Sök
Hitachi P50XR01

Hitachi P50XR01

Nästan komplett

2008-02-11

En 50-tums plasma med 250 gigabyte hårddisk och full hd-upplösning. Testarna anser att tv:n är både snygg och välutrustad.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Best picture performance we've seen"
What hifi - "Smooth solid image with natural colours"
Trusted reviews 7/10 "Is a really great idea"
Cnet 7,1/10 "A startlingly simple and convenient all-in-one TV"

Vad tycker testarna?

Testarna tilltalas av Hitachi P50XR01. De flesta framhåller den inbyggda hårddisken som den stora grejen. Även formgivningen tilltalar testarna. Kombinationen mellan matta och svarta färgtoner anses vara en modern och behaglig designlösning. Angående bildkvaliteten så är de flesta överrens, färgerna beskrivs vara detaljrika men svärtan lämnar en del övrigt att önska. De flesta funktionerna är enkla att förstå sig på och ljudkvaliteten får höga omdömen.

What video

"Best picture performance we've seen"

What video tycker att Hitachi P50XR01 är en komplett plasma-tv. Den erbjuder allt man kan förvänta sig vad gäller anslutningsmöjligheter. Designen är attraktiv, med svart front och matta samt glansiga detaljer. Bildkvaliteten anses vara riktigt bra. Färgschemat är detaljrikt, funktionen "Master HD system" bedöms höja bildens detaljnivå ytterligare en nivå. Hudtonerna skildras mycket noggrant och ingående. Svärtan lämnar dock en hel del i övrigt att önska, den upplevs som allt för svag. Användarvänligheten bedöms som hög, hårddiskfunktionerna sköts exempelvis mycket enkelt. Ljudet från tv:n beskrivs passa för det mesta, men basen är förvånansvärt stark.

Källa: What video (GB) nr 328

What hifi

"Smooth solid image with natural colours"

What hifi har jämfört åtta likvärdiga plasma-modeller. Hitachi P50XR01 och Sony KDL-52W3000 anses vara de två mest fulländade modellerna, där den senare blir testvinnare. Båda erbjuder bra anslutningsmöjligheter och bra bildkvalitet. Hitachi återger dock mjukare och klarare bilder. Samsungs PS50P96FD är testets stora vinnare vad gäller bildkvalitet, otroligt detaljerade färger och svärtan håller hög klass. Hitachis tv skiljer sig markant från mängden tack vare den inbyggda hårddisken. Ljudmässigt finns inte mycket att klaga på, ljudet vid dialogsamtal kan dock ibland upplevs som något klen. Hitachis modell kommer tillsammans med Toshibas 52Z3030D på en delad andra plats.

Källa: What hifi (GB) februari 2008

Trusted reviews

"Is a really great idea"

Trusted reviews är lite smått förälskade i Hitachi P50XR01, den anses erbjuda smarta och underhållande lösningar. Formatet är dock stort men tilltalar ändå. Hitachi har förskönat bildskärmen med attraktiva detaljer, exempelvis har de svarta färgerna kombinerats i matta och glansiga toner. Anslutningsmöjligheterna imponerar, så gör också funktionsutbudet. Testaren tilltalas av den inbyggda hårddisken. Det är en mycket flexibel plasmaskärm, med hjälp av de dubbla tv-mottagarna är det bland annat möjligt att spela in material samtidigt som man tittar på tv. Testaren saknar dock viss funktionalitet, vilket sänker toppbetyget en aning.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"A startlingly simple and convenient all-in-one TV"

Cnet tycker att Hitachi P50XR01 är en enkel och samtidigt en mycket innovativ produkt. Det finns några tillverkare som erbjuder integrerade inspelningsfunktioner, men Hitachis plasmaskärm idag är den mest prisvärda i denna kategori. Användarvänligheten imponerar och anslutningsmöjligheterna är stora, med bland annat tre hdmi-ingångar. Bildkvaliteten är med andra ord mycket bra, färgerna är skarpa och detaljerade. Svärtan får dock inte samma höga omdömen, den beskrivs som medelbra i plasmasegmentet.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: P50XR01 är en 50 tums hd-klar plasmaskärm med upplösningen 1920x1080 pixlar. Upplösningar upp till 1080p hanteras. Bildskärmen har en kontrast på 10000:1 och en ljusstyrka på 1100 cd/m2. Den är utrustad med 250 GB i hårddisk minne samt två digitala tv-mottagare. Bland anslutningarna märks tre hdmi samt tre scart. Den mäter 1250x823x109 mm och väger 45,2 kilo.

Tillverkare: Hitachi