Sök
Panasonic TX-P46G10

Panasonic TX-P46G10

Prisvärd tv med vissa brister

2009-05-27

Panasonics TX-P46G10 med 600 Hz-teknik levererar bra bildkvalitet och innehåller flera nyskapande funktioner. En del störningar uppkommer dock vid snabba panoreringar och den har krångliga menysystem.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Tekniken känns frånsprungen i dagsläget"
Trusted reviews 9/10 "The P46G10 is nonetheless a hugely accomplished"
Hjemmekino 5/6 "Serverar flotte bildeopplevelser"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Panasonics TX-P46G10 är en prisvärd tv som visar upp utmärkt bildkvalitet med både hög- och lågupplöst innehåll. Den bedöms också ha flera intressanta funktioner och ett omfattande formatstöd. Svagheterna är att en del störningar uppkommer vid panoreringar och att den har ett komplicerat gränssnitt och trög fjärrkontroll. Testarna är dock överens om att tv:n erbjuder tillräckligt med bra bildkvalitet och funktioner för att den ska klassas som prisvärd.

M3

"Tekniken känns frånsprungen i dagsläget"

Panasonics TX-P46G10 är rent designmässigt väldigt lik tidigare utgåvor från tillverkaren och är inte alls speciellt uppseendeväckande, skriver svenska M3. Den har en hög bildkvalitet och de djupa färgerna är tv:ns största styrka, menar testaren. Skärpan bedöms ligga på en hög nivå. Tv:n kritiseras för att det vid snabba panoreringar uppkommer en del hackningar i bilden. Det finns inte heller speciellt många inställningsalternativ. De ostrukturerade menyerna och den komplicerade fjärrkontrollen sänker totalbetyget och testaren framhåller att det är en bra tv men det finnas många andra modeller som är vassare.

Källa: http://www.idg.se (SE)

Trusted reviews

"The P46G10 is nonetheless a hugely accomplished"

Trusted reviews framhåller att Panasonics TX-P46G10 innehåller flertalet nyskapande funktioner och uppskattar att kontrastförhållande och den låga elförbrukningen. Testaren är också väldigt imponerad över 600 Hz-bearbetningen, stödet för avchd och jpeg-filer samt att den automatiskt anpassar ljusstyrkan efter ljuset i rummet. Bilden är också riktigt bra, dynamisk med djup och korrekt svärta. Bilderna beskrivs ljusa och har detaljerade bakgrunder. Tv:n har fantastisk rörelsehantering och högupplöst material spelas upp med en otrolig detaljrikedom. Lågupplöst material visas också fullt tillfredsställande. Bilden är dock inte helt perfekt utan har en del störningar vid panoreringar och inte helt korrekta färger. Ljudkvaliteten bedöms som helt okej. Avslutningsvis menar testaren att tv:n är relativt billig om man ser till alla styrkorna den har.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Hjemmekino

"Serverar flotte bildeopplevelser"

Norska Hjemmekino menar att designen inte är speciellt nyskapande och ogillar att menyerna är krångliga att använda samt att den finns för få kalibreringsalternativ. Testaren framhåller att tv:n arbetar bra med uppskalning av sd-innehåll. Med blu-ray blir det ännu bättre, filmerna visar upp imponerande djup svärta och väldigt vackra färger. Den är emellertid inte speciellt bra med panoreringar. Plus för att tv:n enkelt kan kopplas till en PC och att det finns en minneskortplats så att det går att se på bilder eller videor på skärmen. Även priset hyllas av testaren som anser att tv:n är ett riktigt kap.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 5 2009

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta:

Panasonic TX-P46G10
Typ: Plasma
Storlek: 46 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 40000:1, 2000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: "Viewing Angle Free"
Anslutningar urval: 3xhdmi, komposit, s-video, komponent, vga, av in/ut, digital optisk utgång
Elförbrukning: 240 watt (0,4 watt standby)
Övrigt: Nätverksfunktioner med viera link
Mått: 1132x767x401 mm (med stativ)
Vikt: 32 kg (med stativ)

Tillverkare: Panasonic