Sök
Sony STR-DA6400

Sony STR-DA6400

Ger en ljudbild med pondus

2009-11-13

Sony STR-DA6400 är en snygg och kompetent receiver för dryga 30000 kronor. Testarna har i stort sett ingenting negativt att säga och användarvänligheten är riktigt hög.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 95/100 "Üppige Ausstattung"
Hjemmekino "Stabil konstruksjon og godt chassis"
Ljud & Bild "Neutralt och mycket trovärdigt ljud"
La Audio File "A good balance of performance, feature and price"
Stereoplay 9/10 "Fühlt sich erst in Heimnetzen hundertprozentig wohl"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att denna förstärkare är mycket prisvärd. Installationen går oerhört smidigt, det är i stort sett bara att koppla in högtalarna och trycka på rätt knapp så sker resten av sig själv. Menyerna är enkla och översiktliga. Ljudet är mycket bra oavsett om man tittar på film eller lyssnar på en cd. En testare menar att ljudet nästan kan vara lite väl nyktert och rent vid första genomspelningen men efter ett tag så blir man riktigt imponerad. Ett plus är att användarvänligheten är mycket hög.

Audiovision

"Üppige Ausstattung"

Audiovision tycker att såväl chassit som bildskärmsmenyerna är bekanta i sin utformning, inte minst för innehavare av Sony Playstation 3. För den som inte redan är van så går hanteringen som en dans, menyerna är enkla att förstå sig på. Förstärkaren skickar med två stycken fjärrkontroller och bägge två är snygga och enkla att hantera. Ljudbilden är mycket kompetent, spelar man musik så hanteras såväl röster som instrument med den äran. Ljudet är starkt och serveras med pondus. Basens närvaro är påtaglig. Testaren anser att såväl ljud som användarvänlighet imponerar och man kan utan problem rekommendera modellen.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2009

Hjemmekino

"Stabil konstruksjon og godt chassis"

Hjemmekino jämför Sony STR-DA6400 med Pioneer SC-LX82. Testvinnare är Pioneer SC-LX82. Testaren anser att Sony STR-DA6400 är enklare att installera än vad man kanske tror. Det gäller bara att koppla in kablarna korrekt och sedan sköter apparaten i stort sett hela installationen på egen hand. Menysystemet är snyggt och enkelt att navigera i. Man har tillgång till alla anslutningsmöjligheter man kan tänkas behöva, vilket är bra. Ljudbilden är dynamisk och har stor pondus. Vid första genomlyssningen kan man tycka att ljudet är lite för nyktert men efter hand som man lyssnar in sig så växer modellen till att vara mycket kapabel. Ljudet är riktigt bra och testaren menar att denna apparat är mycket prisvärd.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2009

Ljud & Bild

"Neutralt och mycket trovärdigt ljud"

Ljud & Bild jämför också Sony STR-DA6400 med Pioneer SC-LX82. Testvinnare är den senare. Testaren menar att Sony STR-DA6400 är mycket prisvärd, den levererar snygga och levande bilder med hög svärta kombinerat med en imponerande ljudbild. För att utnyttja dess fulla kapacitet bör man ansluta en blu-rayspelare via hdmi. Installationen går förhållandevis smärtfritt, lyckas man bara koppla in kablarna korrekt så behöver man bara koppla in den medföljande mikrofonen, trycka på knappen och vänta. Modellen gör sedan resten av installationen själv och resultatet blir imponerande bra. Testaren påpekar att man får med en del utrustning som man kanske aldrig kommer att få användning för, men ljudupplevelsen i sig är väl värd pengarna.

Källa: Ljud & Bild (SE) nr 10 2009

La Audio File

"A good balance of performance, feature and price"

La Audio File påpekar att denna förstärkare gör det möjligt att strömma musik, foton och video från en pc samtidigt som man även kan koppla upp sig mot internetradio utan pc. Testaren menar att man får exceptionellt bra ljudkvalitet samtidigt som man erbjuds riktigt bra funktionalitet. Anslutningsutbudet är bra, till exempel så säkerställer antalet hdmi-anslutningar att man får en riktigt bra flexibilitet. Dessutom har man även en hel del audio- och videoanslutningar för att även kunna koppla till flera äldre apparater. Prissättningen är gynnsam, det finns ett antal konkurrenter som ligger betydligt högre.

Källa: www.laaudiofile.com (US)

Stereoplay

"Fühlt sich erst in Heimnetzen hundertprozentig wohl"

Stereoplay är imponerad av förstärkaren och menar att den är riktigt prisvärd. Lyssnar man till exempel på musik-dvd i Dolby Digital så får man en mycket dynamisk och kompetent ljudbild. Detta gäller oavsett om man tittar på dvd-film eller lyssnar på cd. Såväl musik som röster i sång och dialog hanteras med den äran. Anslutningsmöjligheterna är riktigt bra, testaren tycker inte att man behöver sakna någonting. Man kan koppla till såväl iPod som vad som helst med bluetoothanslutning. Över huvudtaget så tycker testaren att man får mycket för pengarna, denna förstärkare gör att man knappast behöver sakna någonting.

Källa: www.steroplay.de (DE)

Cirkapris: 33000 kronor

Produktfakta:

Sony STR-DA6400
Effekt: 7x120 watt i 8 Ohm
Formatstöd, urval: Dts-hd ma, Dolby truehd
Anslutningar, urval:7xhdmi (1xut), 10xspdif, 3xkomponent (2xut)
Övrigt: Dlna, IEEE 802.3u (Fast Ethernet)
Elförbrukning: 480 watt (0,7 watt)
Mått: 430x430x175 mm
Vikt: 16,5 kg

Tillverkare: Sony