Sök
Loewe Xelos A26

Loewe Xelos A26

LCD-TV i toppklass

2005-11-24

En LCD-TV som får högsta betyg av testarna för topprestationer när det gäller såväl bild som ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 72/100 ”Bestes Bild im Test”
Bild & Ljud Hemma 10/10 ”Suverän bildbehandling”
What Hifi 5/5 ”Offers an outstanding picture”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare placerar skärmen som klar testvinnare eftersom man anser att såväl ljud som bild är mycket bra. Ljudet är starkt och detaljrikt samtidigt som bilden är färgstark och kontrastrik. En testare anser dock att just kontrasten kunde ha varit högre. Anslutningsmöjlig-heterna anses av testarna vara mycket bra, och det är framför allt HDMI-anslutningen som röner stor uppskattning eftersom de flesta konkurrenter i samma prisklass saknar denna. Skärmen är också kompatibel med HDTV vilket är mycket välkommet.

Video

”Bestes Bild im Test”

LoeweVideo testar förutom Loewe Xelos A26 även Grundig 26LW 68-9510, Hitachi 28LD5200, JVC LT-26C50BU, Philips 26PF9946, Sharp LC-26GA4E samt Thomson 27LB220B4. Testvinnare är Loewe Xelos A26. Skärmen har en snygg och tilltalande design. Vidare uppskattar testaren förekomsten av en HDMI-anslutning eftersom det får betraktas som relativt ovanligt inom prisklassen. Menyn har snyggats till jämfört med tidigare och fått ett modernt, om än inte lika översiktligt utseende. Ljudet är mycket bra och med sin starka klang är det klart bäst i det genomförda testet. Dessutom ligger även bildprestandan långt före övriga konkurrenter eftersom bilden är skarp och färgstark. Dock anser testaren att kontrasten kunde ha varit något högre samtidigt som bilden ibland flimrar något.

Källa: Video nr 3 2005

Bild & Ljud Hemma

”Suverän bildbehandling”

Bild & Ljud Hemma jämför Loewe Xelos A26 med NAD D66M2 och B&O Beovision 6. Testvinnare är Loewe Xelos A26. Testaren menar att bra ljud länge varit en av tillverkarens kännetecken, och denna skärm är inget undantag. Bilden har rena färger oavsett varifrån man betraktar den, även om en viss matthet uppträder när betraktaren befinner sig vid sidan av skärmen. Bilden är bra redan från början och endast mindre inställningar behöver göras. Med skärpeinställningen kan man minimera störningar i bilden när man använder sig av vanliga TV-signaler. Menyerna är lättanvända och går snabbt och lätt att använda. Dessutom är testaren imponerad av alla befintliga anslutnings-möjligheter, särskilt välkommen är HDMI-kontakten.

Källa: Bild & Ljud Hemma nr 5 2005

What Hifi

”Offers an outstanding picture”

LoeweWhat Hifi påpekar att menysystemet kan framstå som en aning krångligt till en början, men när man väl vant sig så går manövreringen snabbt och utan problem. Man har en hel del alternativ att välja mellan när det gäller att ställa in bilden. Det är också välkommet att skärmen är kompa-tibel med HDTV tack vare komponent- och HDMI-anslutningar. Ljudet är mycket bra med en djup bas, realistiskt mittomfång och detaljerade höga toner. Bilderna är utmärkta med oerhört bra kontrast och vibranta färger. Djupet är enormt bra och ger filmer en nästan tredimensionell känsla. Bilden är visserligen inte helt perfekt med en del grynighet i vissa bilder och någon skakighet i en del riktigt snabba scener. Skärmen får ändå högsta betyg eftersom prestandan generellt är mycket hög.

Källa: What Hifi aug 2005

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Loewe Xelos A26 är en 26-tums TV-skärm med 16:9 format och en upplösning på 1366x768 pixlar. Den horisontella och vertikala betraktningsvinkeln är 170 grader. Kontrasten är 800:1 och ljusstyrkan är 450 cd/kvm. Skärmen använder sig av HD LCD-teknologi. Befintliga anslutningar är antenn (analog/digital), audio in/ut, digital audio in/ut, Euro-AV/Scart (klar för komponentvideo in, RGB samt S-VHS/H18) front-AV, HDMI inklusive HDCP, ingång för hörlurar, VGA samt ingång för videokomponent. Skärmen är bland annat utrustad med Virtual Dolby Surround, Digital Comb Filter Plus, Digital Noise Control, Digital Scene Control, Digital Line Interpolation, Digital Line Control samt Digtal Transient Improvement Plus (DTI Plus). Dimensionerna utan stativ är 68,5(b)x51,5(h)x12(d) cm och vikten är 14,3 kg.