Sök
Hitachi 26LD6200

Hitachi 26LD6200

Godkänd budget-TV

2005-11-22

Hitachi 26LD6200 är ett bra budgetköp för den som kan avvara en del funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Test 3,4/6 "Geringer Preis"
What Video & Widescreen TV 5/5 "Picture performer"
What Home Cinema 66/100 "It's not bad"

Vad tycker testarna?

Testarna är tämligen överens om att 6200 är en bra budget-TV och som sådan är den acceptabel. Bilden är lite bättre än ljudet som bara får godkänt. Färgerna är levande, kan ibland bli lite kalla, men bilden är ljusstark och svärtan är fin. Denna TV är inte HD-kompatibel, men baktill sitter många anslutningar både för PC som DVD. En testare väljer den till bästa budgetval. Priset är mycket konkurrenskraftigt och detta är en bredbilds-TV som klarar mycket, även om den saknar ganska många av de senaste finesserna. En ordinär 26 tums TV men slimmad skärm som antingen kan hängas på väggen eller ställas. Ett bra val för den som hellre ser till priset än räknar finesser.

Hifi Test

"Geringer Preis"

Hitachi 26LD6200 bakHifi Test är mer imponerade av priset än av modellens prestanda. Man tycker att bilden är ganska medioker. Detta en ljusstark TV som klarar sig bra även på dagen när solen skiner. Svärtan är bra men kontrasten får rätt typiska medelvärden och färgerna är ganska kalla. Bilden hade kunnat vara skarpare och tyvärr blir det inte mycket bättre med fininställningarna. Detta är ingen finessrik TV men däremot finns det gott om anslutningar så att det går att ansluta såväl DVD, PC som digital TV. Fjärrkontrollen är mycket funktionell och modellen kan både hängas och ställas på bänk. Det ingen dålig TV och som budgetmodell får den klart godkänt. Den väljs till Bästa Budgetval.

Källa: Hifi Test maj/juni 2005

What Video & Widescreen TV

"Picture performer"

Hitachi 26LD6200 sidaWhat Video & Widescreen TV är förvånade över att 6200 ser ganska tråkig ut eftersom tillverkaren annars lanserar käck och glamorös design. Det finns bra med anslutningar baktill men man saknar HD-stöd. Prestandamässigt utmärker sig inte TV:n på något sätt och detta är en budgetmodell som har ont om de senaste finesserna inom bildteknologi. Glädjande nog är bilden ändå ganska fin. Färgerna är levande och naturliga. Skärpa och detaljerna får också godkänt. Ljudet håller tyvärr inte samma höga nivå som bilden även om ljudet är klart och välbalanserat. Testarna tycker slutligen att detta är en mycket prisvärd widescreen TV.

Källa: What Video & Widescreen TV sept 2005

What Home Cinema

"It's not bad"

Hitachi 26LD6200 vinkelWhat Home Cinema skriver att 6200 ser rätt trist ut. TV:n är inte HD-kompatibel men har annars tämligen många anslutningsmöjligheter. Skärmen har en godkänd upplösning men medelmåttig kontrast. Bilderna blir bättre än man först tror. Bilden är ljus och färgerna rätt fina med en utmärkt detaljrikedom som ger sig tillkänna särskilt i naturprogram och färgmättnaden är exceptionellt bra. Ljudet är ok, men inte mycket mer. Soft musik och dialog klingar fint, men vid högre volymer känns det inte lika välrundat och balanserat längre, snarare ojämnt och skrovligare. TV:n är inget teknologiskt vidunder, men för den som ser till pris snarare än prestanda blir den ett bra val.

Källa: What Home Cinema okt 2005

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Hitachi 26LD6200 är en 26 tums widescreen LCD-TV i 16:9 format. Bildskärmen har en upplösning på 1280x768 pixlar och en kontrast på 500:1. Ljusstyrkan ligger på 450 cd/m². TV:n klarar bildsystemen NTSC, PAL och SECAM. Modellen har ett inbyggt högtalarsystem med en effekt på 2x8 W. 26LD6200 har utgångar för PC-RGB, video RGB (via Scart), DVI (endast PC), kompositvideo, S-video och audio. Det finns ingångar för hörlurar, audio och video. TV:ns energiförbrukning ligger på 142 W och mindre än 3 W i standby-läge. Den levereras tillsammans med bordstativ och fjärrkontroll. Går även att väggmontera. Modellen är silverfärgad, mäter 797x440x102 mm utan stativ och väger 12,6 kg.

Modell: Hitachi 26LD6200