Sök
Hitachi 32PD3000

Hitachi 32PD3000

Plasma till vrakpris

2003-07-15

Hitachi tar upp kampen om plasmatittarna genom att presentera en härligt vacker skärm med utmärkt bild och ett konkurrenskraftigt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 5/5 “Could well be the best 32in plasma”
Home Cinema Choice 4,5/5 “An all-round star”
Essential Home Cinema 5/5 “Yes, we like you verrrrrrry much”

Vad tycker testarna?

Vad tycker testarna?Samtliga testare är mycket positiva till denna plasma-TV som är lika vacker som stor. Bilden är riktigt njutningsbar med god detaljrikedom och hög kontrast. En testare är lite tveksam till att det saknas beskrivande text vid fjärrkontrollens knappar. Testarna menar annars att detta är en av de bästa plasmaskärmarna på marknaden.

What Video & TV

“Could well be the best 32in plasma”

What Video & TV skriver att Hitachi Platara 32PD3000 mycket väl kan vara den bästa 32 tums plasmaskärmen på marknaden. TV:n är som gjord för hemmabruk och står på en ”underbar liten snurrplatta”. Skärmen lockar med sitt breda, platta utseende och testaren uppskattar ljudet i de inkluderade högtalarna. Bildkontrasten och de levande färgerna bidrar till den ypperliga bildkvaliteten utan att visa upp artefakter eller färgband. Ljudet är helt klart godkänt och den enda nackdelen är som vanligt priset. Det blir ändå utmärkelsen Best Buy hos What Video & TV.

Källa: What Video & TV januari 2003
Home Cinema Choice februari 2003
Essential Home Cinema nr 22 2003

Home Cinema Choice

“An all-round star”

Home Cinema Choice anser att Hitachi 32PD3000 är ”en pärla till oemotståndligt pris”. Utseendemässigt tar den priset som futuristiskt vacker och kopplingsmöjligheterna gör den till ett utmärkt komplement i en hemmabioanläggning. Tack vare ingångarna på baksidan kan högtalarna användas som centrumhögtalare i en 5.1 anläggning. Kontrasten är extra bra och detaljrikedomen är snudd på lika bra som hos en CRT-skärm. Ljudet är i testarens öron ultraklart, krispigt och sprakande detaljrikt. Sammanfattningsvis är detta en utmärkt plasma och med fyra och en halv stjärna är den vinnare gentemot Samsung PS-42P2SB, Sony KZ-42TS1E och Toshiba 35WP26 med fyra stjärnor. Sist hamnar Thomson 32WS95UF med tre och en halv.

Essential Home Cinema

“Yes, we like you verrrrrrry much”

Essential Home Cinema har i stort sett enbart positiva saker att säga om Hitachi 32PD3000. Fjärrkontrollen kritiseras visserligen för att knapparna saknar text och att symbolerna ibland kan vara svåra att tyda. Och visst kan lite brus ibland uppstå i bildens mörkaste partier. Men annars skriver testaren att detta är en av de bästa plasmaskärmar man testat och att bildkvaliteten är mycket imponerande, långt bättre än väntat i denna prisklass. Just prisvärdheten gör Platara till en mycket svår utmanare för övriga konkurrenter menar Essential Home Cinema.

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Hitachi Platara 32PD3000 är en 32 tums plasma-TV med bildupplösning på 852x1024 pixels och separat mottagare utrustad med DNR, Digital Comb Filter, Progressive scan, NICAM/A2, TRUBASS & Matrix Sound samt CTI/LTI. På baksidan hittas tre SCART varav en S-VHS och två RGB. Det finns även kontakt för komponentsignal, DVI samt phono och PC. På framsidan finns ingångar för AV och S-VHS. 2x10 w stereohögtalare och subwoofer output. Måtten är 976x503x95 mm, vikten 29 kg. Den separata tunerboxen har måtten 430x85x240 mm och väger 3 kg.

Modell: Hitachi 32PD3000