Sök
LG 37LC2D

LG 37LC2D

För högupplöst material

2006-12-27

En 37 tums lcd-tv med inbyggd digitalbox. Testarna finner att den ger en fin bild så länge den matas med högupplöst bildmaterial.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "A lot going for it"
Ljud & bild "Utan större anmärkningar"
What video 4/5 "Struggles with standard definition"
Home cinema choice 3,5/5 "Impoverished standard-definition performance"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att LC2D är en kompetent lcd-tv, så länge som den matas med högupplösta källor. Bilden anses då vara bra. I övrigt får även utseendet och ljudet beröm och så också fjärrkontrollen och menysystemet. Negativt anses framför allt den dåliga bilden som skapas vid lågupplösta källor vara.

What hifi

"A lot going for it"

LG 37LC2D framWhat hifi har gjort ett större jämförande test. Förutom LC2D testas JVC LT-37DR7, Loewe Spheros R37, Panasonic TH37PX60 och TH37PX600, Sharp LC37P70, Toshiba 37WL66 samt Viewsonic N3760W. Till vinnare utses Panasonic TH37PX60. LC2D anses vara en mycket kompetent lcd-tv. Utseendet är det första som får beröm. Testaren berömmer även kvalitetskänslan och antalet in- och utgångar. Bilden anses fullt duglig, det enda problemet dyker upp via analogt tv-tittande. Menysystemet och fjärrkontrollen får även de beröm och installationen är mycket enkel. Överlag anses denna generations LG vara den bästa hittills. Den som kan hitta en LC2D till ett bra pris bör absolut ge den en chans enligt testaren.

Källa: What hifi (GB) augusti 2006

Ljud & bild

"Utan större anmärkningar"

Svenska Ljud & bild har testat LC2D tillsammans med sin fem tum mindre syster LB1R. Överlag anses de båda apparaterna fungera väl utan att imponera speciellt. Bilden är hygglig på de allra flesta områden, endast svärtan får negativa omdömen. Installationen tycker testaren gick mycket enkelt och menysystemet får mycket beröm. Överlag anses LG:s båda apparater klara sig alldeles okej i dagens konkurrens. Testaren menar dock att det kan vara klokt att vänta in LG:s kommande generation och jämföra med dessa innan man köper. Enligt tillverkaren själv ska dessa framför allt ha förbättrad svärta, vilket är dagens generations problem enligt testaren.

Källa: Ljud och bild (SE) november 2006

What video

"Struggles with standard definition"

LG 37LC2D vänsterWhat video från Storbritannien tycker att LC2D är ett mycket bra köp för den som använder högupplösta källor. Medan bilden blir mycket skarp och välbalanserad med hd-källor så är den dock utsmetad och smutsig med vanliga lågupplösta källor. Den som ämnar använda LG:s 37-tummare med dessa bör därmed tänka om, enligt testaren är LC2D alldeles för dålig ur den synvinkeln. Jämfört med de flesta av dess konkurrenter är bilden från de lågupplösta källorna klart underkänd. Förutom detta har LC2D dock inte några större nackdelar. Ljudet anses fylligt och klart och priset är relativt humant. Tv:n anses även ha de ingångar som behövs. Den som endast använder digitala källor för sitt tv-tittande bör titta närmare på LC2D, för övriga finns det bättre alternativ.

Källa: What video (GB), sept 2006

Home cinema choice

"Impoverished standard-definition performance"

Brittiska Home cinema choice testar LC2D tillsammans med fyra andra 37-tummare: Panasonic TH-37PX600, Toshiba 37WLT66, JVC LT-37DR7SJ och Philips 37PF7521D. Vinnare är Panasonic TH-37PX600 medan LC2D placerar sig på femte och sista plats. LG:s stora problem är bildkvaliteten från lågupplösta källor enligt testaren. Svärtan är medelmåttig och så även färgnivåerna och kontrasten. Med högupplösta källor är å den andra sidan bilden klar och detaljrik. Även ljudet får beröm då det anses så väl djupt som kraftfullt. Överlag anses LC2D vara ett bra val för den som endast använder högupplösta källor. Övriga bör dock leta vidare.

Källa: Home cinema choice (GB), sept 2006

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: LG 37LC2D är en 37-tums lcd-tv med bildformatet 16:9 och upplösningen 1366x768 pixlar. Modellen har både digital och analog tv-mottagare. Kontrasten är 1600:1 och ljusstyrkan 500 cd/m2. LC2D stödjer bland annat bild i bild och har ett textminne på 1500 sidor. Som in- och utgångar finns bland annat två komposit, hdmi, dubbla scart, komponent och s-video. Ljudmässigt finns bland annat en optisk ljudutgång. 37LC2D har måtten 944x659x130 mm.

Tillverkare: LG