Sök
LG 37LP1R

LG 37LP1R

Bra som datorskärm

2006-04-05

Från LG kommer en hd-kompatibel lcd-tv på 37 tum. Bilden är bra men bruskänslig. Bildkvaliteten från dator blir däremot suveränt bra skriver testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Allt om DigitalTV 16/20 "Smal betraktningsvinkel"
Ljud & Bild - "Bra datorbild"
DVD & Hjemmekino 16/20 "Gode justeringsmuligheter"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att LG 37LP1R ger utomordentligt bra bild kopplad till en dator. Hdtv ger också fin bild med bra kontrast och skärpa. Vanliga tv-signaler får klart godkänt men några anmärker på brus. En testare anser också att skärmen missar en del fina detaljer. Betraktningsvinkeln är något smal men klart godkänd. Designen på skärmen och fjärrkontrollen får bra omdömen, även om skärmen är stor på grund av sina högtalare. Totalt sett en klart godkänd skärm, men konkurrensen är stenhård. I jämförande tester hamnar LG 37LP1R någonstans i mitten.

Allt om DigitalTV

"Smal betraktningsvinkel"

LG 37LP1 vridenAllt om DigitalTV har testat sju platta tv-apparater med plasma eller lcd-teknik. Testaren gillar designen på skärmen, men påpekar också att den tar ganska stor plats i rummet. Bilden via hd-signal är väldigt bra och skärmen hade bäst bildkvalitet ansluten till en dator. Vanlig tv-bild får också klart godkänt med bra detaljer och kantskärpa. Det uppstår dock en del brus vilket drar ner helhetsintrycket. Skärmen har ingen bra betraktningsvinkel. Detta är ingen dålig skärm men konkurrensen är stenhård i denna klass och LG hamnar på en delad sjätteplats. Vinnare av testet är Panasonic TH-42PV500.

Källa: Allt om DigitalTV (SE), nr 1 2006

Ljud & Bild

"Bra datorbild"

Ljud & Bild skriver att LG 37LP1R är bred på grund av sidohögtalarna, men dessa går att ta bort och enheten blir då istället mindre än normalt. Testaren konstaterar att bildtekniken är lite annorlunda än hos de flesta andra lcd-skärmar. Detta resulterar i en uppmätt lägre energiförbrukning än normalt. Skärmen fungerar utmärkt som datorskärm och har även bra bild från vanlig tv och hdtv. Bra kontrast och lite eftersläpningar är saker som utmärker sig positivt. Negativt är att bilden inte är lika detaljrik som hos de bästa skärmarna.

Källa: Ljud & Bild (SE), nr 11 2005

DVD & Hjemmekino

"Gode justeringsmuligheter"

LG 37LP1 sidanDVD & Hjemmekino har testat åtta plasma- och lcd-skärmar. Testaren uppskattar bildkvaliteten. Designen är utmärkt, även om skärmen är lite stor. Fjärrkontrollen är elegant och skön i handen. Bildkvaliteten är bra men blir som bäst då man befinner sig mitt framför skärmen. Detta är en nackdel som många lcd-skärmar har gentemot plasmaskärmar, skriver testaren. Bilden lider inte av färgblödningar eller oklara övergångar men en del brus går dock att upptäcka. Bilden via högupplöst signal var utmärkt och skärmen hade den allra bästa bilden kopplad till en dator. Philips 37PF9830 är bästa lcd-skärm i testet men LG 37LP1R är också ett bra val menar testaren.

Källa: DVD & Hjemmekino (NO), nr 10 2005

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: LG 37LP1R är en lcd-skärm på 37 tum med en upplösning på 1366x768 pixlar. Kontrasten är 1200:1 och ljusstyrkan ligger på 500 cd/m2. Produkten är hd-kompatibel och har stöd för virtual surround. Bild i bild finns. Anslutningarna innefattar scart, kompositvideo, s-video, komponentvideo och hdmi. Ljudmässigt finns rca samt hörlursutgång. Enheten är utrustad med dubbla analoga tv-mottagare och har stöd för nio olika minneskort. Måtten är 1020x630x200 mm och vikten ligger på 28 kg.

Modell: LG 37LP1R