Sök
Panasonic TH-42PW4

Panasonic TH-42PW4

Platt, snygg och naken

2002-04-16

Panasonic TH-42PW4 är en relativt billig 42 tums plasmaskärm som bjuder på bra hemmabioupplevelse och som får bra omdömen i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
EyeFi 91/100 "Testens beste sortnivå"
Home Entertainment 5/5 "Outperforms its cheaper rivals"
Video 71/100 "Das Bild zeigt viel Tiefe"

Vad tycker testarna?

Panasonic TH-42PW4 är en plasmaskärm som har en hel del fördelar. Förutom att bilden är bland de bättre bland testade skärmar så har den en mycket bra funktion för formathantering som gör att man kan fylla ut bilden ända till skärmens kanter. Den är lätt att installera och passar både hemma och på kontoret. Den saknar dock inbyggd tuner och stereohögtalare. Tuner kan köpas separat och beaktar man skärmens konkurrenskraftiga pris så gillas den av testarna men hamnar snäppet efter NEC, Pioneer och Deawoo i några tester.

EyeFi

"Testens beste sortnivå"

Norska EyeFi testar skärmen tillsammans med Grundig PW110, NEC 50MP1 samt Pioneer PDP-503HDE. EyeFi tycker mycket bra om den här skärmen, både som TV och som datamonitor. Finesser såsom de olika zoomnivåerna och den förträffliga formathanteringen med vilken man kan fylla ut bilden så att sorgkanterna runt bilden försvinner. Kontrasten i bilden är mycket god och svärtan ligger på en bra nivå. Testaren finner mycket få av de småfel som annars är så vanliga hos plasmaskärmar, och måste nästan provocera fram några röda tunna ränder i bilden. Panasonics skärm är vidare enkel att komma igång med. Det är bara att sätta kontakten i väggen. Den saknar en egen tuner, men ligger kanske just därför i en relativt låg prisklass. Panasonic hamnar snäppet efter Pioneers 50-tumsskärm i detta test.

Källa:

EyeFi nr 4, 2002
Home Entertainment, februari 2002
Video, mars 2002

Home Entertainment

"Outperforms its cheaper rivals"

Home Entertainment granskar tio plasmaskärmar, förutom Panasonic PW4 bland andra Prodisplay PV42M och Philips 32PF9964. Samtliga dessa tre utmärker sig och Prodisplay rekommenderas för att den är en prisvärd skärm som passar utmärkt till hemmabio. Philips skärm har bäst bild, ljud och mest finesser. Panasonic väljs samtidigt till bästa köp. Skärmen är prisvärd men konkurrerar ändå ut många rivaler när det gäller bild, en ljusstark skärm med en fin och realistisk bioupplevelse via progressive scan. Kontrasten får beröm även vid mörka bildscener och testaren utdelar lovord för att skärmen är enkel att förstå sig på. Designen är smart då skärmen inte ger ett gigantiskt intryck utan snarare verkar kompakt i en jämförelse.

Video

"Das Bild zeigt viel Tiefe"

Tyska Video menar att Panasonic TG-42PW4 får hård konkurrens och testar den tillsammans med NEC PX-42, Daewoo DSP-4210, JVC GC-V4210 och Toshiba 42WP16. Hittills har Panasonic nästan haft monopol på prisvärda och bra plasmaskärmar. Att Panasonic varken har inbyggd tuner eller stereohögtalare är inte en fördel, men både Panasonic, NEC och Daewoo har mycket bra bild. Panasonic uppvisar en skarp bild med mycket djup i färgerna, men också lite brister när det gäller detaljrikedom. Den bästa svärtan håller Panasonic liksom föregångarna. Till och med mörka bilder innehåller djup kontrast. Skärmen är lätt att installera och har till och med handtag på skärmens baksida, även om dessa inte direkt förhöjer designen. Panasonic segrar dock inte denna gång då förstapriset delas av Deawoo och NEC.  

Cirkapris: 74000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-42PW4 plasmaskärm kan användas som TV eller som datorskärm. Det är en 42 tums skärm med ett bildformat på 16:9 (106 cm diagonalt) och 50 Hz progressive scan.  Upplösningen ligger på 852x480 pixlar. TH-42PW4 fungerar med videosystemen PAL, PAL60, SECAM och NTSC. Kontrasten mäter 3000:1. Den är klar för multimedia och har samtliga DVD- och videofunktioner med bland annat zoom i två lägen. Kopplingar är komponentvideo eller RGB-anslutning, S-video och audiokontakt. Måtten är 1020x610x89 mm och TV:n väger 29 kg. Skärmen saknar fläkt och är därför tyst. Uteffekt 2x 8 watt. Kommer med fjärrkontroll.

Modell: Panasonic TH-42PW4