Sök
Panasonic SA-XR10

Panasonic SA-XR10

Magert utseende

2002-10-17

En snygg receiver med Pro Logic II samt 5x100 watts effekt. Panasonic SA-XR10 får goda betyg för sin slimmade design och storartat ljud.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 "The slimline way to go"
Essential Home Cinema 4/5 "Small box, big sound"
EyeFi 92/100 "I toppklasse"
What Hifi 3/5 "A gorgeous piece of kit"
Cnet 7/10 "Ultrasleek design"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att Panasonic SA-XR10 är en mycket snygg receiver i en storlek som känns mycket behändig. Dock råder delade meningar rent ljudmässigt även om de flesta tycks sakna styrka, kraft och dynamik. Med tanke på formatet är nog ändå de flesta testare ganska nöjda.

T3

"The slimline way to go"

T3 säger att Panasonic SA-XR10 är superslimmad och snygg samt låter kraftfullt och bra, till skillnad mot många andra i samma prisklass. Dessutom är den liten, något som imponerar på T3. Även radion låter fräsch och detaljerad. Dock är ljudet inte så kraftfullt som uppgivna 100 W gör gällande och djupet i basen är inte riktigt fullkomligt. En bra receiver trots sina små missar.

Källa: T3, sep 2002
Essential Home Cinema, nr 15 2002
EyeFi, nr 7 2002
What Hifi, okt 2002
Till Cnets hemsida

Essential Home Cinema

"Small box, big sound"

Essential Home Cinema menar att Panasonic SA-XR10 är perfekt för den som tänker på det estetiska där hemma. Receivern är fantastiskt snygg samtidigt som den är enkel att hantera. Det får däremot inte plats så många anslutningar bak på enheten men receivern passar annars bra både för film och musik där ljudet är bra och kraftigt. Däremot saknar den lite djup i ljudet.

EyeFi

"I toppklasse"

EyeFi testar förutom Panasonic SA-XR10 även Sony AVD-S10 DVD/SACD med högtalarna Sony SA-VE835ED respektive Panasonic SB-PF500. EyeFi testar Panasonic SA-XR10 som ett paket tillsammans med DVD-XV10. En mycket kraftig receiver till bra pris, fin teknologi och hög klass. Anslutningsmöjligheterna är något begränsade men både film och musik fungerar bra. Ljudet är kraftfullt, dynamiskt och rytmiskt. Helheten är väldigt bra. Basen är klart godkänd med bra driv.

What Hifi

"A gorgeous piece of kit"

Enligt What Hifi är Panasonic SA-XR10 en stilig receiver som är enkel att ställa in och kontrollera. Den är välbyggd och What Hifi är imponerade av bygget men besvikna på ljudupplevelsen. Anslutningarna är få men klarheten i ljudet bra. Däremot saknas kraft och dynamik vilket klart drar ner betyget på en receiver som "har utseendet men inte innehållet".

Cnet

"Ultrasleek design"

Cnet anser att Panasonic SA-XR10 kommer locka till sig trendmedvetna konsumenter. Utseendet och ljudet är bra men den når inte upp till sina konkurrenter när det gäller kraft och dynamik. De nödvändiga anslutningsmöjligheterna finns också men det platta utseendet har begränsningar då det inte finns varken komponent- eller S-video kontakter. Att starta upp receivern är inte det lättaste då onscreen-display saknas. Receivern verkar också vara känslig för vilka högtalare som kopplas in och ljudet kan bli alltifrån hårt och okänsligt till riktigt bra, men saknar extra styrka.

Cirkapris: 6800 kronor

Produktfakta: Panasonic SA-XR10 är en 5.1-channel AV receiver med Dolby Digital, DTS och Dolby Pro Logic II. Digital förstärkare med styrka på 5x100W. AM/FM-radio med RDS. Receivern har ett video- switch system och anslutningar är tre digitala audio-ingångar (en koaxial, två optiska) samt fyra analoga stereo ingångar, kompositvideo liksom springclip för högtalare. Panasonic SA-XR10 väger 3,5 kg och har måtten 430x52x334 mm.

Modell: Panasonic SA-XR10