensationell och ha fina färger och extremt bra skärpa och detalj. Ljudkvaliteten sägs vara bland det bästa som What video hört på en tv. På det stora hela så anser de att detta är en mycket bra tv som kanske ändå inte är värd det ganska så saftiga priset.

Källa: What video (GB) nr 350

Home cinema choice

”Look Ma, no wires”

Brittiska Home cinema choice är av åsikten att Panasonic TX-P46Z1 definitivt är den plattaste tv som de hittills sett och att den har ett trendigt utseende. Det trådlösa systemet anses vara mycket bra och fungera väldigt stabilt under testerna. När det gäller anslutningsmöjligheter så bedöms tv:n vara rikligt utrustad och ha det mesta som man kan behöva. Bildkvaliteten anses vara mycket bra, främst imponerar färgerna. Ett litet minus till svärtan som inte sägs vara av riktig toppklass. Plus delas också ut till att ljudkvaliteten i de tillhörande högtalarna är riktigt bra.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2009

Cirkapris: 50000 kronor

Produktfakta:

Typ: Plasma
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 2000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: Iu
Anslutningar, urval: 4xhdmi, komponent, 2xscart, komposit, pc-ingång, s-video, ethernet och plats för sd-kort
Övrigt: Viera cast, viera link
Mått: 1249x718,7x48,5 mm
Vikt: 25 kg