Sök
Acer AT3205

Acer AT3205

Prisvärd och funktionell

2006-08-28

För den som söker en prisvärd lcd-tv med bra anslutningsmöjligheter kan Acer AT3205 vara ett tänkbart alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 3,5/5 "Reasonable value"
What hifi 4/5 "Great price"
What video 4/5 "Good value"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att skärmen bjuder på en hel del inställningsmöjligheter, av vilka flera är både nyttiga och användbara. Bildkvaliteten är generellt sett bra, även om det finns en del brister. Färgerna drar till exempel åt det varma hållet samtidigt som en del eftersläpningar noteras vid rörelser. Ljudkvaliteten är över förväntan. Anslutningsmöjligheterna är mycket bra, bland annat imponeras testarna av de dubbla digitala anslutningarna. Testarna menar att bilden uppvisar vissa brister, men att skärmen ändå är mycket prisvärd och värd att rekommendera.

Home cinema choice

"Reasonable value"

Home cinema choice testar förutom Acer även Sony KDL-32S2010, Samsung LE-32R74BD, Toshiba 32WL66 och Sharp LT-32P70E. Testvinnare är Sony KDL-32S2010 medan Acer AT3205W hamnar på tredje plats. Anslutningsmöjligheterna är goda med tanke på prisklassen. Dessutom är testaren imponerad över att skärmen hanterar 1080p-material via komponent och hdmi. Bilden är generellt sett ganska bra, men med en del brister. Färgerna har en tendens att vara för varma och svärtan är för dålig. Detta gör att bilderna saknar djup. Avsaknaden av artefakter är imponerande, men en viss eftersläpning kan skönjas vid rörelser. Ljudet bedöms vara bra.

Källa: Home cinema choice (GB) jul 2006

What hifi

"Great price"

What hifi menar att skärmen ger ett ganska otympligt intryck, men högtalarna kan tas bort för ett smidigare utseende. Menyerna är enkelt utformade och är snabbnavigerade. Fjärrkontrollen är dock svåranvänd i mörker då bakgrundsbelysning saknas. Bildkvaliteten är riktigt bra när man väl genomfört de nödvändiga bildjusteringarna. Färgåtergivningen är bra. En viss grad av brus förekommer dock även vid hög upplösning. Kontrasten i mörka scener kan bli något lidande. Testaren menar att prissättningen är riktigt bra och därför är skärmen klart värd att överväga.

Källa: What hifi (GB) aug 2006

What video

"Good value"

What video imponeras av anslutningsmöjligheterna, bland annat tack vare att man har tillgång till två olika digitala anslutningar. Skärmen har en del bra och användbara funktioner så som bland annat digital brusreduseringsfunktion. Bildkvaliteten är bra, färgerna är kraftiga och detaljåtergivningen är bra. Ljudkvaliteten är överraskande god, en bred ljudstege uppvisas även om en något kraftfullare bas inte hade skadat. Testaren menar att skärmen uppvisar en del mindre skavanker, men överlag kan den vara värd att titta närmare på.

Källa: What video (GB) jul 2006

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Acer AT3205 är en 32-tums lcd-tv vars maximala upplösning är 1366x768 pixlar. Ljusstyrkan är 500 cd/m2 och kontrasten 800:1. Bland anslutningarna finns tre scart varav två med rgb, komponent, komposit, vga samt både dvi och hdmi med hdcp. Modellen AT3205-DTV har både analog och digital mottagare. Högtalarna är 2x10 W. Dimensionerna är 1045(b)x642(h)x231(d) mm och vikten är 24,2 kg.

Tillverkare: Acer