Sök
LG 32LC46

LG 32LC46

Budgetalternativ med små brister

2008-05-29

En budget-tv från LG som ser dyrare ut än vad den är. Bra anslutningsmöjligheter och färgåtergivning. Svagheten ligger vid återgivning av mörka scener.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "This is a good TV"
Home cinema choice 3/5 "Primarily for TV viewing"
Cnet 7/10 "Slightly flawed ultra low-price option"
Trusted reviews 7/10 "An affordable second-room option"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så har LG 32LC46 ett utseende, anslutningsmöjligheter och funktioner som långt överskrider vad man kan förvänta sig i den här prisklassen. Bra färgåtergivning och färgtoningar. Hd-material blir skarpt och detaljerat, tv-sändningar visas med hygglig svärta. Vid mörkare scener noterar alla testare att bakgrundsljuset skiner igenom främst i hörn och kanter vilket påverkar färgåtergivningen. Dessutom så förekommer brus med standardsändningar. Rörelseartefakter är däremot inget problem. Testarnas samlade intryck är ändå att detta är en bra tv sett till priset.

What video

"This is a good TV"

Detta är i många aspekter en bra tv för pengarna, skriver What Video som menar att färgåtergivningen och färgövergångarna är mycket bra. Rörelser hanteras ok och även om eftersläpningar kan förekomma så är det inte alls distraherande. Hd-material återges skarpt och detaljerat. Standardsändningar ser vid första anblicken ut att ha bra svärta men en riktigt mörk scen visar att bakgrundsbelysningen läcker igenom i kanter och hörn. Brus förekommer också med standardsändningar. Ljudmässigt så gör produkten bra ifrån sig och ligger över medelsnittet. Anslutningarna är goda och att skärmen har xd engine för bildförbättring är en positiv överraskning med tanke på det låga priset. What video kikar på fem olika 32-tummare och utser Panasonic TX-32LXD700 till bästa produkt. LGs bidrag hamnar på andra plats tillsammans med Sharp LC32AD5E. Övriga deltagare var JVC LT-32DA8BJ och Sanyo CE32LD81-B.

Källa: What video (GB) nr 329

Home cinema choice

"Primarily for TV viewing"

Home cinema choice tittar också på fem olika modeller och placerar LG på tredje plats efter testvinnaren Philips 32PFL7726D och tvåan Panasonic TX-32LXD700. LG beskrivs utseendemässigt vara lika attraktiv som långt dyrare rivaler. Xd engine är en oväntad finess som hjälper till att producera bra bild. Testaren skriver att panelen återger intensiva färger med mjuka övergångar. Hd återges skarpt och utan störningar men även här noterar testaren spilljus från hörn och kanter när scenerna blir mycket mörka. Det uppges dock inte vara ett problem med vanligt tv-tittande eller spel. Skärmen har problem med att hudtoner blir något rödaktiga i mörka scener, ryckningar vid återgivning av 1080p24 samt brus med standardsändningar. För den som främst avser titta på tv eller spela tv-spel så är produkten ett hyggligt budgetalternativ men filmfantaster uppges göra bäst i att hitta något annat, avslutar Home cinema choice.

Källa: Home cinema choice (GB) awards 2008

Cnet

"Slightly flawed ultra low-price option"

Cnet berömmer LG 32LC46 för att ha ett exklusivt utförande trots att det är en budgetprodukt. Anslutningsmöjligheterna är också mycket bra och möjligheten att ta emot 1080p hör till ovanligheterna i prisklassen. Färgåtergivningen anses vara lika bra som hos dubbelt så dyra produkter. Hd-bilder är mycket skarpa och klara med väldigt lite rörelseartefakter, även i intensiva actionscener. Tv-sändningar återges dynamiskt med bra svärta. Men alla sändningar har problem med låga nivåer av brus och hudtoner blir stundtals väldigt oinspirerande. I relativt mörka scener så kan dessutom färgerna verka onaturliga vilket beror på att bakgrundsljuset blöder igenom, skriver Cnet. Även här upplever testaren problem med ryckningar när 1080p24 spelas upp. Trots sina missar så är detta en mycket bra tv sett till vad den kostar, avslutar Cnet.

Källa: http://www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"An affordable second-room option"

Trusted reviews berömmer det exklusiva utförandet, goda anslutningsmöjligheter och fina specifikationer. Bilden bjuder på mycket bra färgåtergivning och rörelseartefakter är inte ett problem. Men även här så noteras problem med återgivning av 1080p24, brus i bilden och ljus som spiller igenom i mycket mörka scener. Trots sina brister så gör det låga priset tillsammans med de många funktionerna och bildåtergivningen i övrigt att detta är tv som duger bra som extra-tv i exempelvis sovrummet, avslutar Trusted reviews.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: LG 32LC46 är en lcd-tv på 32 tum med upplösningen 1366x768 pixlar och angivet kontrastvärde på 5000:1. Responstid på 8 ms och ljusstyrka på 450 cd/m2. Den har inbyggd digitalmottagare för marknätet. Anslutningar omfattar dubbla hdmi, dubbla scart, s-video, komponent in, komposit in och vga. Måtten är 806,5x606,5x249 mm och vikten 13,9 kilo.

Tillverkare: LG