Sök
LG 50PC1D

LG 50PC1D

Mycket innehåll

2007-03-27

En 50 tums plasma-tv med både analog och digital mottagning. Modellen får pluspoäng för fina specifikationer och låg prisnivå. Svärtan är god men samtliga testare upplever att bilden lider av en del brus.
Testkälla Betyg Kommentar
What home cinema 77/100 "Excellent black level performance"
Home cinema choice - "The picture is reasonably sharp"
Trusted reviews 6/10 "Really pretty excessive video noise"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga i det mesta kring LG 50PC1D. De menar att den är en skönhet att titta på och att de på pappret ser imponerande ut. Samtliga tester ger också bra betyg till svärtan. Ett test påpekar också att enheten har bra skuggdetaljer. Ljudet uppfattas även av samtliga som bra. På minussidan är att samtliga tester ger bildkvaliteten kritik för brus. Testarna menar också att tv:n har problem med att hantera objekt som rör sig horisontellt på skärmen.

What home cinema

"Excellent black level performance"

What home cinema menar att PC1D rent utseendemässigt och specifikationsmässigt är ett kap. Problemen börjar när bildkvaliteten hamnar under luppen. Testaren noterar att bilden är väldigt brusig både i ljusa och mörka färger. Ett annat problem är att ansikten som flyttar sig över skärmen bryts upp i ett brus som påminner om äldre generationers plasma. Svärtan får emellertid bra betyg. What home cinema menar också att ljudet är riktigt bra. Sammantaget tycker dock inte testaren att LG 50PC1D riktigt räcker till i jämförelse med de andra skärmarna i detta grupptest om fem moeller. Vinnare blir istället Pioneer PDP-507XD.

Källa: What home cinema (GB) awards 2007

Home cinema choice

"The picture is reasonably sharp"

Home cinema choice uppskattar de dubbla hdmi-ingångarna, och sett till de tekniska specifikationerna imponeras testaren. Själva bilden sänker dock helhetsintrycket, och det är en rad olika faktorer som spelar in. Den största distraktionen är att bilden är så brusig, och testaren noterade även störningar horisontellt i bilden. Även färgåtergivningen får kritik. Starka färger har en tendens att se överexponerade ut medan mer subtila färger istället blir en aning grådassiga. Mörka områden i bilden erbjuder djup svärta och bra detaljnivå, och den gråhet som finns hos många modeller med lcd-teknik lyser med sin frånvaro. Bilden är också skapligt skarp, och testaren anser även här att ljudet är bra.

Källa: Home cinema choice (GB) mars 2007

Trusted reviews

"Really pretty excessive video noise"

Trusted reviews anser att 50PC1D rent utseendemässigt ser ut att vara det klipp som man kan tro att det är. De dubbla hdmi-ingångar och digitalmottagning är också mycket bra. Alla funktioner kombinerat med lågt pris gör att tv:n verkar vara intressant, men precis som i tidigare tester så är testaren missnöjd med bildkvaliteten. Det första som Trusted reviews reagerar på bildmässigt är färgerna, som beskrivs som allt annat än bra. För tv-spel anses det dock vara okej. Trusted reviews menar också att det finns flera olika typer av brusproblem, både vid digital- och analog mottagning. Testaren noterar också prickar i bilden när något rör sig horisontellt över skärmen. Annars är bilden skarp och detaljrik. Även ljudet får bra betyg.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 21000 kronor

Produktfakta: LG PC1D är en plasma-tv som finns i 42 respektive 50 tum. Upplösningen är på 1024x768 pixlar hos 42 tum och 1366x768 pixlar på 50 tums modellen. Kontrasten är på 10000:1. Ljusstyrkan är 1200 cd/m2 hos 42 tum och 1000 cd/m2 hos 50 tum. Vikten ligger på 24 kg respektive 44 kg på den större modellen. Anslutningarna innefattar bland annat dubbla hdmi och av-in, komponentingång och två scart-ingångar varav en med rgb. PC1D är försedd med både digital och analog tv-mottagare. Högtalarsystemet har effekten 2x15 watt.

Tillverkare: LG