Sök
Panasonic TX-P37X10

Panasonic TX-P37X10

Prisvärd tv med god svärta

2009-05-18

Panasonic TX-P37X10 är en prisvärd och lättanvänd plasma som återger hd-innehåll med bra bild- och ljudkvalitet. Det som imponerar mest på testarna är den magnifika svärtan. Minus för relativt låg ljusstyrka och en del färgproblem.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 8/10 "Stunning black level response"
What video 4/5 "Pictures just don't look as bright and vibrant"
Hjemmekino 4/5 "Best på HD"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att TX-P37X10 har en vardaglig design men erbjuder omfattande anslutningsmöjligheter. Den lättanvända fjärrkontrollen och det snygga och användarvänliga menysystemet får mycket beröm. Testarna prisar 100 Hz-tekniken som i princip helt tar bort flimmer och andra bildstörningar. Bilden beskrivs överlag som bra med både högupplöst och lågupplöst innehåll. Även ljudet får gott omdöme av samtliga testare. Tv:n får kritik för att den har låg ljusstyrka och en del färgmättnadsproblem. Överlag blir ändå omdömet att P37X10 är en mycket prisvärd tv som fungerar utmärkt för filmtittande.

Trusted reviews

"Stunning black level response"

Trusted reviews tycker inte att Panasonics TX-P37X10 design är speciellt attraktiv och menar att den inte direkt sticker ut i mängden. Anslutningsmöjligheterna bedöms dock som mycket goda för en budgetapparat. Testaren tycker inte att tv:n har några uppseendeväckande funktioner men påpekar att 100 Hz-bearbetningen är imponerande och minskar kantflimmer och andra bildstörningar. Fjärrkontrollen beskrivs som mycket användarvändlig och menysystemet som modernt och förbättrat. Ett minus är att tv:n har ganska låg ljusstyrka, vilket bidrar till att bilden inte blir så bra i ljusa miljöer. En annan nackdel är att färgerna inte riktigt är korrekta då en del mörka scener blir något grönaktiga och hudtoner får en orangeprägel. Men trots detta bedöms tv:n som mycket bra och testaren framhäver att den gör ett utmärkt arbete med både hd- och sd-material. Den har förträfflig dynamisk kontrast och levererar fantastiskt djupa och svarta nivåer. Tv:n får beröm för att den är enormt prisvärd och har ett imponerade och klart ljud. Är man filmälskare med en begränsad ekonomi är TX-P37X10 ett mycket bra köp, avslutar Trusted reviews.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

What video

"Pictures just don't look as bright and vibrant"

What video anser att tv:n har tillräckligt tillfredställande funktioner och goda anslutningsalternativ. Det uppskattas att det finns en funktion som anpassar bildens ljusstyrka efter ljuset i rummet. Testaren hyllar också det automatiska färghanteringssystemet och brusborttagningsverktyget. Tv:n får beröm för utmärkt fjärkontroll och mycket lättanvända menyer. Testaren tycker att bilden är bra och poängterar att svärtan är mycket imponerande. Den anses göra ett godkänt jobb med högupplöst innehåll som spelas upp med skarpa och färgrika bilder, vilka är i stort sett brusbefriade. Även lågupplöst material visas upp i bra kvalitet. Negativt är att bilderna brister i ljusstyrka och att de inte blir så levande. Testaren framhåller att det ljudet är väldigt bra och ger en härlig filmkänsla. What video tycker att Panasonics TX-P37X10 är minst lika prisvärd som rivaliserande lcd-apparater i budgetklassen.

Källa: http://www.techradar.com (GB)

Hjemmekino

"Best på HD"

Norska tidningen Hjemmekino menar att TX-P37X10 har en "stabil" men inte direkt nyskapande design. Skärmen bedöms som något blank och drar lätt till sig reflektioner. Menysystemet är väldigt enkelt att använda, påpekar testaren. Minus ges för att skärmen har en tendens att bli för grönaktig och att ljusstyrkan är något svag. Bilden får kritik för att vara oskarp när det visas lågupplöst innehåll. Med hd-material levereras en helt fantastisk bild. Hjemmekino har i ett test jämfört Panasonics TX-P37X10? med fem lcd-modeller och TX-P37X10 blev slagen av samtliga och placerade sig på sista plats. Vinnare blev Samsungs LE32A676.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2009

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta:

Typ: PlasmaStorlek: 37 tum
Upplösning: 1024x720 pixlar
Kontrast: 20000:1, 2000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: IuBetraktningsvinkel: Iu
Anslutningar, urval: 3xhdmi, komponent, sd-minneskortsläsare
Elförbrukning: 230 watt
Övrigt: Dvb-t, dvb-c, dvb-t (mpeg4), spelläge, skärmsläckare, q-link
Mått: 929x639x334 mm (med stativ)
Vikt: 24 kg (med stativ)

Tillverkare: Panasonic