Sök
Yamaha RX-V559

Yamaha RX-V559

För Ipod- och filmälskaren

2006-09-27

Yamaha RX-V559 är en 6.1-receiver som får beröm för utmärkta inställningsmöjligheter och kraftfull ljudbild. En testare anmärker dock på bristande detaljrikedom.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 68/100 "Druckvoller, konturierter Klang"
Audiovision 72/100 "Ordentliche Ausstattung"
Stereoplay 7/10 "Bringt mehr Ausstattung und Klang als sein Vorgänger 557"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att inställningsmöjligheterna är mycket bra, det gör också installationen snabb och smidig. Ljudkvaliteten övertygar, ljudet är klart och dynamiskt och fyller upp rummet. En testare tycker dock inte att detaljrikedomen är riktigt så bra som den borde vara. Receivern klarar av att leverera surroundljud även när man använder sig av hörlurar, vilket är mycket bra. Testarna uppskattar också möjligheten att köpa till en adapter dit man kan koppla sin Ipod för att sedan kunna hantera denna via receiverns fjärrkontroll och menyer.

Video

"Druckvoller, konturierter Klang"

Yamaha RX-V559 bakVideo testar förutom Yamaha RX-V559 även denon AVR-1706, Marantz SR4600 samt Harman Kardon AVR135. Testvinnare är Yamaha RX-V559. Testaren påpekar att iPod-ägare kan köpa till en adapter, koppla in sin spelare och sedan med hjälp av fjärrkontrollen bläddra bland de välorganiserade menyerna. Installationsförfarandet bedöms som mycket enkelt. Dessutom är inställningsmöjligheterna riktigt bra, bland annat kan man ställa in subwooferfiltrets upptagningsfrekvenser i förhållandevis små steg. Ljudkvaliteten bedöms som god, då resulattet är uttrycksfullt och detaljrikt. Dessutom är ljudet rymligt, vilket betyder att receivern gör såväl livekonserter som actionscener rättvisa.

Källa: Video (DE) nr 5 2006

Audiovision

"Ordentliche Ausstattung"

Yamaha RX-V559 titanAudiovision testar förutom Yamaha RX-V559 även Denon AVR-1707, Onkyo TX-SR504E, Pioneer VSX-916 samt Sony STR-DG700. Testvinnare är Denon AVR-1707 medan Yamaha RX-V559 hamnar på fjärde plats. Anslutningarna är bra, varken mer eller mindre än man förväntar sig i prisklassen. Ljudkvaliteten övertygar utan problem, ljudet är klart och tydligt och låter inte det minsta ansträngt. De finaste detaljerna i ljudet hörs dock inte lika bra som hos de bästa konkurrenterna. Den medföljande fjärrkontrollen beskrivs ha väl grupperade knappar.

Källa: Audiovision (DE) nr 9 2006

Stereoplay

"Bringt mehr Ausstattung und Klang als sein Vorgänger 557"

Yamaha RX-V559 fjärrkontrollStereoplay jämför Yamaha RX-V559 med Denon AVR1906, och det är Yamaha som avgår med testsegern. Testaren uppskattar möjligheten att köpa till en Ipod-adapter. Testaren menar att ljudkvaliteten är mycket bra, ljudet beskrivs som rent och kraftfullt men samtidigt rymligt. Dessutom görs livemusik rättvisa då detaljrikedomen är hög. Dock når ljudet inte ända fram till det hos Yamahas modell RX-V757. Testaren påpekar att receivern klarar av att leverera surroundljud även när man har hörlurar på sig, vilket är ett plus. Receivern hamnar dock på efterkälken jämfört med Denon AVR1906 med avseende på anslutningsmöjligheter, eftersom den senare har lite fler möjligheter att bidra med.

Källa: Stereoplay (DE) nr 6 2006

Cirkapris: 5300 kronor

Produktfakta: Receivern är försedd med 192 kHz/24-bitars d/a-omvandlare från Burr-Brown för alla kanaler. Bland de format som stöds märks bland annat Dolby Digital EX och DTS Neo:6. Enheten har 14 dsp-program och 29 surroundprogram och bland funktionerna märks läppsynk. Bland anslutningsmöjligheterna återfinns tre komponentvideoingångar och en ut, samt fyra a/v (en ut) samt tre optiska ingångar, en koaxial och en optisk utgång. Det går även att docka Ipod via adapter (tillbehör). Dimensionerna är 435(b)x171(h)x393(d) mm och vikten är 11 kg.

Tillverkare: Yamaha