Sök
Onkyo TX-SR576

Onkyo TX-SR576

Budgetkamrat för blu-ray

2008-09-23

Onkyo TX-SR576, som är ersättaren för TX-SR505, anses erbjuda mycket bra ljudegenskaper för priset samtidigt som de många funktionerna uppskattas.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 69/100 "Pegelfeste Vorstellung"
Hd review 5/5 "A proper bargain"
Cnet 8,2/10 "Movie surround sound is fantastic"
Trusted reviews 8/10 "For Blu-ray owners on a budget"
What hifi 4/5 "A solid piece of kit"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna så är Onkyo TX-SR576 en utmärkt och prisvärd receiver för den som har en blu-ray-spelare som kan avkoda hd-ljudspår internt och skicka ut dessa som pcm eller analogt i 7.1. Att låta spelaren stå för avkodningen uppges inte göra någon skillnad på slutresultatet utan kan istället vara ett utmärkt sätt att spara en slant på receivern. Testarna uppskattar också de många funktionerna, däribland främst den automatiska rumskorrektionen men även videoväxling och goda anslutningsmöjligheter. Några testare klagar dock på att videouppskalning saknas. Prestationen anses vara utmärkt med filmspår men enheten övertygar också med uppspelning av musik.

Video

"Pegelfeste Vorstellung"

Onkyo TX-SR576 har enligt tyska Video identiska ljudegenskaper som hos föregångaren Onkyo TX-SR505 och likt föregångare så bjuder enheten på en bra återgivning av musik i stereo. Surroundljud hanteras också bra men ovanligt nog så låter det bäst när koaxialingången används och inte hdmi. Detta då återgivning via hdmi inte fyller ut rummet lika bra. Bland de förbättringar som finns nämns en bättre fjärrkontroll, utökade anslutningsmöjligheter och nya videofärdigheter, skriver testaren. Video kikar också på Yamaha RX-V663 som anses vara ett bättre köp.

Källa: Video (DE) nr 5 2008

Hd review

"A proper bargain"

Denna produkt är en utmärkt kamrat för blu-ray-spelaren, det skriver Hd review som menar att det är ovanligt att en så här billig produkt har stöd för hd-ljudspår, även om ljudströmmen måste omvandlas till pcm i själva spelaren först. Den automatiska högtalarkalibreringen gör att det går enkelt att komma igång och receivern anses ha ljudprogram som är både bra och nyttiga. Prestationsmässigt så hanteras ljud i klass med dyrare produkter och testaren beskriver upplevelsen som värmeingivande. Basen är djup och slagkraftig och lämpar sig lika väl för såväl filmspår som stereomusik. I övrigt så är ljudet både klart och precist. Enheten kan leverera en hel del kraft utan att låta överansträngd.

Källa: Hd review (GB) nr 10 2008

Cnet

"Movie surround sound is fantastic"

För den som har en blu-ray-spelare som kan skicka ut hd-ljudspår i rätt format så är Onkyo TX-SR576 ett utmärkt budgetval, skriver Cnet. Enheten hanterar filmspår mycket bra med en balanserad återgivning där balansen mellan kanalerna är väl avvägd och där dialoger framträder mycket klart. Produkten överraskar också med mycket bra musikegenskaper. Testaren skriver att ljudet blir klart och välnyanserat och att receivern får fram subtila toner som normalt försvinner hos produkter i samma prisklass. Installationen är enkel tack vare automatiken men viss manuell justering kan behövas. Och förutom att automatiken inte är hundra procent träffsäker så är det enda negativa att enheten genererar en hel del värme.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"For Blu-ray owners on a budget"

Trusted reviews är imponerade över alla funktioner som Onkyo lyckats klämma in i produkten samtidigt som priset hållits nere. Den automatiska rumskorrektionen rankas högt då den avsevärt förenklar installationen. TX-SR576 anses leverera en imponerande effekt i sina kanaler och ett ljud som återspeglar detta mycket bra. Förutom att det är kraftfullt så levereras ljudet precist, med stor dynamik och med god detaljrikedom. Även musikåtergivningen får högt omdöme vilket gör att slutintrycket blir att detta är en produkt som ger väldigt mycket ljud för pengarna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"A solid piece of kit"

Även What hifi skriver att detta är en utmärkt produkt för den som har en blu-ray-spelare (såsom Playstation 3) som kan skicka ut hd-ljudspår som pcm. Ljudet den levererar anses vara framfusigt, dynamiskt och kraftfulllt samtidigt som surroundeffekten är mycket påtaglig. Basen går dessutom djupt och klagar aldrig. Testaren skriver att ljudet dock kunde ha varit lite klarare. Återgivning av cd-musik hanteras beundransvärt även om andra i samma prisklass kan göra det något bättre. Det blir pluspoäng för anslutbarheten och automatisk högtalarkalibrering men minus för att hd-ljudspår inte kan avkodas direkt i enheten.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR576 är en 7.1-hemmabioreceiver med effekten 7x130 watt vid 6 ohm. Det finns inbyggd dekoder för bland annat dolby digital plus men receivern kan också återge hd-ljudspår om dessa avkodas externt. Bland anslutningarna märks tre hdmi-ingångar och en hdmi-ut, dubbla koaxial- samt optiskaingångar. Produkten har bland annat inbyggd videoväxel som hanterar upplösningar till 1080p och automatisk högtalarkalibrering. Måtten är 435x150x379,2 mm och vikten är cirka 10 kg.

Tillverkare: Onkyo