Sök
JVC LT-42DA8

JVC LT-42DA8

Medelmåttig men prisvärd

2008-01-23

Stundtals bra bildkvalitet och resonabelt pris men betyget dras ner av bildmässiga brister och betyget blir bara godkänt.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 “Edges are sharp”
Home cinema choice 3/5 “Sporadically excellent”
Cnet 6,3/10 “A sensible price”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att JVC LT-42DA8 överlag visar upp en god bildkvalitet och det är speciellt vid ljust och färgrikt bildmaterial som de goda egenskaperna kommer fram. Dvd fungerade bra bildmässigt. Högupplöst film visade goda resultat med detaljrik bild och minimal oskärpa vid rörelse. Testarna är överens om att vid mörkare scener förlorades mycket av detaljåtergivningen. JVC LT-42DA8 har problem med att återge svarta toner men är prisvärd framförallt med tanke på storleken.

What hifi

“Edges are sharp”

I What hifis jämförande test kom JVC LT-42DA8 på en delad sjunde plats. Vinnare i testet blev Pioneer pdp-428xd som fick fem stjärnor av fem. JVC LT-42DA8 är enkel att installera och att komma igång med. Fjärrkontrollen och menyerna har en tydlig 90-talsdesign vilket testaren inte uppskattar. Bildkvalitén vid tv-tittande får ett mediokert omdöme men för dvd-filmer blir kvalitén bättre med skarpa och klara bilder. Basen är svag men mellanregistret kompenserar för det och ljudkvalitén får godkänt. JVC LT-42DA8 är prisvärd men håller inte riktigt måttet.

Källa: What hifi (GB) nov 2007

Home cinema choice

“Sporadically excellent”

I ett jämförande test utfört av Home cinema choice blev JVC LT-42DA8 femma. Testet hade fem deltagare och vinnaren blev Pioneer pdp-428xd med högsta betyg. JVC-modellen visar stundtals upp god bildkvalitet, speciellt vid ljust och färgrikt bildmaterial utan mörka partier som till exempel fotbollsmatcher. Konkurrenterna visar upp ett bättre resultat. Att se på högupplöst film får bra omdöme med rik detaljåtergivning. Vid mörka sekvenser blir tonerna gråaktiga och vid scener med snabb rörelse uppstår viss oskärpa.

Källa: Home cinema choice (GB) oktober 2007

Cnet

“A sensible price”

Cnet skriver att JVC LT-42DA8 överlag har en bra bildkvalitet vid tv-tittande. Dvd fungerade bra bildmässigt. Högupplöst film visade goda resultat med detaljrik bild och minimal oskärpa vid rörelse. I mörkare scener förlorades mycket av detaljåtergivningen. JVC LT-42DA8 har problem med att återge svarta toner och har en för grund tittarvinkel. Ljudet är bra med tydlig och klar dialog vid tv-tittande men för högupplöst film rekommenderas ett separat hemmabiosystem. JVC LT-42DA8 har ett bra pris för sin storlek även om det finns likvärdiga alternativ bland konkurrenterna.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: JVC LT-42DA8 är en 42 tum stor lcd-tv med en upplösning på 1366x768 pixlar, kontrasten är 1000:1 och ljusstyrkan 500 cd/m2. Digital mottagare finns. Bland anslutningarna finns dubbla scart, dubbla hdmi. Pc-ingång finns bara via hdmi. Högtalarna är 2x20 watt och har 3D cinema sound. Måtten är 1030x672x101 mm och vikten är 22 kg utan ställ.

Tillverkare: JVC