Sök
Sony STR-DB900

Sony STR-DB900

Gammal modell i ny förpackning

2005-10-06

Receivern levererar en ljudbild som är bra även om den saknar dynamik, värre är avsaknaden av flera viktiga anslutningsmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Choice Cinema 3,5/5 “Surprisingly powerful”
What Video 4/5 “Not convincing at low levels”
Hifi & Musik “Prydlig apparat med begränsad användning”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att receivern har en snygg design samtidigt som den är tystgående. Installationen är onödigt komplicerad på grund av otydliga instruktioner, men när den biten är avklarad så erbjuder inte hanteringen några problem. Ljudet är bra, tydligt och klart men saknar enligt flera testare pondus. En stor besvikelse är att receivern saknar många anslutningsmöjligheter vilket gör att den hamnar efter många konkurrenter som har mer att erbjuda.

Home Choice Cinema

“Surprisingly powerful”

DB900
Home Cinema Choice menar att receivern har en snygg design som sticker ut samtidigt som den är tystgående och mycket effektiv. Testaren saknar dock en hel del anslutningsmöjligheter, exempelvis har man enbart tillgång till tre analoga ingångar trots att det finns fyra digitala sådana. Saknas gör även bland annat elektriska digitala ingångar och framför allt en i.Link digitalingång. Installationen är en aning komplicerad på grund av förvirrande instruktioner, men väl installerad så är själva hanteringen enkel. Ljudet är bra, men knappast imponerande, vid högre volymer. Ljudet är annars klart och tydligt oavsett volym, tillsammans med en bra DVD-spelare så får man en fullt godkänd prestanda.

Källa: Home Cinema Choice, feb 2005

What Video

“Not convincing at low levels”

What Video saknar en i.Link-ingång och menar att tillverkaren borde ha varit betydligt generösare när man planerade ingångarna. Installationen kan vara lite knepig på grund av en allt för översiktlig guide, men hanteringen är sedan inte några problem. Ljudet är rent och artikulerat vilket är imponerande jämfört med flera konkurrenter i samma prisklass. Testaren påpekar också att 100 W per kanal är utmärkt för en receiver i nämnda prisklass, dessutom får man som användare föredömligt stor kontroll över volymen. En hel del funktioner saknas och avsaknaden av videoingångar irriterar.

Källa: What Video, nr 291 2005

Hifi & Musik

“Prydlig apparat med begränsad användning”

Hifi & Musik testar förutom Sony STR-DB900 även Philips DFR9000, JVC RX-D301 samt Panasonic SA-XR70. Testsegrare är Philips DFR9000 medan Sony STR-DB900 hamnar på en tredje plats. Testaren anser att utseendemässigt framstår receivern som relativt strikt och konservativ, designen är solid och tack vare avsaknaden av fläkt så arbetar den tyst. Anslutningsmöjligheterna är inte direkt imponerande, digital-anslutningarna är nästan uteslutande optiska och överhuvudtaget finns ytterst få ingångar. Utgångarna är kraftigt begränsade vilket är riktigt dåligt. Ljudet som presteras är genomsnittligt, fast och bestämt men ibland en aning hårt. Med en bra DVD-spelare rekommenderas de analoga ingångarna eftersom de digitala kopplingarna tenderar att ta bort dynamik och pondus hos ljudet.

Källa: Hifi & Musik, aug 2005

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Sony STR-DB900 är en receiver med sex kanaler och en effekt på 6x120W. Receivern hanterar formaten Dolby Digital, Dolby Digital EX, Pro Logic I/II, DTS och DTS-ES. 96 kHz/24-bitars PCM-digitalingång. Förstärkaren har 1 audioingång och 1 audioutgång, 3 videoingångar samt 1 ut. Fyra digitala ingångar (3 optiska) samt 1 optisk ut. En analog 5.1-ingång. RDS-radio med 30 förval. Hörlursuttag finns. Dimensionerna är 43(b)x8,5(h)x40(d) cm och vikten är 6,2 kg.

Modell: Sony STR-DB900