Sök
Hitachi CL37PD2100

Hitachi CL37PD2100

Prisvärd plasmaprydnad

2002-10-01

Ett paket med högtalare, mottagare och plasmaskärm på 37 tum där testarna imponeras av designen och systemets användarvänlighet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4/5 "Living room-friendly"
T3 3/5 "Stunning-looking"
Home Entertainment 4/5 "A nice, capable set"
Essential Home Cinema 4/5 "All you need"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer framför allt designen hos Hitachi CL37PD2100 även om någon testare tycker att Hitachi gott kunde byggt in multimediaboxen. Ytterligare en annan källa tycker att den separata boxen är en bra idé. Ljudet får beröm från flera håll medan bilden kan ha lite problem vid snabba rörelser.

What Video & TV

"Living room-friendly"

What Video & TV menar att Hitachi CL37PD2100 har en snygg design som medverkar till att TV:n verkar ännu mer slimmad och smidig än den i själva verket är. Högtalarna passar också in i paketet, till och med multimediaboxen med alla anslutningar är snygg och praktisk. Det finns inga direkta störningar i bilden och ljudet är också mycket bra. Däremot kunde kontrasten varit bättre och det finns flera alternativa skärmar som är bättre på det. Men betraktningsvinkeln är imponerande och detaljer framhävs bra, men i övrigt har den svårt att slå konkurrenterna.

Källa: What Video & TV, juli 2002
T3, augusti 2002
Home Entertainment, juli 2002
Essential Home Cinema, nr 15, 2002

T3

"Stunning-looking"

T3 anser att Hitachi CL37PD2100 har en oerhört vacker design och att mycket av det beror på att man placerat anslutningarna i multimediaboxen. Att installera allt är enkelt och det finns en rad funktioner och finesser hos produkten som är både bra och trevliga. Bildkvaliteten är dock inte riktigt vad T3 räknat med. Kontrasten är jättebra och skärpan god, med en del störningar i bilden och det faktum att färgerna ibland känns bleka.

Home Entertainment

"A nice, capable set"

Home Entertainment säger att ljudet hos Hitachi CL37P2100 är rakt och bra, medan färgerna i bilden är väl arrangerade. TV:n är lätt att installera och det är en skärm som passar de flesta rum. Däremot menar Home Entertainment att det är lite för mycket störningar i bilden, speciellt vid mycket rörelser. Dessutom är anslutningarna begränsade om man inte använder sig av multimediaboxen som testaren önskar vore inbyggd. Men TV:n är attraktiv och har ett bra pris.

Essential Home Cinema

"All you need"

Enligt Essential Home Cinema imponerar Hitachi CL37P2100 både när det gäller kapacitet och kvalitet. Multimediaboxen är ett bra sätt att få undan alla sladdar vid TV:n. Menyer är lätta att förstå sig på men dessutom är skärmen fantastisk på att visa film vilket borde vara huvudsaken. Kontrast, färg, ljus och detaljer är fina även om bilden ibland kan kännas blek. Snabba rörelser kan också resultera i mindre störningar i bilden. Men ljudet från högtalarna är överraskande bra.

Cirkapris: 80000 kronor

Produktfakta: Hitachi CL37PD2100 är en 37 tums 16:9 plasmaskärm. Ett roterande ställ ingår liksom högtalare på 2x10W med Nicam stereo och TruBass. Anslutningar i multimediaboxen inkluderar dubbla scart med RGB, kompositvideo, S-video, stereo audio, digital video samt SVGA-ingång. På panelen finns digital video och subwoofer-utgång liksom springclip anslutningar för högtalare. Kontrasten ligger på 380:1 och upplösningen är 1024x1024 bildpunkter. Det finns en rad automatiska inställningar men även möjligheter till manuell kontroll av färger, ljus och kontrast. Betraktningsvinkeln är 160 grader. Andra finesser är auto tuning, sleep timer, text-TV, ViewLink, LTI och CTI. Hitachi CL37PD2100 väger 34 kilo och har måtten 1140x650x90 mm.

Modell: Hitachi CL37PD2100