Sök
LG 42LG6000

LG 42LG6000

Inte bara snygg

2008-07-24

LG 42LG6000 får beröm för såväl utseende, bildkvalitet, bildhantering som funktioner. Testarna delar ut höga betyg och rekommenderar till köp.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Excellent connectivity options"
Trusted reviews 8/10 "Good volume levels"
Prylportalen 4/5 "Ingen tv för tråkmånsar"
Hjemmekino 6/6 "Nyskapende fra LG"

Vad tycker testarna?

Tv:n beskrivs som läcker, användarvänlig och nyskapande. Testarna är smått lyriska över tv:n och konstaterar att priset inte avskräcker. Modellens automatiska anpassning av ljusstyrka ger bildförbättringar samt lägre strömförbrukning, vilket är positivt. Det finns även gott om inställningar och man kan hitta en inställning som passar i de flesta lägena. Överlag höga betyg.

What hifi

"Excellent connectivity options"

uploadedimages/articles/analysis/Front.jpgWhat hifi tycker att tv:n är läcker och väldesignad med drösvis av anslutningsmöjligheter. Testaren uppskattar tekniken "Intelligent Eye System" som reglerar bakljuset med hänsyn till rummet, vilket i sin tur minskar elförbrukningen. Det är också bra med många justeringsmöjligheter. Ljudet beskrivs som över medel då det både låter väldigt klart och dynamiskt. Testaren tycker att det är en stilig tv som är relativt billig, men det går dock att få bättre bildkvalitet hos konkurrerande apparater.

Källa: whathifi.com

Trusted reviews

"Good volume levels"

Trusted reviews anser att tv:n bjuder på god svärta, men inte lika bra som på de bästa konkurrerande tv-apparaterna i samma prisklass. Utseendemässigt anses den vara otroligt läcker. Hd-material återges inte riktigt så krispigt som förväntat men ljudåtergivningen imponerar med överraskande god diskant och bra volym.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Prylportalen

"Ingen tv för tråkmånsar"

uploadedimages/articles/analysis/Front.jpgPrylportalen tycker att Lg har gått i rätt riktning när de lägger ner så pass stor vikt vid designen. Dessutom tycker testaren att tv:n har, ett för lcd-apparater, imponerande dynamiskt omfång samtidigt som svärtan och återgivningen beskrivs som bra. Högupplöst material rekommenderas och LG6000 fungerar optimalt med tv-spel eller mediacenterdatorer. Med lågupplöst material noteras en del brister såsom plastiga hudtoner och dålig kantutjämning. Detta är dock inget ovanligt i klassen och testaren tror inte att köparna kommer att bli besvikna.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Hjemmekino

"Nyskapende fra LG"

uploadedimages/articles/analysis/Front.jpgNorska Hjemmekino finner att LG6000:s starkaste fördelar är dess otroligt snygga och nyskapande design, bildbehandling, menyer och nästan felfria bild. Testaren tror att det kommer att bli en stor efterfrågan på tv:n och han uppmanar återförsäljare i Norge att fylla upp sina lager. Priset anses också vara oerhört förmånligt. Tv:n får toppbetyg av Hjemmekino som bugar och gratulerar LG för att de har lyckats skapa en "fantastiskt god plattskärm", som dessutom är användarvänlig.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2008

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: LG 42LG6000 är en full hd-lcd på 42 -tum. Ljusstyrkan är 500 cd/m2, den angivna betraktningsvinkeln uppgår till 178 grader och responstiden till 8 ms. Tv:n har en "intelligent sensor" som känner av omgivande ljus och kan optimera bilden utifrån detta. Bland anslutningarna finns bland annat fyra hdmi, två scart, digital optisk utgång, komponent och d-sub. Måtten är 1040x810x747 mm och vikten 20,4 kg utan stativ.

Tillverkare: LG