Sök
Hitachi 32LD7200

Hitachi 32LD7200

Bredbildsprestanda

2005-11-07

Hitachi 32LD7200 är en kompetent och prisvärd LCD-TV med bra prestanda. Stativet är roterbart och går att styra via fjärrkontrollen. Bilden visar bra detaljer och lite brus, även om ett rödstick kan skönjas.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 72/100 "Klar, farbstark, natürlich"
HemmaBio 40/50 "Fin digital bild"
What Hifi 5/5 "Excellent value"
Digital Home Magazin 4,3/5 "Hervorragendes Bild"

Vad tycker testarna?

De flesta testarna faller för den snygga 32LD7200 från Hitachi. Den får bra kritik från alla testare samt utses till testvinnare i två jämförande tester. Högt betyg ges bland annat för den fina bilden som karaktäriseras av ytterst lite brus och bra detaljer. Man upptäcker lite rödstick i bilden som i och för sig går att justera bort, men annars är färgerna levande och klara samt kontrasten fin. En rolig detalj är att foten går att rotera via den smidiga fjärrkontrollen. Många nämner att modellen har många anslutningar. Att modellen är HD-förberedd gör den attraktiv.

Video

"Klar, farbstark, natürlich"

32ld7200 2
Tyska Video testar sex 32-tums LCD-TV. Bland märkena finns apparater från bland annat Grundig, Panasonic och Andersson. Förutom att Hitachis modell saknar en funktion för mottagarlista så finns det inte mycket att klaga på. Detta är en kompetent TV som har en utmärkt och skarp bild med bra kontrast. I detta test får den beröm för att ha den bästa bilden med mycket detaljrikedom och klara, levande färger. Designen är snygg och sober. Via fjärrkontrollen kan man bekvämt rotera TV:n på sin fot och rikta skärmen beroende på var man sitter i rummet. Ljudet är också det bästa när man jämför samtliga TV:n i testet och vinner den testet. Till bästa köp väljs Panasonic TX-32 LX50 F.

Källa: Video, nr 6 2005
HemmaBio, nr 6 2005
What Hifi, september 2005
Digital Home Magazin, oktober 2005

HemmaBio

"Fin digital bild"

32ld7200_3
HemmaBio jämför Hugoson HU3221 med 32LD7200. Hitachis modell bedöms ha ett enkelt menysystem med bra funktioner och brusfria, fina bilder med bra detaljer. Båda modellerna har bilder som kännetecknas av starka och klara färger. Man upptäcker dock att Hitachi har problem med kantskärpa. Det syns även vita skuggor kring kanterna. Helst bör TV:n stå på rejält avstånd för att få den bästa bilden. Tyvärr har den problem med rödstick som måste justeras manuellt med bildinställningarna. Det är bra stuns och tryck i ljudet med bra återgivning av dialog. Modellen har en uppsjö av bra anslutningar och imponerar med dubbla digitala anslutningar, både DVI och HDMI, vilket gör att den känns än mer flexibel än sin konkurrent. Dessutom gör den stort intryck med många bra funktioner och bildinställningar som är enkla att sköta, oftast via den smidiga fjärrkontrollen. Sammanfattningsvis råder ingen tvekan om saken: 7200 vinner över sin medtävlare främst för att det är en TV med många möjligheter och en fin bild.

What Hifi

"Excellent value"

32ld7200_4
What Hifi tycker att 32LD7200 är ännu bättre än den första spektakulära LCD-modellen 5200 som tillverkaren lanserade. Både pris och prestanda imponerar tillsammans med en fin skärm som har en utmärkt upplösning. Den fina bilden gör ett stort intryck på testarna med HD-definition och skarpa detaljer. Det är endast lite brus i bilden men snygga och trovärdiga färger. Förutom detta finns det massor av bra anslutningar för diverse kringutrustning samt en trevlig fjärrkontroll. Den här modellen kommer att slå hårt på marknaden. Chansen är att den blir riktigt populär i hemmen. För den ansenliga bilden, det konkurrenskraftiga priset och den otroligt häftiga designen ger man till slut sitt toppbetyg för denna TV.

Digital Home Magazin

"Hervorragendes Bild"

32ld7200_5
Digital Home Magazin har gjort ett jämförande test på flera LCD-TV:n från märken som BenQ, JVC, LG och Philips. Man skriver att 7200 är en ståtlig TV med snygg form och design. Det känns som en trevlig detalj att TV:n går att rotera på sin fot. Men dessutom erbjuder den här modellen en hel del. Med 3 scartanslutningar, HDMI samt DVI är detta en flexibel TV som klarar att visa bilder från många källor. En praktisk och greppvänlig fjärrkontroll sköter det mesta ganska enkelt. Menyerna är också översiktliga och logiska att förstå. Genomgående är bilden alldeles utmärkt. Matta men klara färger dominerar. Kontrasten är fin. Ljudet är distinkt med ett briljant musikljud och en trovärdig dialog. Testens segrare blir Philips 32PF9966 som har en glasklar och imponerande bild. Toshiba 32WL56 får utmärkelse för att den har den skarpaste bilden av alla. BenQ anses vara mest prisvärd.

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta:

Hitachi 32LD7200 är en 32-tums LCD-TV. Modellen är förberedd för HDTV. Upplösningen är 1366x768 pixlar, kontrasten är 600:1 och ljusstyrka ligger på 500 cd/kvm. Den har en betraktningsvinkel på 160 grader både vertikalt och horisontellt. Bland funktionerna finns bild i bild, text-TV och ett minne som kan lagra 250 sidor. TV:n har inbyggda högtalare med en uteffekt på 2x8 W. Följande anslutningar finns: 3x Scart, 2x S-video, VGA, komponentvideo, HDMI samt kompositvideo. Modellen mäter 839(b)x545(h)x123(d) mm och väger 25 kg.

Modell: Hitachi 32LD7200