Sök
LG 42LF66

LG 42LF66

Inte så svart

2007-09-20

Färgerna är mustiga men svärtan är inte riktigt till belåtenhet i LGs nyaste tillskott i det fulla hd-segmentet av 42-tumsfamiljen.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Respectable performance"
Home cinema choice 3,5/5 "Really vivid colours"
Av review 7/10 "Dazzling colours"
Trusted reviews 7/10 "Black levels in particular need to improve"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att skärmen är snygg och att anslutningsmöjligheterna är fullt tillräckliga. Bildskärmsmenyerna är snygga och tydliga och kompletteras bra med en översiktlig fjärrkontroll. Tittar man på material i hd-upplösning så är resultatet genomgående bra, färgerna starka och detaljrikedomen bra. Med material i standardupplösning så uppstår dock en del brus samtidigt som kanter framstår som onödigt skarpa. Testarna är dessutom besvikna på svärtan, som upplevs som dålig. Mörka scener får ett grådaskigt utseende och detaljrikedomen i dessa scener är också dålig.

What video

"Respectable performance"

What video påpekar att skärmen klarar av full hd-upplösning, vilket är bra. Bildskärmsmenyerna är mycket bra och presenterar de olika valen kort och koncist. Dessutom är fjärrkontrollen tydlig och väldisponerad, vilket är en klar förbättring jämfört med LGs tidigare modeller. Bilden är såväl ljusstark som oerhört dynamisk och med övertygande färger. Bildkvaliteten är utmärkt med hd-material, men tittar man på material i standardupplösning är resultatet inte lika övertygande. En del störningar uppstår och kanter ser hårda ut. Den största nackdelen är dock att svärtan är alldeles för dålig vilket gör att mörka scener saknar detaljer och ger ett gråaktigt intryck. Högtalarna är små, men producerar ett förvånansvärt bra ljud.

Källa: What video (GB) nr 323

Home cinema choice

"Really vivid colours"

Home cinema choice testar förutom LG 42LF66 även Pioneer PDP-428XD, Panasonic TH-42PX70, Samsung PS42Q97HD samt JVC LT-42DABBJ. Testvinnare är Pioneer medan LG hamnar på fjärde plats. Testaren påpekar att skärmen har full hd-upplösning, men det betyder inte automatiskt att bilden är perfekt. Färgerna är starka och naturliga medan skärpan är hög. Dock är inte svärtan särskilt bra och mörka områden blir grådaskiga och får en platt framtoning. Skärmen är billig jämfört med ett antal konkurrenter och testaren menar att den kommer att locka en och annan köpare. De som är kräsna och vill ha en riktigt bra bild riskerar dock att bli besvikna.

Källa: Home cinema choice (GB) oktober 2007

Av review

"Dazzling colours"

Av review tycker att skärmen är snygg och menar att den passar utmärkt i vilket vardagsrum som helst. Anslutningsmöjligheterna är bra. Bildkvaliteten har strålande färger. Dessutom är skärpan utmärkt och rörelser hanteras på ett bra sätt, det vill säga att inga eftersläpningar uppstår. Testaren är dock inte särskilt imponerad av svärtan vilken är så svag att mörka scener får ett grådaskigt utseende. Tittar man på material i standardupplösning så uppstår det också en hel del brus som upplevs som störande. Kontrastrika kanter är för skarpa och står ut från resten av bilden alltför mycket. Priset är ok, men skärmen bör bli mer prisvärd om några månader när det har sjunkit en aning.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Black levels in particular need to improve"

Trusted reviews tycker att skärmens design är riktigt snygg och menar att modellen passar perfekt till att hänga upp på vardagsrumsväggen. Svärtan är dålig vilket gör att mörka scener och detaljer ser gråaktiga ut och får ett urtvättat utseende. I mörka scener påverkas även färgerna negativt, exempelvis får hudtoner ett väl rosaaktigt utseende. Dock är färgåtergivningen i övrigt bra och bilden är över huvudtaget riktigt ljusstark. Högtalarna ser små ut men lyckas ändå prestera ett dynamiskt ljud med bra volym.

Källa: www.trustedreviews.co.uk (GB)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: LG 42LF66 är en 42-tums lcd-tv vars upplösning är 1920x1080 pixlar. Skärmen är hdtv-kompatibel och hanterar upplösningarna 720p, 1080i samt 1080p. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och kontrasten är 5000:1. Betraktningsvinkeln är 178 grader h/v. Responstiden gtg är 8 ms. Enheten har mottagare för dvb-t. Bland anslutningarna finns rgb scart, komponent, optisk ljudutgång, två hdmi med stöd för 24p och 30p. Via komponent finns stöd för 60p. Dimensionerna med stativ är 1033(b)x750(h)x300(d) mm och vikten är 27,5 kg.

Tillverkare: LG