Sök
LG 32LG4000

LG 32LG4000

Smart tv/dvd-mix

2009-01-14

Att kombinera tv och dvd-spelare är något testarna tycker är fyndigt och användbart. LG 32LG4000 anses också vara en lyckad kombination av lågt pris och hög kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 “Hits the spot”
Cnet 7,2/10 “A solid all-rounder”
Trusted reviews 8/10 “Uniquely attractive”

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag mycket nöjda med skärmen och dvd-spelaren. Designen är tilltalande och snygg. Upplösningen är hög och bilden fin. Skärpan, ljusstyrkan och färgerna får beröm. Däremot påpekar flera testare att tv:n har svårt att hantera svärta vilket påverkar detaljåtergivningen. Priset är konkurrenskraftigt. Betraktningsvinkeln kunde vara bättre men ljudet är helt okej. Anslutningsmöjligheterna beröms liksom möjligheten att finjustera bilden.

What video

“Hits the spot”

Tech radar säger att det är ett bra initiativ med plattskärm och dvd-spelare i ett. Skärmen känns fortfarande diskret, snygg och tunn. Tillverkarna anses med andra ord ha lyckats med att dölja dvd-spelaren väl. Det finns gott om bra anslutningsmöjligheter. Att installera går smidigt och det finns många möjligheter till finjustering av bilden vilket gör att man får full kontroll. Samtidigt är användarvänligheten hög och menyerna enkla att förstå. Bilden är klart godkänd då den är ljus, klar och har fina färger. Skärmen kan hantera rörelser på ett mycket bra sätt. Detaljerna är många och bilden är brusfri. Den enda nackdelen med bilden är svärtan då mörka partier kan framstå som grå. Betraktningsvinkeln kunde vara bättre. Ljudet är klart och tydligt men har vissa svårigheter med actionscener. Skärmen känns överlag väldigt prisvärd.

Källa: What video (GB) issue 341

Cnet

“A solid all-rounder”

Cnet beskriver LG 32LG4000 som snygg, kompakt och smart. Designen känns genomtänkt. Förutom att det är bra med inbyggd dvd så säger testaren att det finns gott om användbara anslutningar. Även möjligheten att i detalj justera bilden uppskattas. Bildkvaliteten beröms då bilden är skarp och ljus med fina färger. Bilden känns naturlig. Tv:n har också några negativa aspekter att ta med i beräkningen, däribland kunde kontrasten vara bättre då bilden kan kännas lite mjuk. Det finns också problem med svärtan vilket gör att en hel del detaljer gås förlorade. På det hela taget en praktisk tv som både har sina plus och minus.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

“Uniquely attractive”

Enligt Trusted reviews är det smart tänkt att kombinera dvd och tv. Priset är relativt lågt och gör att skärmen passar bra som extra-tv i exempelvis sovrummet. Modellen anses vara läcker och designen känns väl genomtänkt. LG har lyckats gömma dvd-spelaren mycket snyggt. På papperet har skärmen bra upplösning och imponerande specifikationer. Anslutningsmöjligheterna är många. Bilden är skarp, ljus och fin även om detaljrikedomen kunde vara bättre. Färgerna är mättade och livliga. Dessvärre kan inte tv:n riktigt hantera svärta så bra utan bilden blir lite platt och onyanserad i mörka scener. Betraktningsvinkeln känns för smal. Ljudet håller godkänd kvalitet.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta:

Namn: LG 32LG4000
Typ: Lcd
Storlek: 32 tum
Upplösning: 1366x768 pixlar
Ljusstyrka: 500 cd/m2
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Anslutningar (exempel):3xhdmi, 2xscart, s-video
Övrigt: Dvb-t, inbyggd dvd-spelare
Mått: 809x630x300 mm (med stativ)
Vikt: 15,5 kg (med stativ)

Tillverkare: LG