Sök
Onkyo TX-NR807

Onkyo TX-NR807

Mångsidig högpresterare

2009-12-17

Onkyo TX-NR807 är en 7.2-receiver som testarna inte bara anser har en oslagbar funktionslista för prisklassen. Den är också riktigt lättanvänd och har utmärkta ljudegenskaper.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 4/5 "Hat alles, kann alles"
What hifi 4/5 "A very capable machine"
Home theather 5/5 "A bargain"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Onkyo TX-NR807 är en välutrustad receiver i jämförelse med andra i samma prisklass. Det blir genomgående beröm för design och enkelt handhavande där det senare grundar sig i en väldisponerad fjärrkontroll samt ett snyggt, enkelt och överskådligt menysystem. Ljudmässigt imponerar enheten med sin enorma kraft och sin naturliga karaktär. En testare menar att enheten är alltför kraftfull och borde ha varit bättre på mer subtila scener vid filmtittande och en annan önskar att stereoläget hade varit lika bra som surroundläget.

Audio

"Hat alles, kann alles"

Onkyo TX-NR807 1Audio berömmer Onkyos receiver för mångsidighet när det kommer till funktioner och format. Det blir extra beröm för nätverksfunktionerna som också kan användas för radiostationer online. Med hd-ljud visar enheten också att den är en ordentlig presterare och imponerar med sin naturlighet, musikalitet och förmåga att få fram effekter. Ljudrummet blir stort. Dessutom är det dynamiska omfånget imponerande och den utmärkta baskontrollen bildar grund för en utmärkt återgivning. Att den inte får toppbetyg förklaras med att den inte presterar fullt lika bra i stereoläge där Audio tycker den låter lite ”smetigare” jämfört med surroundläget.

Källa: Audio (DE) nr 10 2009

What hifi

"A very capable machine"

Även What hifi anser att produkten kommer med mycket omfattande specifikationslista som inte kan betecknas som något annat än generös sett till priset. Audyssey dsx och dolby pro logic IIz är de funktioner som uppskattas framför allt annat då de kan användas för att omplacera två av högtalarna för att bredda eller förhöja ljudbilden. Det uppges också förekomma en hel del muskler under skalet och receivern skäms inte för att visa dem. Testaren skriver att filmeffekter är så kraftfulla att det nästan blir löjligt och att dramatiken med vilken de presenteras suger in lyssnare direkt i filmens handling. Nackdelen med så mycket muskler uppges vara att enheten inte riktigt hinner varva ner under lugnare scener med mer subtil framtoning. Det hade bara behövts en gnutta mer finkänslighet för att detta skulle bli en topprodukt, menar What hifi.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Home theather

"A bargain"

Onkyo TX-NR807 2Home theather berömmer också Onkyo TX-NR807 för den omfattande funktionslistan. Testaren skriver också att installationen är busenkel tack vare den automatiserade processen och en väldisponerad fjärrkontroll. Själva ljudprestationen uppges vara mer än värd pengarna och receivern har aldrig problem med att hänga med även när ljudnivåerna dras upp. Frekvenserna återges utmärkt men om audyssey dsx eller dolby pro logic IIz får fram mer detaljer eller inte låter testaren vara osagt då det beror till alltför stor del på vilket källmaterial som används.

Källa: www.hometheathermag.com (US)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Effekt: 7x180 watt (6 ohm)
Formatstöd, urval: Dts master audio, dts hd, dolby truehd, dolby digital plus, thx ultra2 plus, audyssey dsx, dolby pro logic IIz
Anslutningar, urval: 6xhdmi in, hdmi ut, 2xkomponent in, komponent ut, 4x s-video in, 3xoptisk in, 3xkoaxial in, 7.1-lågnivå, ethernet, dubbla sub-basutgångar
D/a-omvandlare: Burr-Brown 24 bit/192 kHz
Övrigt: Faroudja videochip för videouppskalning till 1080p, automatisk rumskorrektion, multiroom med tre zoner, dlna-certifierad nätverksingång, internetradop
Mått: 435x198,5x435,5 mm
Vikt: 18 kg