Sök
Yamaha RX-V863

Yamaha RX-V863

Pålitlig och välljudande

2008-09-11

Söker man efter en kompetent och pålitlig receiver kan Yamaha RX-V863 vara ett alternativ. Testarna är nöjda och menar att såväl prestanda som design och användarvänlighet är bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "Engasjerende både på film og musikk"
Sound & vision "Thoughtfully designed"
Video 77/100 "Klarer, akzentuierter Klang"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket nöjda med prestandan hos Yamaha RX-V863. Installationen går snabbt och enkelt. Receivern hanterar såväl film som musik på ett bra sätt, testarna får aldrig känslan av att ljudet är stressat. En testare menar också att man kan koppla till större högtalare än man tror. Sammanfattningsvis anser testarna att RX-V863 är en "kapabel och prisvärd" receiver.

Hjemmekino

"Engasjerende både på film og musikk"

Hjemmekino påpekar att jämfört med föregångaren RX-V861 så är denna modell försedd med hdmi 1.3 samt en extra hdmi-ingång. Testaren tycker att modellen uppvisar bra kraft och dynamik i ljudbilden samtidigt som basåtergivningen är stram. Filmljud återges över huvudtaget med en genomgående mycket bra kvalitet. Receivern är ett prisvärt och mycket fördelaktigt köp, såväl film som musik presenteras med den äran. Det finns egentligen inte några större nackdelar utan man har tillgång till en hel del kraft och man kan koppla till större högtalare än man kan tro.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2008

Sound & vision

"Thoughtfully designed"

Sound & vision menar att receivern kombinerar ett väldesignat utseende med kraftfull prestanda. Ljudkvaliteten är riktigt bra vid filmuppspelning, oavsett om det handlar om dts eller dolby digital. Testaren får aldrig intrycket att receivern är stressad. Även med vanlig musik får man ett tillfredsställande resultat. Med analog video i standardupplösning som konverteras upp uppstår en del röd missfärgning och lite andra störningar, oavsett om man använder sig av hdmi- eller komponentutgång. Installation och kalibrering går snabbt och lätt. Testaren menar att receivern är ett bra val för den som söker en pålitlig receiver.

Källa: www.soundandvisionmag.com (US)

Video

"Klarer, akzentuierter Klang"

Tyska Video jämför Yamaha RX-V863 med Harman Kardon AVR 355, Pioneer VSX-1018 samt Sony STR-DA2400 ES. Pioneer och Yamaha blir testvinnare. Testaren konstaterar att Yamaha i förhållande till tidigare modeller inte ändrat något i fråga om fjärrkontroll och bildskärmsmeny, vilket är bra. Ljudkvaliteten är till belåtenhet, det beskrivs som klart och tydligt och exempelvis klassisk musik fyller upp rummet på ett tillfredsställande sätt. Röster saknar dock en del värme, vilket är en nackdel. Testaren tycker att anslutningsmöjligheterna är utmärkta.

Källa: Video (DE) nr 9 2008

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Yamaha RX-V863 är en receiver med uteffekten 7x105 watt. Det finns stöd för såväl dolby true hd som dts-hd master audio. Anslutningsmässigt finns tre hdmi-in och en ut, samt lika många komponentanslutningar. Det finns även fem a/v-ingångar samt fyra optiska (en ut) och två koaxiala ingångar. Med tillbehör kan man ansluta såväl ipod som bluetooth-enheter. Måtten är 435x393x171 mm och vikten är 11,9 kg.

Tillverkare: Yamaha