Sök
LG 32LB75

LG 32LB75

För vardagligt tv-tittande

2008-01-29

Det är fokus på design med LG 32LB75. Testarna uppskattar även bildegenskaperna.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 72/100 "Einen gelungenen Eindruck"
What hifi 5/5 "This is a cracking tv"
What video 5/5 "Both good looks and substance"
Hdtv 90/100 "An excellent SD performance"

Vad tycker testarna?

För den som främst tittar på tv i standardupplösning och vill ha en billig lösning så är LG 32LB75 ett utmärkt val, enligt testarna. De uppger att produkten har en mycket bra bild med tv-sändningar där bruskontroll, skärpa och detalj är förvånansvärt bra för en lcd till det här priset. Färgerna anses genomgående som naturliga men alla testare anmärker på att svärta inte hanteras bra. Designen med den röda halvkulan som också dubblerar som kabelsamlare går hem hos alla testare även om vissa har invändningar mot att den inte är lika djärv som tillverkaren vill få oss att tro. Anslutningsmöjligheterna uppges också vara mycket goda.

Video

"Einen gelungenen Eindruck"

Tyska Video skriver att designen hos LG 32LB75 med svart pianolack och den röda halvkulan vid foten är en frisk fläkt på plattskärmsmarknaden. Men det är inte bara fokus på utförandet utan skärmen uppges också bjuda på fräsch teknik under skalet. Återgivningen har en mycket bra skärpa, något som är tydligt med text-tv. Dvd-filmer blir rika på detaljer med ett övertygande djup. Det enda att klaga på är enligt Video är att svart aldrig presenteras mer trovärdigt än mycket mörkt grått.

Källa: Video (DE) nr 11 2007

What hifi

"This is a cracking tv"

För den som ofta tittar på tv så anser What hifi att 32LB75 är ett bra val. Skärmen uppges kunna kontrollera bruset i signalerna och bjuder på en detaljerad tv-bild. Med dvd så blir det en markant förbättring av mörka delar av bilden och överlag en mer detaljerad återgivning. Med hd-material bättras det hela på ytterligare ett snäpp och testaren ger ett plus för att skärmen har stöd för 1080/24p. Då storleken endast är 32 tum anses bristen på full hd-upplösning ha någon betydelse. Ljudet är klart och väldetaljerat det också och går bra ihop med bilden. Med prissättningen så blir detta helt enkelt en utmärkt tv, summerar What hifi.

Källa: What hifi (GB) januari 2008

What video

"Both good looks and substance"

What video anser att LG har överdrivit hur pass revolutionerande utseendet på LG 32LB75 är. Det är dock fortfarande en snygg tv och testaren uppger att LG fått till en lcd som hanterar tv-sändningar med utmärkt kontroll på brusnivåerna. Standardsändningar är dessutom både skarpa och detaljerade. Färgerna återges naturligt och responstiden gör det behagligt att titta även på sportsändningar. Med hd-material så blir allt i bilden så mycket bättre, som sig bör. Skärmens svaghet är återgivningen av svärta. Men tas priset in i ekvationen så är det något som går att leva med.

Källa: What video (GB) nr 329

Hdtv

"An excellent SD performance"

Även hos Hdtv.org så anser testaren att LG 32LB75 är en snygg tv som presterar mycket bra med standardupplösningar. Dessa uppges vara detaljerade och skarpa samtidigt som panelen inte har problem att hänga med i svängarna när motiv på skärmen rör sig hastigt. Färgerna är lite svagare än hos tidigare LG-modeller, men det ses snarare som en fördel då de verkar mer naturliga. Det är bara svärtan som kunde varit något bättre men det är inte tillräckligt dåligt för att störa bildupplevelsen, uppger testaren. Ljudmässigt är det en tillräcklig snarare än utmärkande prestation och skärmen saknar, likt många andra modeller, lite på kraftsidan.

Källa: www.hdtv.co.uk (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: LG 32LB75 är en lcd-tv på 32 tum med upplösning om 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/m² och den dynamiska kontrasten 8000:1. Responstiden är 8 ms och betraktningsvinkeln uppges till 178 grader. Skärmen har tre hdmi-anslutningar som hanterar 1080p/24hz, två scart, komponent, komposit, s-video och pc in. Dessutom finns bland annat digital ljudutgång. Högtalarna är på 2x7 watt. Måtten är 806(b)x554(h)x79(d) mm och vikten är 12,6 kg.

Tillverkare: LG