Sök
JVC LT-42WX70

JVC LT-42WX70

Lcd i toppklass

2009-10-15

JVC LT-42WX70 är en exklusiv platt-tv som trots problem med rörelseoskärpa imponerar med ett brett färgomfång, detaljrikedom och djup svärta.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 8/10 "The best performance standards JVC has delivered"
What video 5/5 "JVC finally takes a seat at the flatscreen high table"
What hifi 4/5 "JVC stuns as a top-end set"

Vad tycker testarna?

JVC 42WX70 jämförs med de bästa plattskärmar som finns på dagens marknad. Modellen får genomgående höga betyg för djup svärta och sin enastående skärpa. Två av tre testkällor anser dessutom att färgregistret är anmärkningsvärt bra. De omfattande inställningarna som erbjuds anses tilltala hemmabioexperten. Det som gör att 42WX70 inte riktigt når ända fram är att snabba bilder blir aningen utsmetade.

Trusted reviews

"The best performance standards JVC has delivered"

Den slimmade designen med en läderlik struktur ger ett distinkt utseende. 42WX70 imponerar med djup svärta i bilden och visar en hög detaljrikedom, både med blu-ray och standardformat. Högtalarsystemet är avtagbart och tål hög volym utan att ljudet förvrängs men testaren hade hoppats på mer bas. Den dynamiska färgåtergivningen uppges vara mer raffinerad än hos de flesta plattskärmar, vilket enligt Trusted reviews väger upp det dyra priset. Den enda egentliga nackdelen är att snabba bilder blir utsmetade. Trusted reviews skriver att 42WX70 erbjuder den sortens bildkvalitet och flexibilitet som tidigare bara funnits hos exklusiva märken som B&O och Loewe.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What video

"JVC finally takes a seat at the flatscreen high table"

Trots mindre problem med rörelseoskärpa får 42WX70 högsta betyg när det gäller bildkvalitet av brittiska What video. Färgerna uppges vara extremt dynamiska och naturtrogna och skärmen passar även väl för visning av digitala foton. Även den djupa svärtan och skärpan imponerar på testaren, både i hd och med standardupplösning. Det avtagbara högtalarsystemet anses överträffa flertalet av dem som vanligtvis är inbyggda i plattskärmar, speciellt när det gäller bas. Däremot kan det inte riktigt mäta sig med ett externt system när det gäller kraft och klarhet. Omfattande bildinställningar väger upp det höga priset med sänker samtidigt användarvänligheten. För att få ut det bästa av 42WX70 får du ägna inställningarna lite tid.

Källa: What video (GB) nr 351

What hifi

"JVC stuns as a top-end set"

Enlig What hifi är detta en premiummodell som passar hemmabioexperten. Med blu-ray producerar 42WX70 en bild med briljant kontrast där det vita håller sig vitt mot en bläcksvart bakgrund. Detaljåtergivningen uppges vara utmärkt men What hifi anser att 42WX70 inte kan mäta sig med de bästa vad gäller rörelse- och färgåtergivning. Snabba bilder och långsamma panoreringar ger aningen vibrationer och hudfärger blir lite rosiga. Den stilrena och slimmade designen uppskattas och hade det inte varit för det höga priset hade 42WX70 kammat hem full pott.

Källa: What hifi (GB) november 2009

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta:

JVC LT-42WX70
Typ: Lcd
Storlek: 42 tum
Maximal upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 450 cd/m2
Betraktningsvinkel: 178 grader
Anslutningar, urval: 3xhdmi, audio in/video in/s in och hörlurar.
Övrigt: -
Mått: 990x599,7x42,5mmVikt: 13,2 kg (utan stativ)

Tillverkare: JVC