Sök
Panasonic TH-42PA50

Panasonic TH-42PA50

Bra med grundläggande funktioner

2005-07-01

En 42-tums plasma-tv med grundläggande funktioner som ger riktigt bra bilder med avseende på färger, kontrast och svärta.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 32/50 "Excellent svärta på alla sätt"
DVD & Hjemmekino 18/20 "Fantastisk bildekvalitet"
Din Side 5/6 "Meget god på TV- och DVD"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att TVn har en mycket god nivå av svärta, som följaktligen gör att även kontrasten blir mycket hög. Dessutom återges färger på ett mycket bra sätt. Någon testare menar att såväl TV- som DVD-uppspelningar är bra, medan en annan anser att TV-uppspelningar blir riktigt dåliga. Testarna är kritiska till att man inte har tillgång till några digitala anslutningsmöjligheter. Inställnings-möjligheterna är bra, men man har inte tillgång till några speciella finesser.

HemmaBio

"Excellent svärta på alla sätt"

HemmaBio menar att svärtan verkligen är exceptionellt bra, något som gör att kontrasten blir utmärkt. TV-bilden är riktigt eländig, eftersläpningarna är framträdande och detaljer får ofta vita konturskuggor. Ändrar man den dynamiska inställningen till ”normal” så blir det bättre, men på bekostnad av kontrasten. Kort sagt så ger den dåliga TV-bilden en känsla av sjösjuka. DVD-bilden är dock markant bättre, färgerna är mycket bra och tillsammans med en mycket god detaljåtergivning så ger det en otroligt bra bild. Man måste dock stänga av brusfiltret ”P-NR” eftersom det annars ger eftersläpningar. Komponentvideo ger den absolut bästa bildkvaliteten, men såväl RGB och s-video fungerar riktigt bra. Däremot är progressive komponent inte att rekommenderar eftersom det ger brus och andra oroligheter. De färdiga inställningarna är riktigt bra, men annars så är det inga problem att ändra bilden.

Källa: HemmaBio nr 5 2005
DVD & Hjemmekino nr 4 2005
Till Din Sides hemsida

DVD & Hjemmekino

"Fantastisk bildekvalitet"

DVD & Hjemmekino anser att färgerna är kontrollerade och bilden är mycket naturlig. Skärpan är utmärkt och bildkvaliteten är väldigt bra. Testaren är besviken över att det inte finns tillgång till några digitala anslutningsmöjligheter som DVI eller HDMI. Testaren gillar inte heller plastfoten som följer med skärmen, den drar ned kvalitetsintrycket rejält. Dessutom känns också fjärrkontrollen billig, det framstår som om tillverkaren sparat in på dessa områden för att hålla priset nere, något som är synd. Användarvänligheten är hög och tillsammans med en exceptionellt hög bildkvalitet så påpekar testaren att konkurrenterna har fått något att tänka på.

Din Side

"Meget god på TV- och DVD"

Din Side ger skärmen klara plustecken för bildkvaliteten hos TV- och DVD-uppspelning, även om bilderna ”bara” är analoga. Även konsol-spel klarar den med glans. Färgåtergivningen är oerhört bra och likaså kontrasten. Den höga svärtan resulterar i bra bilder, men tyvärr tappas en del detaljer på vägen. En nackdel är dock att TVn är mycket enkel, letar man efter en TV med många finesser får man vända sig någon annanstans. Exempelvis saknar testaren möjlighet att koppla till PC samt minneskort, en begränsning som är minst sagt irriterande. Priset är dessutom i högsta laget.

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-42PA50 är en 42-tums plasma-tv med en upplösning på 852x480 pixlar. Kontrastförhållande 4000:1. TV:n hanterar PAL B/G/H, I, D/K, Secam B/G, D/K, L/L. Ljudmässigt stöds Nicam B/G, I samt German A2. On-screen-menyn finns på 23 språk. Dimensionerna är 1068(b)x701(h)x97(d) mm och vikten är 33 kg. Befintliga anslutnings-möjligheter är tre scart (varav två RGB och två s-video), komponent-video (720p, 1080i), stereoljud in, stereoljud ut samt antenningång.

Modell: Panasonic TH-42PA50