Sök
Panasonic TX-32DK20D

Panasonic TX-32DK20D

En bit över snittet

2002-12-13

En 32 tums Widescreen TV som imponerar i testerna med bra ljud och många praktiska finesser.
Testkälla Kommentar
Hifi Test "Sehr gute Farbwiedergabe"
Forbrukerradet "Storselger"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att TV:n är ovanligt lättinställd och smidig i vardagsbruk. Bildkvaliteten får goda vitsord den också, även om det konstateras att det är väldigt jämnt mellan olika apparater nu för tiden. Ett område där TX-32DK20D verkligen sticker ut är ljudet, som prisas av samtliga.

Hifi Test

"Sehr gute Farbwiedergabe"

Hifi Test menar att produkten är ovanligt lättinställd och smidig att hantera. Tack vare det genomtänkta menysystemet kan flera vanliga knappar strykas från fjärrkontrollen vilket Panasonic får ett erkännande för. Testaren menar att ljudet är en positiv överraskning, med klara röster utan distortion. Bildkvaliteten får bra betyg den också, detaljrika bilder med hög kontrast och välbalanserade färger. I detta test jämförs fem liknande apparater där Panasonic hamnar på delad andraplats efter Grundig MW 82-3112.

Källa: Hifi Test, nr 2 2002
Forbrukerrådet, nr 5 2002

Forbrukerradet

"Storselger"

Forbrukerrådet anser att bildkvaliteten skiljer sig väldigt lite åt mellan apparater i den här klassen. Detta bekräftas av att alla apparater som ingår i testet får betyget "bra" för bildkvalitet. Panasonic TX-32DK20D får högsta betyg för ljud men bara en tvåa för text-TV funktioner. En trea delas ut i kategorin miljö-/energiförbrukning. I övrigt är det fyror för bild, hantering och mottagning. Betygen räcker inte till någon utmärkelse vilket gäller samtliga utom tre av 26 apparater. Ingen definitiv testvinnare utses dock.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: 32" (82 cm diagonal) 100 Hz Widescreen TV med funktioner som automatisk programinställning, snabbinställningar för bild, brusreducering, fyra zoomlägen, videotext med minne, automatiskt bildlägesval m.m. Nicam stereo med uteffekt 30 Watt. Den klarar PAL, NTSC och SECAM. Kontakter inkluderar 2 SCART (1 RGB) och S-video, audioutgång vänster/höger RCA. S-video och audioingång finns på frontpanelen. Fjärrkontroll med multifunktion. TV:n är silverfärgad med måtten 896x561x559 mm och vikten 50 kg. TV-bänk är tillval.

Modell: Panasonic TX-32DK20D