Sök
Loewe Mimo 32

Loewe Mimo 32

Det kostar att ligga på topp

2004-03-31

Mimo 32 är en väldesignad TV med uppgraderingsmöjligheter i tilläggsmoduler. Testarna imponeras av utmärkt bildkvalitet och design, men det krävs också att man öppnar plånboken ordentligt.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 5/5 "One of the best around"
Essential Home Cinema 5/5 "Style sits happily witch substance"
Home Entertainment 4/5 "This TV excels at what it does"

Vad tycker testarna?

Fina omdömen för design och bildkvalitet är återkommande teman när testarna sammanfattar Loewe Mimo 32. Även om denna TV inte är utrustad med alla finesser och funktioner som andra modeller i klassen och även om den är ganska dyr i inköp så anser testarna att prislappen är motiverad och att Mimo är extremt bra på de områden som den hanterar. En stark bildkälla rekommenderas dock för att göra TV:n rättvisa.

Home Cinema Choice

"One of the best around"

Loewe_mimo32_sidan
Home Cinema Choice anser att Loewe är marknadsledande i design av hemelektronik. Testaren misstänker att denna TV kan tilltala olika målgrupper. Dels de prylintresserade som uppskattar expansionsmöjligheterna och dels designintresserade (eller impulsköpare) som fastnar för utseendet. Förutom för design får teven pluspoäng för sina bildkvaliteter. Testaren skriver att modellen har marknadens bästa svärta samt att den också är väldigt ljusstark utan att läcka färger. I jämförelse med de bästa modellerna från Loewe saknar Mimo några finesser, men den klarar sig fint utan dessa. Det enda problematiska område där Mimo visade upp lite sämre resultat är med en svag bildkälla som analog TV eller en gammal videobandspelare. Detta ser dock inte testaren som något stort problem utan tilldelar Mimo 32 högsta betyg och utmärkelsen Best Buy Guarantee.

Källa: Home Cinema Choice, okt 2003
Essential Home Cinema, nr 25 2003
Home Entertainment, okt 2003

Essential Home Cinema

"Style sits happily witch substance"

Essential Home Cinema menar att Loewe Mimo bevisar att CRT-teknologin i allra högsta grad kan konkurrera med nya LCD- och plasmamodeller även när det handlar om stil och design. Testaren varnar till och med för att denna TV är så snygg att den kan få svårt att smälta in bland övrig elektronikutrustning i hemmet. Snygghet är också ledordet OSD-menyn som i stort bedöms som intuitiv och enkel, även om testaren förvirrades av installationsanvisningarna för programguiden. Bildmässigt levererar Mimo en utmärkt bild med knivskarp geometri utan bildfel, men en kraftig bildkälla rekommenderas även här. 100 Hz-teknologin bedöms också vara så pass bra att digitala förbättringsfinesser anses onödiga. På det hela taget menar testaren att detta är en högklassig produkt från Loewe och även om det finns billigare alternativ är Loewe Mimo 32 värd varenda krona.

Home Entertainment

"This TV excels at what it does"

Loewe_mimo32_stativ

Home Entertainment fastnar vid Loewe Mimo 32 redan vid en första anblick. Det kurviga, sluttande chassit imponerar på testaren som också noterar att fjärrkontrollen är av det minimalistiska slaget, vilket inte alls reducerar dess användbarhet. Testaren finner att kanalsorteringen är något långsam men skriver att när den väl är slutförd går den vardagliga hanteringen snabbt och enkelt. I jämförelse med konkurrerande modeller bedöms Mimo vara utrustad med ganska få finesser och anslutningsmöjligheter, det positiva ligger istället i att det teven väl klarar av, det gör den med bravur. Testaren föredrar att köra Mimo utan digitala bildförbättringar då bilden med sina fina färger och starka kontrast är bra som den är. Även ljudmässigt får Mimo fint omdöme, även om Virtual Dolby mest grötar ihop dialogen. Testaren rekommenderar Loewe Mimo 32 till alla som sätter snygg design och knivskarp bild i första rummet.

Cirkapris: 21000 kronor

Produktfakta: Loewe Mimo 32 är en 32-tums widescreen-TV med Real Flat bildrör. Diagonalt mäter skärmen 76 cm synlig bildyta. Teven har 100 Hz-teknik och digital bildförbättring. Mimo är utrustad med dubbla TV-mottagare och två antennuttag, vilket med medföljande Y-kontakt möjliggör bild-i-bild funktionalitet. Ljudmässigt ger högtalarna 2x25 watt och man kan välja mellan stereoljud, panoramaljud samt Virtual Dolby Surround. Mimo kan uppgraderas med tilläggsmoduler för nätverksanslutning, digital- TV och Dolby Digital. OSD-meny på svenska samt text-TV med 390 sidors minne. Tre SCART (två RGB) samt ljud-/bildingångar på fronten. Måtten är (BxHxD) 81x61,5x57,5 cm och vikten 54 kg.

Modell: Loewe Mimo 32