Sök
Panasonic TH-103PF9

Panasonic TH-103PF9

Stor, större, STÖRST

2008-06-04

103 tum full hd. Två och en halv meter i bredd och större än fyra 50-tummare tillsammans. Panasonics nya monster imponerar på testarna både med storlek och bildkvalitet. Köp, köp, köp - om du har råd…
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio - “Kan det bli häftigare?”
Home cinema choice 4/5 “Genuinly awe-inspiring”
Cnet 8/10 “A cracking option”
Trusted reviews 8/10 “Truly grandstanding”

Vad tycker testarna?

Man är mycket imponerade av TH-103PF9. Dess storlek i sig är förbluffande och när den även producerar så pass bra bild blir upplevelsen enorm. Svärta, skarphet, detaljåtergivning och färger får samtliga beröm. Hd-material rekommenderas, koppla in ett xbox360 eller en hd-film och den är en fröjd att beskåda. Man bör dock undvika att använda den tillsammans med standardupplösta källor. Sen finns även problemet med att få in 220-kilosbjässen i sitt vardagsrum. Det största problemet med 103-tummaren är dock priset, väldigt få personer kommer att ha råd med Panasonics monster. De som har det kommer dock att bli nöjda, 103PF9 är helt enkelt en strålande tv.

Hemmabio

“Kan det bli häftigare?”

Hemmabio är mycket imponerade av 103PF9. Den fysiska storleken är det första som slår testaren, en tv av den här storleken har man aldrig tidigare skådat. Man uppskattar även bildkvaliteten, där Panasonic imponerar med klara färger och fin skärpa. Trots storleken har testaren inga som helst invändningar mot bilden. Tvärtom anses den inbjuda till en härlig biokänsla. Det enda som får kritik är priset som anses närmast löjligt högt. Den som har 800000 kr att spendera på en tv bör dock titta närmare på 103PF9. En häftigare tv-upplevelse finns inte att hitta för tillfället.

Källa: Hemmabio (SE) nr 4 2008

Home cinema choice

“Genuinly awe-inspiring”

103PF9 får massivt med beröm av brittiska Home cinema choice. Trots den enorma storleken erbjuder 103-tummaren på härlig bild, framförallt tillsammans med hd-material. Svärta, färgåtergivning och skarphet får samtliga högsta betyg. Därtill har 103PF9 inga som helst problem med fartränder när det är mycket rörelse på skärmen. Mer lågupplöst material lider av skärmens fysiska storlek, varje svaghet i signalen syns extra stort på grund av detta. Med hd-material bjuder dock 103PF9 på en härlig bioupplevelse fullt jämförbar med en högklassig projektor. Testaren menar att han själv skulle göra vad som helst för ett exemplar och anser att den som har pengar över omöjligen kan hitta en mer imponerande hemmabiolösning. 103PF9 är marknadens överlägset häftigaste tv.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2007

Cnet

“A cracking option”

Cnet ser 103PF9 som ett strålande alternativ för den som har en enorm pengasäck liggandes hemma. Trots sin enorma storlek skapar Panasonic bildförbättringssystem en härlig bildkvalitet. Tillsammans med storleken lämnar skärpan, detaljerna och ljusstyrkan åskådaren förbluffad. Då även svärtan och färgåtergivningen imponerar finns det en enorm hemmabio-potential. Kritik får i sin tur avsaknaden av tv-mottagare, problemet med att få in tv:n i vardagsrummet samt inte minst priset. Överlag anses 103PF9 vara en strålande tv. Kombinationen av storlek och bildkvalitet imponerar, den som har pengar över kommer inte att bli missnöjd.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

“Truly grandstanding”

Även brittiska Trusted reviews är imponerade av 103PF9. Bildkvaliteten får mycket beröm, framförallt är det i kombination med den fysiska storleken som resultatet blir mäktigt. Svärtan är djup, detaljerna många, färgåtergivningen bra och ljusstyrkan likaså. Kombinerat med 103 tums skärm blir upplevelsen enorm, menar testaren. Kombinera med ett xbox360 och man får ett helt nytt spel och detsamma gäller film. Det enda problemet är källorna, som bör vara högupplösta. Standardupplöst tv och dess problem syns extra stort över 103 tum, men enligt testaren är detta ett fel hos tv-sändningen snarare än hos 103PF9. Det som får kritik i övrigt är priset. Väldigt få kommer att ha möjlighet att köpa den här tv:n. Den som har det kommer dock inte att bli besviken.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 795000 kronor

Produktfakta: Panasonic TH-103PF9 är en 103-tums plasmaskärm utan tv-mottagare. Den stödjer upplösningar upp till 1920x1080 pixel och 1080p. Kontrasten är 4000:1, ljusstyrkan 1000 cm/m2 och betraktningsvinkeln 160 grader. Anslutningar som är standard är 1 dvi, 1 komponent samt 1 vga. Som tillval finns sedan bland annat hdmi, komposit, scart och s-video. Måtten är 2414x1421x129 mm och vikten 220 kg.

Tillverkare: Panasonic