Sök
LG 42SL9000

LG 42SL9000

Superslimmad tv med brett innehåll

2010-02-01

LG 42SL9000 är en superslimmad led-tv fullmatad med inställningar i jakten på den perfekta bilden.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,1/10 "Offers a solid feature set"
Tech radar 5/5 "Detail and colours are superb"
Hjemmekino "Kaster sig in i konkurrensen"

Vad tycker testarna?

SL9000 har en uppsjö av inställningar som kan komma att uppskattas av den teknikintresserade men erbjuder även en inställningsguide för den som önskar. Skärmens design får anmärkningar av testarna. Uttagen sitter på baksidan av skärmen så om den ska fästas på väggen tappar den sin supertunna funktion. Skärmens framsida täcks av ett plexiglas som ger reflektioner av olika ljus i rummet. Till de positiva egenskaperna hör bildkvaliteten. Färger och kontraster levereras med skärpa och dynamik. SL9000 är inte lika stark vid snabba panoreringar eller i svärta men tillräckligt för att inte betyget ska påverkas, skriver en av testarna.

Cnet

"Offers a solid feature set"

LG 42SL9000 1SL9000 har många anslutningsmöjligheter, men testaren saknar ethernetport till dator eller annan onlineutrustning. Uttagen sticker ut på baksidan vilket tar bort en del av charmen med att den är så tunn. De många inställningarna och valmöjligheterna är logiskt placerade i pekskärmsmenyn. Några favoriter i urvalet är dynamiska färg- och kontrastlägen och brusreducering. Första intrycket är att bilden blir väldigt bra, färgerna är intensiva, precis som svärtan. Något som också överraskade var skärpan med material av standardformat. Trots höga betyg har Cnet några anmärkningar. De svartaste partierna blir lite gråaktiga och med hd-material blir hudtoner och klarvita partier något missfärgade. Betraktningsvinkeln är begränsad och för att behålla skärpan i rörelser skapas sidoeffekter som skimmer runt stora rörliga objekt.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Tech radar

"Detail and colours are superb"

Techradar skriver att SL9000 sätter led-skärmen på kartan och det vore lättare att räkna upp vad den saknar än vilka funktioner och anslutningar modellen faktiskt erbjuder. Bildens kontrast blir bra och trots resultatet ser bilden inte överarbetad ut. Trots vissa problem med panorering är bilden i övrigt så bra att det inte drar ner kvalitetsbetyget. Detaljer och färger är superba och svärtan uppges också vara bra. SL9000s volym överraskar och räcker mer än väl för ett normalstort rum, men saknar djup när volymen skruvas upp. SL9000 har allt man kan önska av en 42-tums skärm i den här prisklassen, dessutom i ett snyggt fodral, skriver Techradar. Fjärrkontrollen är lättanvänd med bra funktioner för både amatörer och avancerade användare.

Källa: www.techradar.com (GB)

Hjemmekino

"Kaster sig in i konkurrensen"

LG 42SL9000 2Norska Hjemmekino tycker att SL9000 har tilltalande design, men tyvärr också reflektioner i frontglaset. Den har bra anslutningsmöjligheter men enligt testaren kan det vara en idé att också erbjuda ethernet eller w-lan eftersom flera konkurrenter gör det. När det kommer till inställningsmöjligheterna anses SL9000 ledande, för den teknikintresserade går det att ställa in vitbalans och färger vilket dock kräver tålamod. Det finns en kalibreringsguide som gör jobbet på en minut. Med 100 hz istället för SL8000s 200 hz har det skett en bildförbättring skriver Hjemmekino. Den når inte ända fram vad gäller svärtan men den levererar ändå tillräckligt.

Källa: Hjemmekino (NO) nr. 10 2009

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd-tv med led-bakgrundsbelysning
Storlek: 42 tum
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 3000000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar (exempel): 4xhdmi, komposit, 2xscart, s-video, vga, 2xkomponent, audio, usb, optisk ljudutgång
Övrigt: Bluetooth, dvb-t och dvb-c, 100 Hz och isf-kalibrering, energisparande funktion med rumsensor.
Mått: 1009x630x29 mm
Vikt: 20,1 kg