Sök
Panasonic TX-L32X10

Panasonic TX-L32X10

Överraskar inte

2009-06-09

Panasonic TX-L32X10 bjuder inte på några spännande och innovativa tekniska sensationer men den presterar allt som allt bra på de flesta områdena menar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 “Simple to use”
Av review 6/10 “HD images looks crisp”
Trusted reviews 7/10 “Really respectable standard definition pictures”
Hdtv org 90/100 “Very competent”

Vad tycker testarna?

Det finns såväl goda som dåliga egenskaper hos Panasonic TX-L32X10. När testarna ställer den i förhållande till andra jämlika produkter hamnar den inte i topp, men inte heller i botten. Testarna är relativt överens om att bildkvaliteten håller måttet i såväl hd som sd. Dock kan svärtan kännas urtvättad och ojämn menar två testare. Någon testare menar att tv:n är för dyr och presterar för dåligt medan andra tycker att den är prisvärd. Det konstateras att detta inte är någon innovation på tv-marknaden, men samtidigt är det en bra lcd-tv för vardagsbruk.

What hifi

“Simple to use”

What hifi är nöjda med vad Panasonic TX-L32X10 presterar. Tv:n har en bra uppsättning med anslutningar och upplösningen är helt okej för en 32-tummare. Testaren tycker att den producerar fina, livliga och färgrika bilder där hudtonerna är bra. Det finns ett slags välkomnande värme i bilderna menar testaren som även tycker att tv:n klarar av jobbet i mörkare scener. Den presterar också bra ljudmässigt. Det finns dock några få bekymmer med apparaten då tv-mottagaren har lite problem med att hantera snabba rörelser. Testaren tycker sig också se att bilderna i hd är mindre detaljrika än de väntat sig. Det blir därför inte full pott i betygskalan men den är inte långt ifrån, enligt testaren.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Av review

“HD images looks crisp”

Av review har testat fyra 32-tummare. Bäst i test blir JVC LT-32DR1 och på delad andraplats hamnar LG 32LH4000 och Toshiba 32AV555. Det finns, trots en sista placeringen, en del bra saker att peka på hos Panasonic TX-L32X10. Tv:n har mycket bra bild i standardupplösning och i högupplöst läge blir bilderna riktigt vassa och skarpa. Det är också ett plus i kanten att den har en bred betraktningsvinkel. Det finns ändå anledning till att beklaga sig över tv:n menar testaren som gärna hade sett att den hade högre upplösning. Det uppstår problem när mörkare scener presenteras eftersom dessa känns urtvättade och ojämna och färgerna är ibland alldeles för platta. Testaren anser att priset är för högt om man ser till tv:ns bristfälliga prestationer.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Trusted reviews

“Really respectable standard definition pictures”

Trusted reviews är inte överförtjusta i vad Panasonic TX-L32X10 har att erbjuda. Det är en helt okej tv för priset men det saknas en del spännande funktioner och det finns en del uppenbara brister. Designen är kanske inte den starkaste egenskapen hos Panasonic TX-L32X10 men fjärrkontrollen och menyerna är schyssta. Bildkvaliteten får plus, både via hd- och sd-källor. Med hd presenteras fina tydliga bilder och via lågupplösta källor blir bilderna skarpa och rena med trovärdiga färger. Testaren tycker också att den breda betraktningsvinkeln är en av styrkorna. Det är helt enkelt en medioker lcd-tv som gör sitt jobb utan att kosta skjortan. En bra extern ljudkälla rekommenderas.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Hdtv org

“Very competent”

Designen är väl inte en av de bästa menar Hdtv org som tror att tillverkaren har spelat säkert istället för att vara nytänkande. Tv:n är ändå en bra uppdatering av föregångaren dock utan nya finesser. Genomgående tycker testaren att bildprestationen är bra även om svärtan inte är ultimat. Det är i övrigt en duglig lcd-tv vilket gör att problemen med svärtan känns mindre beklagansvärda. Ljudkvaliteten är helt okej för vardagligt tv-tittande men pressar man volymknappen hör man tydliga brister, menar testaren. Visst finns det en del brister men slutomdömet blir ändå gott. Testaren tycker att det är en bra allround tv som presterar helt okej utan lyxiga funktioner och finesser.

Källa: www.hdtvorg.co.uk (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta:

Panasonic TX-L32X10
Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Kontrast: 15000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: Iu
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 3xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, komponent, pc-ingång, audio
Övrigt: Sd-minneskortsläsare
Elförbrukning: 87 watt medelvärde, 0,3 watt standby
Mått: 798x511x93 mm (utan stativ)
Vikt: 13 kg

Tillverkare: Panasonic