Sök
JVC LT-26C31

JVC LT-26C31

Löftesrik stor-TV

2004-03-05

JVC LT-26C31 är en 26 tums TV med LCD-skärm som får mycket beröm för bild och ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 23/25 "Object of desire"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Slinky and talented"
Essential Home Cinema 4/5 "This is a very desirable TV"

Vad tycker testarna?

JVC LT-26C31 får mycket bra utvärderingar i testerna och i en jämförelsetest väljs den till bästa köp. Det här är en TV som syns. Den tar inte överhanden och är ganska lättplacerad. Både ljud och bild får bra kritik. Att bildkvaliteten är så bra som den är beror på DIST-funktionen, som ordentligt skärper till bilden och modellen har en otroligt bra bild. Fjärrkontrollen är minst lika snygg som TV:n och menyerna är enkla och tydliga. Det enda minuset är att LT-26C31 inte kan kopplas till en PC, vilket man förväntar sig av en så kvalitativ skärm. Klarar man sig utan PC får man en mycket trevlig LCD-TV till bra pris menar testarna sammantaget.

What Video

"Object of desire"

What Video tycker att LT-26C31 är en snygg och sexig TV som antingen kan stå eller sättas upp på väggen. Den är utrustad med bra anslutningar, men tyvärr kan den inte anslutas till PC. Fördelen är finessen DIST, som innehåller komplicerad bildteknologi för optimal skärpa och det visar sig också i bildkvaliteten. Testaren blir imponerad av bilden med fina, klara färger, en utmärkt skärpa och otrolig klarhet. Möjligtvis kan man skönja något sämre kontrast i bildens mörka partier, men det är ändå en av de bästa bilder man sett. Här finns också ett otal möjligheter att justera vilket sker enkelt. Fjärrkontrollen är praktisk och funktionell. Även ljudet är strålande. Basen är klangfull och dialogen mycket levande. LT-26C31 är säkerligen en av de mest intressanta modellerna på marknaden, menar What Video och ger med beröm godkänt.

Källa: What Video, februari 2004
Home Cinema Choice mars, 2004
Essential Home Cinema nr 30, 2004

Home Cinema Choice

"Slinky and talented"

Home Cinema Choice testar fem TV med LCD-skärm, förutom LT-26C31 konkurrenter från Samsung, Hyundai, Sharp och Toshiba. Testaren gillar LT-26C31 och säger att den har en tuff design och en hel del praktiska funktioner. Bland de mer uppmärksammade är DIST-tekniken och progressive scan. Fjärrkontrollen är nästan lika snygg som själva TV:n och menyerna enkla. Bilden är ypperlig. Färgkvaliteten är bra och så levande att konkurrenternas färger bleknar. Kontrasten är bra, men det blir ändå lite blekt i mörka partier. Ljudet ur högtalarna är förvånansvärt bra. Basen riktigt vibrerar. En miss är att LT-26C31 inte kan anslutas till PC, men modellen utses i alla fall till bästa köp eftersom den är så prisvärd och man får mycket för pengarna. Bästa TV i testet blir Sharp Aquos LC-37HV4E med bästa bild och allround prestanda.

Essential Home Cinema

"This is a very desirable TV"

Essential Home Cinema tycker LT-26C31 verkar behändig för sin storlek. Den har ett praktiskt format och kan placeras i mindre rum. Modellen har en robust konstruktion och är mycket vacker designad samt har bred kompatibilitet med kringutrustning. Det finns ingenting som hänger vid sidan och alla anslutningar finns bakom skärmen. De inbyggda högtalarna ger bra ljud för en så tunn TV. Basen är klart bättre än mellanregister och diskant. DIST-teknologin medger att bilden är otroligt ljus och skarp, färgerna är riktigt frasiga. Hudtoner ser mycket naturliga ut. Från och till uppträder dock tunna ränder på bilden. Med progressive scan blir det bättre, men inte helt perfekt. Fjärrkontrollen ser futuristisk ut men är tyvärr lite krånglig i början. Trots några småbrister är LT-26C31 en mycket imponerande TV, anser EHC.

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: JVC LT-26C31 är en 26 tums bredbilds LCD-TV med WXGA skärm på 1280x768 pixlar och dubbla inbyggda högtalare. Skärmen motsvarar ungefär en 28-tums widescreen bildrörs-TV och är utrustad med DIST (Digital Image Scaling Technology) för en flimmerfri bild. Bland finesserna märks färgstyrning, Gamma Curve Control och färgtemperaturjustering (TINT). Super DigiPure, vertikal, horisontell samt diagonal styrning, digitalt kamfilter samt Auto VNR. LT-26C31 kan visa delad skärm (bild-i-bild) och byter automatiskt bildformat. Modellen har två konhögtalare som är 6,6 cm i diameter. Komponentingång. 2x Scart, S-in, AV in samt hörlursutgång. TV:n levereras med justerbart bordsställ och dimensionerna är 703x260x560 mm, vikten ca 19 kg.

Modell: JVC LT-26C31