Sök
JVC LT-37S60BU

JVC LT-37S60BU

Flexibel lcd-tv av hög kvalitet

2006-01-24

Testarna menar att skärmen kräver en del inställningar men det färdiga resultatet är värt varenda sekund av arbete.
Testkälla Betyg Kommentar
Din Side 5/6 "En flott skarphet og fargespekteret er imponerende"
Heimkino - "Keine wesentlichen Schwächen"
DVD & Hjemmekino 17/20 "En flat-TV vi trygt kan anbefale"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att skärmen kräver en del inställningar när den plockas direkt ur kartongen. Lägger man bara ner den tid som krävs för att få inställningarna rätt så belönas man med en bildkvalitet som är riktigt bra. Kontrasten är hög, färgerna bra och skärpan god. En testare påpekar att skärmen är ganska petig med vilka signaler den hanterar, så för att dra nytta av dess fulla potential bör man använda sig av en tuner.

Din Side

"En flott skarphet og fargespekteret er imponerende"

Din Side påpekar att skärmen kräver en del inställningar för att uppvisa en tillfredsställande bild, bland annat bör ljusstyrka och kontrast sänkas en aning. Skärmen är ganska kräsen med vilka signaler den hanterar, en tuner är därför nästan ett måste för att utnyttja den fulla potentialen. Bilderna har hög skärpa och färgerna är imponerande. Svärtan saknar det lilla extra. Betraktningsvinkeln är bra, även om den inte är jämförbar med exempelvis en normal plasma-tv. Dvd- och högupplöst material återges väl. Tittar man på bilder från en pc får man ett bra resultat utan flimmer. Skärmen är enkel att hantera tack vare bra menyer och en utmärkt fjärrkontroll.

Källa: Till Din Side

Heimkino

"Keine wesentlichen Schwächen"

Heimkino menar att skärmen har en del riktigt användbara funktioner att erbjuda. Exempelvis är ljusstyrkan justerbar vilket gör att skärmen kan användas i såväl ljusa som mörka rum. Anslutningarna är bra och framför allt är hdmi-ingången välkommen. Testaren gillar också att skärmen är kompatibel med hdtv. Inställningsmöjligheterna för att få en bättre bildkvalitet är många, vilket är bra. Även svaga signaler kan förbättras så att resultatet blir tillfredsställande. Färgåtergivningen är bra och bilden framstår som levande och naturlig. De inbyggda högtalarna är inte perfekta utan ger en dov ton.

Källa: Heimkino nr 1 2006

DVD & Hjemmekino

"En flat-TV vi trygt kan anbefale"

DVD & Hjemmekino anser att skärmen erbjuder alla väsentliga anslutningsmöjligheter och därmed enkelt klarar kraven för att vara hd-kompatibel. Såväl ljusstyrka som kontrast är tillräckligt bra vid leverans. Alla möjligheter till att justera inställningarna är bra och kontrast och färgåtergivning får efter lite justeringar mycket god kvalitet. Skärmen hanterar en maximal upplösning på 1024x768 pixlar när man tittar på material från en pc. Skärmen rekommenderas av testaren utan minsta förbehåll.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 10 2005

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: JVC LT-37S60 BU är en 37-tums lcd-tv vars upplösning är 1366x768 pixlar. Anslutningsmöjligheterna är hdmi, komponentvideo, vga, två scart, s-video samt audio ut och utgång för hörlurar. Kontrastförhålklande 1000:1 samt ljusstyrka 500 cd/m2. Betrakningsvinkel 170 grader (h/v). Måtten är 926(b)x700(h)x325(d) mm, utan fot, och vikten är ca 21 kg.