Sök
Denon AVR-4308

Denon AVR-4308

Mångsidig och användarvänlig

2007-12-04

En receiver med nätverksanslutning och stöd för såväl dolby truehd som dts-hd. Testarna ger beröm för anslutningsmöjligheter och användarvänlighet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Actually easier to use than you'd expect"
Audiovision 95/100 "Ist der AV-Receiver der Stunde"
Video 86/100 "Lässt sich gut navigieren"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att AVR-4308 håller hög kvalitet överlag men är inte riktigt överens om dess pris är motiverat, om man jämför med andra modeller. Funktioner och anslutningar får dock beröm, samt att filmljudet upplevs som utmärkt. Användarvänligheten är också hög, den beskrivs som oväntat lätthanterlig.

What hifi

"Actually easier to use than you'd expect"

What hifi är imponerad över hur enkel AVR-4308 är att använda, dess många funktioner till trots. Den beskrivs vara allt annat än en vanlig förstärkare. Filmljudet är utmärkt, men tyvärr håller inte återgivningen av vanlig musik samma höga klass. Även om det är en mycket bra receiver, så motiveras inte riktigt priset om man ser till konkurrenterna.

Källa: What hifi (GB) november 2007

Audiovision

"Ist der AV-Receiver der Stunde"

Audiovisions testare är mycket nöjd med anslutningsmöjligheterna hos AVR-4308, speciellt med sina fyra hdmi-ingångar och två hdmi-utgångar. Den beskrivs som perfekt för alla som äger en plattskärm eller projektor. Man berömmer även konverteringsmöjligheterna som bland annat kan ge uppskalning till 1080p. Den mäter sig bra med högre prisklasser gällande ljud även om den måste se sig slagen av andra modeller, men erbjuder alltså hög kvalitet för pengarna.

Källa: Audiovision (DE) nr 10 2007

Video

"Lässt sich gut navigieren"

Video anser att även om AVR-4308 inte är en billig variant, så håller den sig bland de främsta i sin klass. Ett plus för att den stöder dolby true hd och dts-hd samt konverteringsmöjligheter. Man har även gått ett steg längre än med föregångarens ethernet och det finns nu en integrerad wlan-adapter som underlättar anslutning till pc. Modellen får även beröm för bra menyer som gör det lätt att navigera. Snäppet bättre än AVR-4306.

Källa: Video (DE) nr 9 2007

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Denon AVR-4308 är en 7.1-receiver med nätverksanslutning, som hanterar ljudformaten dolby true hd och dts-hd. Effekten är 170 watt för alla sju kanaler. Bland anslutningsmöjligheterna återfinns bland annat hdmi (två in, fyra ut), s-video, komponent, usb, ipod. Det går att ansluta enheten till trådlös wifi-nätverk och lyssna på internetradio. Exempel på utgångar är analogt ljud, video komponent och till hörlurar. Måtten är 434x195x455 mm, vikt 18,9 kg.

Tillverkare: Denon