Sök
Harman Kardon AVR 330

Harman Kardon AVR 330

Kraftfullt för hemmabion

2004-08-30

Att Harman Kardon AVR 330 är en bra receiver är alla testare överens om. Ljudet är kraftfullt, designen trevlig och dessutom anses produkten vara mycket prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 85/100 "Stor underholdning"
Essential Home Cinema "A very impressive machine"
What Video 4/5 "Real-world sounds in the room"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag mycket nöjda med receivern som har fint ljud med mycket bas och det går att ställa in ljudet på många sätt. Däremot är testkällorna inte överens om vissa saker, några tycker det är snyggt med volymkontrollen som lyser i blått, medan en testare tycker det irriterar. En testare tycker att receivern är fenomenal på speciellt musik, medan en testare tycker att musik känns oinspirerande medan filmljud låter fantastiskt. Men alla är överens om att det är en mycket välkonstruerad receiver till ett bra pris.

DVD & Hjemmekino

"Stor underholdning"

DVD & Hjemmekino menar att receivern levererar ett mycket kraftfullt ljud och låter bra rakt igenom. Dessutom får man väldigt mycket för pengarna med AVR 330. Den är enkel att installera, även om det är många inställningar som ska hamna rätt. Ljudet är mycket underhållande, känns luftigt och detaljrikt. Balansen är god och basen är godkänd. Designen känns nymodig och snygg. Fjärrkontrollen är välbyggd och tillräckligt lätt att förstå sig på. Däremot gillar man inte den belysta volymkontrollen som är snygg i dagsljus, men som lyser för mycket när det blir mörkt och stör i filmtittandet. En receiver i toppklass.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 4 2004.
Essential Home Cinema, nr 36, 2004.
What Video, September 2004.

Essential Home Cinema

"A very impressive machine"

Essential Home Cinema tycker att receivern är ett steg framåt i jämförelse med sina föregångare från Harman Kardon. Designen känns genomtänkt, speciellt den belysta volymkontrollen tilltalar. Det finns många inställningsmöjligheter vilket tar en stund att lära sig. Det går att ställa in olika delar av ljudet mycket exakt. Manualen som medföljer är tjock och informativ. Fjärrkontrollen innehåller många knappar men det mesta är möjligt att ställa in från fjärren. Då många delar som sub-bas och ljud för olika högtalare ställs separat så tar det en stund att installera och att få ljudet riktigt bra. Basen går dock smidigt att justera tack vare det avancerade system man har tillgång till. Ljudet är kraftfullt och mäktigt. Det är vid filmvisning receivern lämpar sig bäst, däremot låter musik ganska oinspirerande och inte alls så dynamiskt.

What Video

"Real-world sounds in the room"

What Video anser att receivern är ganska stor och känns stabil. Den är modern och snygg. En trevlig detalj är volymkontrollen som lyser med blått ljus, nästan lite väl starkt. Det finns många anslutnings-möjligheter för den som vill koppla in ytterligare apparater. Fjärrkontrollen fungerar också mycket bra till ett flertal källor och känns välkonstruerad. De olika inställningar som finns till basen imponerar och gör ljudet mycket flexibelt. Ljudet är starkt, klart och dynamiskt och de olika delarna smälter samman mycket snyggt. Att justera ljudet går bra men What Video hade gärna sett mer exakta inställningsmöjligheter. Receiverns konstruktion och ljud gör den extra bra på musik även om filmer också imponerar, speciellt röster i dialoger. Mycket prisvärd.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR 330 är en receiver för hemmabion, med en effekt på 7x55 Watt vid 8 ohm. Två av kanalerna kan användas separat, så kallad multiroom funktion. Kompatibel med Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, DTS, Logic7 och VMAX. 7.1-ingång för DVD Audio och SACD. Fyra digitalingångar varav två optiska och två koaxiala. Det finns även en optisk och en digital utgång. Två komponentvideo, fem S-video liksom fem kompositingångar. Vidare komponentvideoutgång, två S-video och två kompositutgångar. IR-ingång och -utgång. Fjärrkontroll medföljer. Receivern väger 13,9 kilo och har måtten 168x440x381 mm.

Modell: Harman Kardon AVR 330