Sök
Harman Kardon AVR347

Harman Kardon AVR347

Främst för film

2008-01-14

En 7.1-receiver med 720p-kompatibel hdmi. Testarna menar att ljudet övertygar med filmspår men att det kunde varit bättre vid återgivning i stereo.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 4/6 "En formidabel insats"
Audio 78/100 "Mit viel Autorität"
Video 74/100 "Ausgewogener Klang"
Bild & ljud hemma 4/6 "Främst gjord för filmupplevelser"

Vad tycker testarna?

Testarna är positiva till återgivningen från Harman Kardon AVR347 vid filmvisning och menar att den något grova ljudbilden märks vid ljudeffekter. De flesta menar också att dialoger och musik från filmspår återges snyggt. Egenskaperna för musik i två kanaler är inte lika imponerande. Enheten hanterar musikgenrer som rock och hiphop bra, men receivern bör inte användas tillsammans med mer delikat musik som jazz eller klassiskt. Hanteringen är en blandad historia. Vissa menar att det är en enkel produkt att installera och använda medan andra anmärker på krånglig installation och bristfällig fjärrkontroll.

Hjemmekino

"En formidabel insats"

Hjemmekino beskriver tongångarna hos Harman Kardon AVR347 som något råa i sin karaktär. För filmljud briljerar enheten stundtals. Med musik blir det lite för mycket med den råa framtoningen vilket gör att det blir problem vid återgivning av komplexa musikstycken. AVR347 beskrivs vara en snyggt utformad enhet som ger ett gediget intryck. Att hdmi-anslutningarna endast följer 1.1-rekommendationen och att videouppskalningen endast klarar upp till 720p ger dock intrycket att Harman Kardon inte har lyckats hänga med konkurrenterna i utvecklingen.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2007

Audio

"Mit viel Autorität"

Audio märker ganska snabbt att Harman Kardon AVR347 inte är en produkt för den som vill njuta av musik i två kanaler då både funktioner för bi-amping och pure direct saknas. Det är bättre på surroundsidan där tillverkaren har inkluderat fler funktioner. Testaren hade dock gärna sett att produkten också klarat av pcm-spår från blu-ray och hd-dvd. För filmljud anser testaren att effekter, dialoger och musiken återges skarpt och med rejäl muskelkraft vilket ger ett bestående intryck. Musik i stereo fungerar också bra, även om det inte är lika välupplöst som med film.

Källa: Audio (DE) nr 10 2007

Video

"Ausgewogener Klang"

Bland sex uppradade receivrar som Video kikar på hamnar Onkyo TX-SR805 på första plats och Harman Kardon AVR347 landar på sistaplatsen. AVR347 uppges vara lite omständlig att komma igång med och testaren ogillar strukturen på fjärrkontrollen. Att ljudet kan ställas in specifikt för varje ljudkälla är däremot ett trevligt tilltag. Videoegenskaperna uppskattas också, men inte att de är strypta till 720p. Enheten uppges bjuda på ett stort ljud som är välbalanserat. Men det har inte total ljudfyllnad och genomslagskraft med i de djupa tonerna. Övriga receivrar som testades är Yamaha RX-V1800, Denon AVR-2808, Sony STR-DA3300 och Pioneer VSX-LX50.

Källa: Video (DE) nr 11 2007

Bild & ljud hemma

"Främst gjord för filmupplevelser"

Av tre produkter som Bild & ljud hemma kikar på hamnar Yamaha RX-V3800 i toppen, följd av Pioneer VSX-LX60 och sist hamnar Harman Kardon AVR347. Dock så är receivern från Harman Kardon flera tusen kronor billigare än de andra två. Testaren skriver att det är lätt att komma igång med AVR347 samt att enheten är lättanvänd tack vare en överskådlig fjärrkontroll. Med film presenteras en realistisk ljudbild med klar och distinkt återgivning av dialoger även om dessa ibland kan få en något ”grov” karaktär. Ljudbilden kunde också ha varit lite större. Som det är nu så kommer bakgrundsljud lite för nära inpå, tycker testaren. Fördelen med produkten är att den har enormt med kraft vilket gör att den klarar av beskjutningar och explosioner utan att någonsin tappa andan. Den grova ljudkaraktären passar bra för rock och hiphop men jazz och klassisk musik är för delikat för att spelas med Harman Kardon AVR347.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2007

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR347 är en 7.1-kanalig receiver med uteffekt på 55 watt i alla kanaler (vid 8 ohm). I stereoläget är effekten 70 watt. Format som hanteras omfattar bland annat dts, dolby digital och dolby pro logic. Bland funktionerna märks multi-room med två zoner, am/fm-radio med förvalsminne för 30 stationer, automatisk rumskorrektion och videouppskalning upp till 720p. Bland anslutningarna återfinns hdmi, digitalt koaxial och optisk ingång, komponentvideo, kompositvideo samt analogt 7.1-ljud. Väger 13,9 kg och har måtten 440x165x382 mm.

Tillverkare: Harman kardon