Sök
Pioneer SC-LX81

Pioneer SC-LX81

Elegant och imponerande receiver

2009-01-21

Pioneer SC-LX81 beskrivs som en elegant och imponerande receiver som erbjuder en mängd anslutningar och levererar ett riktigt bra ljud för både musik och film.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "If you've the money, this is an excellent reciever"
Hemmabio - "Pioneer tar mycket mer hänsyn till rummet"
Hjemmekino 5/5 "Design møter ytelse"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Pioneer SC-LX81 doftar klass och elegans och menar att receivern erbjuder på en mängd nyttiga anslutningsmöjligheter där nätverksanslutning pekas ut lite extra. De tycker att ljudet imponerar både när det gäller musikupplevelser och filmåtergivning, framförallt uppskattas att den hanterar rumskorrektion väldigt bra. Ljudet beskrivs som både kraftfullt och klart. Testarna är överens om att detta är ett mycket bra val och menar att den tillhör den absoluta toppen i sin klass.

What hifi

"If you've the money, this is an excellent reciever"

What hifi tycker att Pioneer SC-LX81 sjuder av klass och erbjuder mängder av nyttiga anslutningsmöjligheter. Testaren tycker att ljudet är briljant och har både kraft och attack, men det är framförallt klarheten i ljudet som imponerar. What hifi anser att den klarar av att återge både dialog och explosioner i filmer väl, samt att surroundljudet sprids ut på ett tillfredställande sätt. Kombinationen av elegans, prestanda och funktionalitet gör att What hifi utser receivern till deras val för tillfället.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Hemmabio

"Pioneer tar mycket mer hänsyn till rummet"

Svenska tidningen Hemmabio har detaljgranskat två förstärkare i klassen under de riktiga monstren på marknaden: Pioneer SC-LX81 och Sony STR-DA5400ES. Det första som noteras är att Pioneerförstärkaren ser lite större ut i racket men att båda imponerar med sina många och tydliga anslutningsmöjligheter. Hemmabio pekar ut varsin stor fördel för de olika förstärkarna, i Pioneers fall så är det att den är utrustad med en dlna-certifierad nätverksanslutning och i Sonys fall så är det att det finns fler hdmi-ingångar. När det gäller ljudet så tycker testaren att Pioneer tar mycket mer hänsyn till rummet även om Sony är den bättre förstärkaren.

Källa: Hemmabio (SE) december 2008

Hjemmekino

"Design møter ytelse"

Norska tidningen Hjemmekino har gjort ett jämförande test på fyra receivrar i mellanklassen. Pioneer SC-LX81 får bra betyg och tar en andra plats bakom Yamaha RX-V3900 som anses ge mer för pengarna. Förutom dessa två deltog också Denon AVR-4308A och Onkyo TX-NR906. Testaren tycker att systemet är läckert och har kvaliteter som gör det till en av de bästa receivrarna på marknaden. Vidare uppskattas att det finns gott om anslutningar och att den har en bra videoprocessor. Ljudet beskrivs som dynamiskt och med en fin rumskorrektion. På just musiksidan anser Hjemmekino att Pioneer SC-LX81 är vinnaren i testet.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2009

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Pioneer SC-LX81
Effekt: 7x190 watt
Formatstöd (exempel): Dts master audio, dts hd, dolby truehd, dolby digital plus
Anslutningar (exempel): 6xhdmi in, 2xhdmi ut, 3xkomponent, usb, ethernet, ipod, 3xkoaxial, 5xoptisk in, 2xoptisk ut, 7.1 multikanal
D/a-omvandlare: 192 kHz/24 bit
Övrigt: Dlna, bi-amp
Mått: 420x200x459,5 mm
Vikt: 18,5 kg

Tillverkare: Pioneer