Sök
JVC RX-DP10R

JVC RX-DP10R

(o)verklig ljudupplevelse

2002-03-25

Med bra ljud och flexibla anslutningar utmärker sig JVC som en värdig kandidat bland marknadens THX-kompatibla receivers. Betygen är genomgående höga.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 81/100 "Sehr gut"
HemmaBio 19/20 "Ett musikaliskt fyrverkeri"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Powerful sound"

Vad tycker testarna?

JVC RX-DP10 visar sig vara en utmärkt THX-receiver och håller måttet även i jämförelse med andra modeller i testerna. Dessutom har JVC lyckats bra med designen. Modellen är snygg att titta på och dels har den en uppsjö anslutningar och möjligheter. Brister är att högtalar­anslutningarna inte tar emot banan- eller gaffelkontakter. En testare saknar också en komponentvideo-anslutning. JVC RX-DP10RSL har ett utmärkt ljud och får bra utvärdering både på DVD och CD. En testare saknar Dolby Pro Logic II samt DTS ES. 

Video

"Sehr gut"

Video granskar JVC RX-DP10RSL mot en jämförbar THX-receiver från Magnat som erhåller betyget 68 av 100 mot JVC:s 81 av 100. Modellen från JVC är mycket lätt att installera. En on-screen-display visar alla parametrar för inställningarna. Ljudet är klart och kraftigt och den har ett klangregister med precision. Receivern håller en mycket hög ljudmässig nivå både på CD och DVD. Även Magnats receiver har ett kontrollerat ljud med bra volym men är underlägsen JVC på CD-skivor. Det är den främsta skillnaden mellan två av de mer prisvärda THX-receivers. 

Källa: Video nr 2, 2002
HemmaBio nr 1-2, 2002
Home Cinema Choice, mars 2002

HemmaBio

"Ett musikaliskt fyrverkeri"

HemmaBio jämför JVC RX-DP10R och Onkyo TX-DS797. Högtalaranslutningarna hos JVC är av skruvtyp och tar inte emot varken gafflar eller banankontakter. Annars anser man att utrustningen är rätt diger. Receivern är flexibel med en mängd möjligheter till anslutningar. Den är också lättanvänd, instruktionsboken är tydlig och det är enkelt att sköta förstärkaren via fjärrkontrollen. Filmljudet anses vara utmärkt. Även med musik-CD är ljudet av hög kvalitet men testaren saknar DTS ES och Dolby Pro Logic II på denna receiver, men det är en mindre allvarlig brist eftersom ljudet är så bra. Onkyo erhåller betyget 17/20 mot JVC:s 19/20.

Home Cinema Choice

"Powerful sound"

Home Cinema Choice tycker att JVC har tagit ett steg upp till mästarklassen med sin THX-modell. Den är snygg att titta på i sin matta silverfinish och verkar dessutom robust och stabil. Testaren ger ett stort plus för anslutningsmöjligheter och kompatibilitet. Det enda man saknar är en komponentvideo-anslutning och stöd för Pro Logic II. Receivern ger ifrån sig ett ypperligt ljud och håller vad den lovar då ljudet är klangfullt och brett, varför testaren rekommenderar den. 

Cirkapris: 13500 kronor

Produktfakta: JVC RX-DP10RSL är en sjukanalig förstärkare där varje kanal ger 130W (8ohm). THX Ultra-kompatibilitet liksom DTS (ej ES), Dolby Digital EX och Dolby Prologic (ej II). 192kHZ/24 bitars DA-konvertering för alla kanaler, samt uppsamling av digitala signaler från JVC:s egna CC-konverters och equalizer. Modellen har en motordriven lucka på fronten. Här finns 5 audio/video-ingångar på baksidan och tre utgångar varav två med s-videoanslutning, tre analoga ingångar samt fem digitala ingångar (fyra TosLink och en koaxial), samt en optisk digital utgång. Receivern är utrustad med en separat in- och utgång för CD-R, phonoingång, compulink för fjärrstyrning tillsammans med andra JVC komponenter, preamp-utgångar för alla 7.1 kanaler och 5.1 ingångar för anslutning av DVD Audio eller SACD. Högtalaranslutningarna är av skruvtyp och det finns möjlighet att ansluta ett extra par högtalare. Fjärrkontroll och instruktionshandbok medföljer. JVC RX-DP10RSL mäter i sin helhet 445x177x475 mm och väger 22 kg.

Modell: JVC RX-DP10R