Sök
Sony TA-FE570

Sony TA-FE570

Prisvärd minsting i tuff klass

2002-03-14

Sony har på senare år satsat mer på sina förstärkare och Sony TA-FE570 är inget undantag, en prisvärd receiver med bra kapacitet och fjärrkontroll i en mellanklass med stenhård konkurrens.
Testkälla Betyg Kommentar
EyeFi 90/100 "Prisnivået er gunstigt"
What Hifi 5/5 "A very accomplished amplifier"
Audio "Einmal genügened Leistungen"

Vad tycker testarna?

Testarna har lite skilda åsikter om produkten, alltifrån bra köp till bra för hemmabruk. Uteffekten på 110W per kanal och möjlighet att ansluta en skivspelare passar bra för just hemmabruk. Fjärrkontrollen och prisnivån är något som uppmärksammas av samtliga testare. I skildringen av ljudbilden går åsikterna isär men mestadels tycker man att bas och diskant har en bit kvar till perfektion, men ljudåtergivningen passar annars all sorts musik.

EyeFi

"Prisnivået er gunstigt"

Norska Eye Fi menar att i förhållande till andra förstärkare i samma klass når Sony TA-FE570 inte riktigt ända fram. Men avståndet är litet till de andra produkterna i testet, vilket gör den till en prisvärd förstärkare med ljudmässig kvalitet. Med en effekt på 2x110 watt är Sony TA-FE570 en flexibel förstärkare. Designen är tydlig med en bra översiktlighet. Sony TA-FE570 återger musik i olika kategorier med en stor detaljrikedom i mellantoner och diskanten. Men beroende på att ljudbilden dras in mot mitten och att basen saknar lite tyngd har den också något av en smal tonkaraktär. Ett minus är också att du bara kan koppla ett par högtalare till förstärkaren. Övriga testade produkter var Rotel RA-931MkII, Onkyo A-9211 samt Cambridge A500. Alla erhåller samma betyg.

Källa: Eyefi, nr 2 2002
What Hifi februari 2002
Audio nr 2 2002

What Hifi

"A very accomplished amplifier"

Engelska What hi-fi tycker att Sony TA-FE570 är en bra förstärkare och ett bra köp. Testaren ger plus till Sony för att det är den enda förstärkaren i testet som har fjärrkontroll. Ljudåtergivningen är varm och öppen med viss begränsning i basen och diskanten där den avrundar i båda hörnen, men täcker sina spår med en mjuk integrerad balans som passar till allt från rock till jazz. Övriga medverkande förstärkare i testet var Cambridge Audio A5, Denon PMA-255UK och Kenwood KAF-1030. Sony erhåller högst betyg i testet.

Audio

"Einmal genügened Leistungen"

Tyska Audio testar Sony TA-FE570 mot Rotel RA-931MkII. TA-FE570 är enligt testaren främst en förstärkare med kapacitet för hemmabruk. Audio gillar funktionen EON Link, som gör det möjligt att växla från CD till radio vid t.ex. trafiknyheter. Möjligheten att oberoende av pågående program kunna välja inspelning (Record selector) tillsammans med fjärrkontrollen och priset är starka argument som talar för Sony. I ljudåtergivning och kapacitet får den också godkänt av Audio. Rotel utses till vinnare i testet.

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Sony TA-FE570 har en effekt på 2x110 watt (4 ohm), fjärrkontroll, en ingång för skrivspelare. Dess yttre är i svart eller silver med tydliga knappar och display i klassisk Sony-design. Övriga funktioner är bl.a. RDS/EON Tuner, sex audio ingångar och två utgångar. Den väger 6,5 kg och har måtten 430x135x310 mm.

Modell: Sony TA-FE570