Sök
Hitachi 42PD5200

Hitachi 42PD5200

Prima digitala bilder

2004-06-17

Stor plasmaskärm med inbyggd tuner. Testarna gillar designen och bildkvaliteten generellt, men klagar på bilden när man använder en analog bildkälla.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 ”Fina färger och bra kontrast”
What Video 5/5 ”Extremely reasonable price”
T3 5/5 ”User-friendly set-up”
Comet ”Stunning value for money”

Vad tycker testarna?

De flesta testare ger skärmen mycket bra kritik, främst för dess bildkvalitet vid digitala källor. När man har analoga källor når inte bildkvaliteten samma nivå. Ljudet är bra, även om några testare skriver att högtalarna är ganska fula. En testare klagar på att knapparna är placerade i nedre kanten av skärmen. De flesta testare tycker dock att skärmen är mycket prisvärd och den får utmärkelser av i stort sett alla testkällor.

M3

”Fina färger och bra kontrast”

M3 har testat åtta plasmaskärmar och ger beröm för att Hitachis skärm är enkel att installera. Man slipper en massa skruvande och monterande. Skärmen ger mycket fina färger med bra kontrast. Testaren saknar dock bildskärpa och detaljer i bilden. Skärmen klarar ljusa nyanser bättre än mörka, men resultatet är bättre än hos många andra skärmar. Knapparna är mycket dåligt placerade i nedre kanten av skärmen och därmed svåra att se och trycka på. Testaren hade hellre placerat knapparna på sidan. Skärmen får dock ”Bästa Köp” utmärkelse. Bästa produkt blir den dyrare Pioneer PDP-434PE.

Källa: M3, nr 3 2004
What Video, juni 2004
T3, juni 2004
Till Comets hemsida

What Video

”Extremely reasonable price”

What Video tycker att skärmen är både snygg och elegant, förutom att högtalarna ser lite klumpiga ut. Tyvärr har skärmen bara en scart-anslutning vilket testaren tycker är snålt. Fjärrkontrollen är bra och användarvänlig. Bäst bildkvalitet får man via de digitala ingångarna. Här blir färgerna naturliga och hög detaljnivå. Däremot blir bilder via analoga ingångar sämre med mycket brus, dåliga färger och låg svärta. Ljudet är bra med mycket bas och fin diskant. Testaren tycker att 42PD5200 är mycket prisvärd och rekommenderar den som bästa köp.

T3

”User-friendly set-up”

Hitachi-42PD5200_bench

T3 anser också att skärmen är snygg. Anslutningar finns det gott om och skärmen är idealisk ihop med en DVD-spelare med progressive scan. Testaren är förvånad över att det bara finns en scart-anslutning, men skriver att man kan köpa till en box med fler anslutningar. Installationen är mycket enkel och alla kanaler ställs in automatiskt. Det finns en uppsjö med inställningar man kan göra. Färgerna och kontrasten är mycket bra och kontrasten mellan ljusa och mörka toner är superb. Det finns inga störande element i bilden. Ljudet är också OK. Testaren tycker att detta är en av de bästa plasmaskärmar man kan få tag på just nu och rekommenderar produkten genom att ge den en ”T3 Gold Award”.

Comet

”Stunning value for money”

Comet skriver också att skärmen ger bäst bild tillsammans med källor som kan kopplas in via de digitala ingångarna. Färgerna är naturliga och detaljnivån är mycket hög. Om det hade varit lite mindre brus och lite mer kontrast hade skärmen varit perfekt. Skärmen är dock mycket sämre med analoga källor. Högtalarna är inte särskilt snygga, men de låter mycket bra. Det finns mycket bas och diskant vilket ger en dynamisk ljudbild. Fjärrkontrollen är praktisk och menyerna är välstrukturerade, även om de kanske är lite väl tekniska ibland. Även Comet tycker att skärmen är mycket prisvärd.

Cirkapris: 50000 kronor

Produktfakta: Hitachi 42PD5200 är en widescreen plasmaskärm på 42 tum. Skärmens högsta upplösning är 1024x1024 pixlar. Ljusstyrkan är 1100 candela och kontrastförhållandet är 1000:1. De anslutningar som finns är en scart, en komposit, två komponent, en högtalarkontakt, en dvi, en s-video, d-sub och rs232. Den bildförbättringsteknik som används kallas l2. Skärmen har inbyggd TV-tuner och funktionen bild-i-bild. 42DP5200 väger 35 kg med måtten 1030x636x91 mm.

Modell: Hitachi 42PD5200