Sök
LG RZ-32LZ50

LG RZ-32LZ50

Billig LCD-TV

2005-06-15

En billig LCD-TV med godkänd bildkvalitet. Inget stöd för HDTV-upplösning och mindre bra ljud gör att LG RZ-32LZ50 inte riktigt räcker till anser testarna.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Bra bildkvalitet"
What Video "Decent"
What Hifi "An underwhelming performer"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att bildkvaliteten är bra men inte i toppklass. Ljudet från de inbyggda högtalarna verkar sakna en del dynamik och får knappt godkänt. Den största nackdelen är dock att modellen saknar stöd för HDCP. Detta gör att skärmen inte kan ta in HDTV-sändningar eller annan högupplöst video vilket bidrar till sämre bildkvalitet och kompabilitet.

Ljud & Bild

"Bra bildkvalitet"

32LZ50

Ljud & Bild tycker att tv-bildens detaljåtergivning är bra men inte riktigt lika bra som hos Philips och Samsungs skärmar. Stillbilder ser skarpa och detaljerade ut men rörliga bilder förlorar en hel del av sina detaljer. Detta beror delvis på att skärpan är grövre än hos de bästa skärmarna. Priset är attraktivt men ett minus är att denna modell inte klarar av HDTV. Ljud & Bild upplyser dock om att LG inom kort ska släppa en nästan identisk modell som även klarar HDTV. Denna modell kommer att gå under namnet RZ-32LZ55.

Källa: Ljud & Bild, nr 5 2005
What Video, Issue 292
What Hifi, april 2005

What Video

"Decent"

32LZ50_left_high

What Video anser att den största nackdelen är att skärmen inte har stöd för HDCP eller någon annan högupplöst video. Ljudet från de inbyggda högtalarna har bra stereoseparation men saknar ordentlig bas. Om man kan ha överseende med detta så är bildkvaliteten och färgåtergivningen bra. Responstiden är också bra och skärmen lämnar inga spår efter rörelser. LG har utvecklat ett eget system för att förbättra bildkvaliteten kallat XD Engine. Detta gör att bilden ser skarp och detaljerad ut men systemet kommer inte riktigt upp i samma klass som Philips Pixel Plus eller Sonys Wega Engine. Fjärrkontrollen är elegant och enkel att använda.

What Hifi

"An underwhelming performer"

32LZ50b

What Hifi första intryck är att LG RZ-32LZ50 har en enkel och snygg design. Dessutom är den riktigt billig. Färgbalansen är godkänd men avsaknad av HDCP ingång gör att testets referensspelare Denon DVD-3910 inte kan använda sig av högupplöst digital video. Produkten klarar inte heller Progressive Scan och dessa två faktorer bidrar i sin tur till sämre bildkvalitet jämfört med andra märken i testet. Bilden är brusig och rörliga objekt blir något oskarpa. Ljudet från högtalarna är inte heller speciellt bra. Även om priset är fördelaktigt är denna skärm ingen bra investering skriver testaren. What Hifi har totalt testat åtta olika modeller och LG RZ-32LZ50 hamnar på en delad sista plats. Testvinnare är Toshibas modell 32WL48.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: LG RZ-32LZ50 är en platt LCD-TV som går att hänga på väggen. Modellen är på 32 tum och har en upplösning på 1366x768 bildpunkter. Responstiden är på 16 ms, kontrasten är 500:1 och ljusstyrkan mäter 500 candela/kvm. Produkten har två scartingångar varav 1 RGB och det finns även ingångar för S-video, Composite, Component-video, 15-PIN PC och DVI (ej HDCP). Det finns också hörlursuttag, stereoingång samt inbyggda stereohögtalare på 2 x 10W. Längd/bredd/höjd är 932/539/114 mm och med inkluderat bordsstöd mäter den 932/590/219 mm.

Modell: LG RZ-32LZ50