Sök
Pioneer VSX-1015

Pioneer VSX-1015

Mycket kraft för lite pengar

2005-10-11

Testarna är imponerade av Pioneer VSX-1015 som kombinerar utmärkt prestanda med ett minst sagt konkurrenskraftigt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Area DVD 6/6 ”Ausgezeichnete Dynamik”
DVD & Hjemmekino 18/20 ”Meget god på musikk”
Audio 78/100 ”Schöner, preisbezogen hervorragend klingender Receiver”
Home Cinema Choice 4,5/5 "A fistful of volume"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att receivern har en snygg design och att den producerar ett riktigt bra ljud som nästan hör hemma i en högre prisklass. Funktionaliteten är hög och anslutningsmöjligheterna är många. Såväl dialog som musik görs rättvisa och serveras med utmärkt dynamik. Både diskant och bas fungerar mycket bra. En testare hade gärna sett att receivern varit kompatibel med HDTV, men annars är klagomålen få.

Area DVD

”Ausgezeichnete Dynamik”

vsx1015srear

Area DVD anser att receivern är en av de absolut bästa i sin prisklass. Den har en snygg design som gör ett nobelt intryck och sätter en ny måttstock för funktionalitet. Komponent-ingångarna är inte perfekta eftersom de inte är kompatibla för HDTV. I övrigt är funktionaliteten hög och många detaljlösningar är utmärkta. THX-integrationen fungerar dock perfekt, framför allt när man serverar den högklassigt digitalt material. Både dialog och instrument görs verkligen rättvisa. Överhuvudtaget anser testaren att receivern framför allt är intressant för den köpare som vill kombinera akustisk kvalitet med uttrycksfull optik och bra prissättning.

Källa: Till Area DVDs hemsida
DVD & Hjemmekino, nr 6 2005
Audio, nr 8 2005
Home Cinema Choice, sept 2005

DVD & Hjemmekino

”Meget god på musikk”

vsx1015k

DVD & Hjemmekino menar att utseendemässigt är 1015 och släktingen 1014 i stort sett identiska, det är snarare på insidan som förändringarna kan skönjas. På baksidan är diverse anslutningar väl utmärkta, så det är inte alltför svårt att sätta rätt kabel på rätt plats. Resten av installationen går även den förhållandevis lätt. Spelar man musik så får man ett utmärkt resultat, detaljerna är tydliga och såväl diskant som bas sköter sig exemplariskt. Vid filmuppspelning så får man också riktigt bra resultat, realismen är ständigt närvarande och testaren menar att man är imponerad över hur mycket man får för pengarna. Tyvärr är inte fjärrkontrollen bakgrundbelyst och det är lite trångt mellan högtalarterminalerna, men det är i stort sett de klagomål man har. Receivern gör ett utmärkt jobb.

Audio

”Schöner, preisbezogen hervorragend klingender Receiver”

Audio testar förutom Pioneer VSX-1015 även Harman Kardon AVR 235 samt Yamaha RX-V757. Testsegrare är Pioneer VSX-1015. Testaren saknar en funktion för läppsynkningsfördröjning och även videokonverterare, men annars menar testaren att receivern är riktigt bra. Filmljud levereras med en kraftfullhet som imponerar och egentligen hög hemma i en högre prisklass. Musik från en live-DVD levereras också på ett mycket trovärdigt sätt, något som får de konkurrerande receivrarna i testet att framstå som något tunna.

Home Cinema Choice

"A fistful of volume"

remotevsx

Home Cinema Choice noterar att Pioneer varit noga med att påpeka THXSelect2-certifieringen på receivern. Detta betyder att receivern trivs bäst i rum upp till ungefär 56 kvm. Testaren skriver att VSX-1015 bevisar sin kraft genom prestandan snarare än etiketter och imponeras över att ”budget”-alternativet 1015 har många finesser som återfinns på flaggskeppet VSX-AX10. Uppspelning av flerkanalsljud i Windows Media 9 borgar för bra kompabilitet vid anslutning av mediadatorer. Testaren gillar valmöjligheterna som de många utgångarna ger. Antingen kan man köra allt som ett 7.1-system, alternativt som ett 5.1-system med ett par stereohögtalare i ett annat rum eller använda de två överblivna kanalerna för bi-amping av fronthögtalarna. På det hela taget är det en rejäl pjäs även om Marantz värstingalternativ har något bättre byggkvalitet. Smidig installation, mängder av inställningsmöjligheter och ett överkomligt pris plussar på tidigare omdöme och slutsatsen är klar, VSX-1015 är ett riktigt bra köp. Receivern får också utmärkelsen: ”Best Buy”.

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Pioneer VSX-1015 är en 7.1-kanals receiver som är certifierad för THX Select2. Effekten är i stereo 2x150 W, surround fram och bak samt center är på 150 W vardera. Tillgängliga format är bl.a Dolby Digital, Dolby Digital EX, THX Surround EX, DTS, Dolby Pro Logic, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic Iix samt DTS. Dessutom stöds Windows Media Audio 9. Befintliga anslutningsmöjligheter är ingång för multi-channel, 6 ingångar för digital audio, 2 digitala koaxiala ingångar, 4 digitala optiska ingångar, digital audio utgång, 3/5 RCA audio/videoingångar, audio/videoutgång, 5/2 S-videoingångar/utgångar, 3/1 komponent-videoingångar/utgångar, en pre-amp utgång, A/V ingång, SR terminal (in/ut), SR+, högtalare A/B samt stora högtalarterminaler. Dimensionerna är 420(b)x173(h)x465(d) mm och vikten är 15,4 kg. Effektförbrukningen är 430 W och i standby 0,52 W.

Modell: Pioneer VSX-1015