Sök
Hitachi 37LD6600

Hitachi 37LD6600

Prisvärd möbel i vardagsrummet

2006-06-12

Testarna tycker att med enkla inställningsmöjligheter och en genomgående bra bildkvalitet så är Hitachi 37LD6600 riktigt prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
Heimkino - ”Sehr gute Bildqualität”
Home Cinema Choice - ”Acceptable performance”
Digital Home - “Hervorragende Reaktionszeit”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att skärmen har ett bra utbud av anslutningsmöjligheter. Samtidigt har den tydliga menyer och en bra fjärrkontroll. Inställningsmöjligheterna är begränsade men enkla. Bildkvaliteten är genomgående riktigt bra, beroende på vilken anslutning man använder måste bilden dock genomgå vissa justeringar. En testare menar att skärpan inte är så bra som man hade kunnat önska, systermodellen 32LD7200 presterar bättre på det området. Ljudkvaliteten anses bra.

Heimkino

”Sehr gute Bildqualität”

Hitachi 37LD6600 sidanHeimkino påpekar att denna modell är riktigt prisvärd eftersom den är billigare än många konkurrenter i klassen. Inställningsmöjligheterna är dock relativt begränsade men därmed också okomplicerade. Bildkvaliteten är utmärkt, men tittar man på vanliga analoga sändningar i 4:3 så är svärtan inte helt tillfredsställande. Testaren är däremot mycket imponerad av att responstiden är så kort att inga eftersläpningar alls är märkbara. Dessutom är detaljåtergivningen i bilden riktigt bra. Vill man få bästa möjliga bild med hdmi- eller komponentanslutning måste man justera ned kontrasten, vilket är det enda egentliga klagomål Heimkino kan anföra mot skärmen.

Källa: Heimkino (DE), nr 1 2006

Home Cinema Choice

”Acceptable performance”

Home Cinema Choice testar både Hitachi 37LD6600 och Toshiba 37WL66. Testvinnare är Toshiba 37WL66. Hitachi 37LD6600 är snygg även om den har en något klumpig design. Anslutningsmöjligheterna är klart godkända, med hdmi-ingång som kronan på verket. Bildkvaliteten är klart godkänd, men inte mer. Färger återges bra, särskilt hudtoner. Nivån av svärta är bra nog att ge djup åt bilden, men ju mörkare skärmens omgivning är, desto sämre blir svärtan vilket i stort sett gäller alla lcd-skärmar. Testaren är inte heller riktigt nöjd med skärpan, jämfört med Hitachi 32LD7200 är skärpan sämre och dessutom är stabiliteten inte heller lika bra. Ljudkvaliteten är helt okej, även om tal kan låta något tjockt.

Källa: Home Cinema Choice (GB), jun 2006

Digital Home

“Hervorragende Reaktionszeit”

Hitachi 37LD6600 profilDigital Home menar att något som definitivt talar för den här modellen är att den är relativt billig. Såväl menyer som fjärrkontroll skiljer sig markant från Hitachis plasmamodeller och tv:n är enkel att hantera. Testaren är mycket imponerad av responstiden och att skärmen helt saknar eftersläpningar. Bildkvaliteten är överhuvudtaget synnerligen bra. En nackdel är att när man använder hdmi- eller komponentanslutning är det inte möjligt att ställa in kontrast och ljusstyrka oberoende av varandra. Använder man scart-anslutningen uppstår inte detta problem. Via scart uppstår dock en del brus och andra störningar som inte syns när man använder digital anslutning.

Källa: Digital Home (DE), jun 2006

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Hitachi 37LD6600 är en lcd-tv med en upplösning på 1366x768 pixlar och en ljusstyrka på 500 cd/m2 medan kontrasten är 800:1. Bildformatet är 16:9. Anslutningsmöjligheterna utgörs av hdmi in, två scart, komponentvideo, progressiv in, s-video, kompositvideo, audio in/ut, pc-ingång samt uttag för hörlurar. Högtalarnas uteffekt är 2x8 watt. Dimensionerna är 934(b)x647(d)x101(d) mm och vikten är 21,4 kg exklusive bordstativ.

Tillverkare: Hitachi