Sök
JVC RX-D701

JVC RX-D701

Pålitlig receiver

2006-05-22

JVC RX-D701S är en 7-kanals receiver med usb och trådlöst nätverk. Testarna anser att det är en stabil och kompakt enhet som dock har några mindre svagheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 4/5 ”Mässige Rauschabstände”
Bild & ljud hemma 8/10 ”Den nya toppmodellen bland flerkanalsreceivrarna”
Audiovision 74/100 “Angenehmes, zurückhaltendes Klangbild”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att receivern är stabil och kompakt och gör bra ifrån sig. Anslutningsmöjligheterna är generellt sett bra även om en testare gärna hade sett fler utgångar. Ljudbilden är bra och har en del pondus oavsett om man lyssnar på musik eller tittar på film. En testare menar dock att en högre grad av detaljrikedom inte hade varit så dumt. En annan testare efterlyser också mer pondus i de allra djupaste basregionerna.

Audio

”Mässige Rauschabstände”

Audio testar förutom JVC RX-D701S även Harman AVR-340 samt Yamaha RX-V1600. Testvinnare är Yamaha RX-V1600. Övriga två modeller hamnar på en delad andra plats. Testaren uppskattar att hdmi-konvertering är möjlig och att usb-anslutning finns. Testaren tycker också att stereoljudet är kraftfullt och riktigt bra. Lyssnar man på surroundmusik från dvd blir resultatet bra med en kraftig bas, även om en högre detaljrikedom i ljudet hade varit uppskattat. Tittar man på film uppvisar receivern inte riktigt samma auktoritet som Harman AVR-340 vilket hade varit önskvärt. Testaren menar att receivern är mycket kompakt byggd och att den rymmer en hel del pondus.

Källa: Audio (DE) apr 2006

Bild & ljud hemma

”Den nya toppmodellen bland flerkanalsreceivrarna”

JVC RX-D701S fjärrkontrollBild & ljud hemma påpekar att receivern är utrustad med de allra senaste funktioner som tillverkaren har att erbjuda. K2-tekniken som förbättrar ljudkvaliteten från digitala ljudmedia enligt testaren en av de bästa funktionerna. Ett plus är att baksidan är mycket pedagogiskt upplagd och överhuvudtaget mycket städad. Utbudet av videoanslutningar är bra. På ljudsidan är utbudet av kontakter något snålare och testaren hade exempelvis gärna sett fler än två vanliga stereoutgångar samt någon pre out-utgång. Testaren menar att den enda betydande nackdel som receivern har är att högtalarna enbart klarar avskalade kontakter, vilket inte är särskilt bra. Ljudbilden övertygar även om det saknas en del pondus i de allra djupaste bastonerna.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 4 2006

Audiovision

“Angenehmes, zurückhaltendes Klangbild”

Audiovision testar förutom JVC RX-D701S även Denon AVR-2807 och Onkyo TX-SR 803E. Testvinnare är Denon AVR-2807. JVC RX-D701S hamnar på en tredje och sista plats. Testaren anser att anslutningsmöjligheterna är bra, det är främst de dubbla hdmi-ingångar som röner uppskattning. Testaren anser vidare att ljudbilden är neutral, aggressivitet saknas vilket gör att ljudet ibland kan förefalla något livlöst. Actionscener i filmer hanteras stabilt, även om det finns konkurrenter som är bättre. Receiverns frekvensområde uppvisar en svag brist i området med höga toner, men det är knappt märkbart. Testaren menar att fjärrkontrollen är alltför full av små och oöversiktliga knappar för att vara riktigt bra.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2006

Cirkapris: 8500 kronor

Produktfakta: JVC RX-D701S är en receiver med uteffekten stereo 2x130 watt i stereo och 7x130 watt i surround. Receivern stöder bland annat dolby digital, pro logic IIx och dts, neo:6 samt 96/24. Receivern hanterar även multikanalsljud från dvd. Bland anslutningarna märks tre optiska ingångar, en optisk och en koaxial digital utgång. Två komponent-in och en ut samt tre scart, hdmi och trådlös anslutning samt usb-ingång för att den ska kunna ta emot ljudsignaler från dator. Dimensionerna är 435(b)x91,5(h)x371(d) mm och vikten är 7,8 kg.