Sök
Yamaha RX-V3900

Yamaha RX-V3900

För filmkvällar i hemmet

2009-02-03

Yamaha RX-V3900 visar styrkan bäst vid filmuppspelning men fungerar också mycket bra med musik. Det anses vara en välutrustad receiver som dessutom är mycket lättanvänd tack vare Yamahas nya osd-gränssnitt.
Testkälla Betyg Kommentar
Ljud & bild - "Lättanvänd och välljudande"
Hjemmekino 6/6 "Toppkarakter"
Stereoplay 79/100 "Eleganter und schön fliessender Klang"

Vad tycker testarna?

När det gäller filmspår så är testarna eniga om att Yamaha RX-V3900 är en receiver som lämpar sig mycket väl för hemmafilmkvällar då den bjuder på en väl sammanflätad och högkvalitativ ljudbild. Med musik så gillar två av testarna ljudet väldigt mycket medan den tredje anser att det inte är i klass med filmprestationen. Alla uppskattar nätverks- och usb-funktionen och menar dessutom att det nu är enklare än någonsin att genomföra den automatiska kalibrationen. Det blir också beröm för det nya användargränssnittet och att det äntligen går att se direkt på osd-menyn när volymen ändras.

Ljud & bild

"Lättanvänd och välljudande"

Svenska Ljud & bild uppger att funktionsomfånget hos Yamaha RX-V3900 är mycket omfattande. Testaren uppskattar den nya högtalarkalibreringen som automatiskt känner av när mikrofonen ansluts och frågar om kalibrering ska påbörjas. Det är superenkelt och innebär att användarvänligheten stiger kraftigt. Med film så uppges receivern bjuda på en njutning då ljudet smälter mycket väl ihop med bilden. Enheten har ständigt stenkoll samtidigt som den spelar tungt och engagerande. Som musikförmedlare så anses den göra ett respektabelt jobb. Den som prioriterar film har hittat rätt, den som vill ha lika bra musikåtergivning får gå upp en prisklass, avslutar testaren.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2008

Hjemmekino

"Toppkarakter"

Yamaha RX-V3900 kammar hem full pott när den testas av norska Hjemmekino som menar att det är en receiver som lämpar sig utmärkt för filmupplevelser i hemmet. Återgivningen uppges vara dynamisk, tempofylld och ger en mycket tillfredsställande bas även vid låga volymer. Receivern anses dessutom vara kraftfull och ha god återgivning av höga toner och mycket bra timing. Musik uppges också hanteras mycket bra. Testaren berömmer Yamahas nya användargränssnitt och menar att menyer är både informativa och lättanvända. Det blir också plus för väl fungerande automatisk rumskorrektion och återgivning av musik över nätverket.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2009

Stereoplay

"Eleganter und schön fliessender Klang"

Stereoplay gillar att Yamaha RX-V3900 har ett utökat användningsområde tack vare möjligheten att återge filer från usb-enheter och över hemmanätverket. Att uppkopplingen dessutom används för att ladda ner albumomslag anses vara mycket tilltalande. Testaren uppskattar enhetens videofärdigheter och menar att det blir ett bra slutresultat över hdmi. Receivern bjuder på en symmetrisk och harmonisk återgivning där framför allt mittonerna blir riktigt bra med musik. Med flerkanaligt ljud visar produkten upp en ljudbild som beskrivs som levande, vacker och med bra flyt.

Källa: www.stereoplay.de (DE)

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Yamaha RX-V3900
Effekt: 7x200 watt
Formatstöd (exempel): Dts master audio, dts hd, dolby truehd, dolby digital plus
Anslutningar (exempel): 4xhdmi in, 2xhdmi ut, 3xkomponent in, usb, ethernet, 3xkoaxial, 4xoptisk in, 2xoptisk ut, 7.1-ingång
D/a-omvandlare: Burr-Brown 192kHz/24-bitars D/A-omvandlare för alla kanaler
Övrigt: Dlna och Windows vista-stöd, internetradio, ipod och bluetooh-stöd som tillval, biamp
Mått: 435x181x439 mm
Vikt: 17,4 kg

Tillverkare: Yamaha